Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz sing1ep1ayer #198 üzenetére

én pl. azért nem írtam semmit a hibrid grafikás notebookról, mert nincs mit mondani róla. (btw szokjunk már le erről a laptopozásról). van egy hibrid grafikás, wifis, 3g modemes notebookom, rá akartam tenni a squeezet, az meghasalt rajta (később rájöttem, a vt-d volt rosszul beállítva a biosban), fogtam egy akkor még erősen testing wheezyt, ráraktam és minden ment. megismétlem, mert ez nekem is újdonság volt: MINDEN MENT. úgy lett feltelepítve a notebookomra az akkor testing wheezy, hogy egy kib.tt konfigot nem kellett kézzel átírni. SEMMIT. az utolsó forrasztáspontig felderítette a vasat magától, HELYESEN, és *MINDEN* működött.

mit írjak neked? FOGALMAM SINCS, hogy mit csinál, nem kellett nyomozni, nem kellett netet túrni, semmit nem kellett csinálni, rárántott másfél giga deb-et, feltornázta és kész. nem fűti szét a notebookot, 9 órát megy akksiról, ha nem hajtom szét az agyát, ha rádugok egy kivetítőt, működik, a wifinél egy kattintás, hogy bekapcsolja a rádiót, meg egy kattintás, hogy felmenjen az általa ismert hálózatokra, a 3g modem dettó.

megvonási tüneteim vannak, én szerettem régen hekkelni, de nincs mit. arról most ne beszéljünk, hogy ehhez képest a gyárilag hozzáadott w7-tel mi volt, egy star wars hős jusson róla mindenki eszébe. A vége az lett, hogy gyalu. kifizettem, jogom van letörölni a francba, megszabadultam tőle. ballmer meg költse gyógyszerre.

• kispx

addikt

Windows 8 és a saját laptopom:
    - Nincs OpenGL
    - DirectX-szel is problémák vannak
    - A webkamera fejjel lefele van
    - Kerner hibernációs vacaknál 2 percig kell szórakoznom a hálókártyával, hogy legyen netem
    - kettő darab funkcióbillentyűzetre reagál
    - arra a kettőre is 30-60 másodperc késéssel
    - Nyomtatómat szerencsére felismeri, de az olyan funkciók mint a tonerkímélő nyomtatás már nem elérhető

Win7-nél már jobb a helyzet, de az sem 100%-os.

Sőt továbbmegyek: Sok olyan gépet láttam, amin elfutkos a Win8, de kevés olyat aminek a hardvereit teljesen kihasználná. Azért driver ügyben a win sem tiszta.

• mr.nagy

tag

A hybrid grafikával szerelt laptop (ezt a témát mindenki kerüli, akárhányszor megemlítem) pedig 100 fokig fűti a proceszort amiatt, hogy mindkét VGA maximumra van terhelve a rendszer által, ezért a gép nyom egy shutdownt. Bravó!

Előre bocsátom nem vagyok guru, de a melegedés probléma nálam pont fordítva van, emiatt is tértem át a Linuxra.
    Már a Windows XP-nél is tapasztaltam, de a Windows 7-nél különösen igaz. Nem tudtam egy filmet megnézni mert túlmelegedés miatt kikapcsolt a laptop. Egy sima Chrome böngésző néhány lap füllel is olyan terhelést okozott, hogy a hűtés a porszívó hangjával vetekedett.
    Meguntam és kipróbáltam több linux verziót, majd a mostaninál maradtam (szándékosan nem írom melyik mert nem reklám céllal készül a bejegyzés). Tökéletes. Halkan, erölködés nélkül fut minden alkalmazás. Tudja azt amire szükségem van. Minden külön heggesztés nélkül felismeri az összes hardver eszközt és kezeli, semmit nem kell heggeszteni, hogy fusson.

Az előzőekben leírtakkal csak azt akarom mondani, hogy ahány ember és gép annyi ok, hogy ki és miért használja egyik vagy másik rendszert! Én nem akarom sem szidni, sem dicsőíteni egyiket sem, döntse el mindenki neki mi a jó és használja azt.

• Penge_4

veterán

"Cserébe te is adhatsz nekem kölcsönbe egy gépet otthonról random kiválasztva, amin nekem XP-t, vagy Win7-et kell ugyanilyen szinten "élhetővé" tenni. Meglátjuk ki jut messzebbre. Az ajánlatom bármely a Linuxot foggal-körömmel védő emberke felé él, de azért ne egy kukázott 486-ost hozzatok, hanem egy manapság átlagosnak vagy újnak számító hardvert. Mondjuk P3 és fölötte."

Oké. Adok neked egy gépet Gigabyte GA-965P-DS3 alaplappal. Az alaplapi, integrált Marvell Yukon 88E8056-os hálókártyáján röffentsd be nekem Windows 8 alatt a PPPoE kapcsolatot úgy, hogy 5-10 másodperc után ne bontsa, hanem működjön a hálózat. :D

De régebbi gépekben tudok nem egy olyat, aminél csak úgy ment fel a kívánt OS (általában XP), hogy átraktuk a vinyót másik gépbe, arra feltettük, majd vissza a régi gépbe. Nem írt ki semmit, sikeresen végigment a telepítési folyamat, majd az Üdvözöljük előtt beragadt és meg sem nyikkant.

törölt tag

"Az energiagazdálkodási funkciók kimerülnek annyiban, hogy lekapcsoljon-e a képernyő, ha lecsukod a laptop fedelét. Ez nem funkciószegényebb?"

Akkor ezek szerint szelektíven olvasod a topikot, kaptál már erre választ, van bővebb energiagazdálkodás is.

"Windowsnál tessék konkrét példát hozni, milyen hardvert kell válogatni hozzá.(sic!)"
    Memória, VGA, proci(8 esetében talán már nem), nyomtató.

#202 sing1ep1ayer: és ezzel frissítesz víruskergetőt, tűzfalat is? Flasht, win-t, mindent? .Net? Java?

Minden problémára én sem tudom a megoldást, viszont nem is állítom, hogy ettől az "egy" problémától már sokkal szarabb a linux a winhez mérten, pláne, hogy ezer más hardveres oldalon meg van hatalmas előnye.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés