Új hozzászólás Aktív témák
-
Tökmindegy, mit gondolsz, mert a Snowden-aktákban benne van, hogy az NSA birtokába jutott üzleti információk az amerikai cégeket gyarapítják, a Microsoft rendszerei pedig elsődlegesek a világméretű lehallgatás szempontjából. Szóval gyíkemberezhetsz és dughatod a fejed továbbra is a homokba, míg a valóság ezeknek ellent mond.
-
Apollyon
Korrektor
Már maga a paranoia szó is bántja a fülemet... Miért lenne az? – amikor világosan meg lett mondva >be lett bizonyítva<, és botrány is lett belőle amikor kiderült, hogy mi történik. Ha paranoia lenne, akkor az a bizonyos Hóden nem épp ruszkiföldön bújkálna valahol mint menekült.
Azért, mert nem használunk XY szoftvert, még nem paranoia, hanem minimum elővigyázatosság, amivel szerintem nem ártunk senkinek.
-
Apollyon
Korrektor
"de ez a "mindent lehallgatnak" hiszti erősen feltupírozott aggodalom ám, az pedig, hogy a náluk tárolt fájljaimat privát körben kiadnák, teljes agyrém."
Egyáltalán nem feltupírozott, hanem inkább erősen elbagatellizált. A "nincs rejtegetnivalóm" szintű agyhalál kategóriába tartozik, amikor a random pedesztrián úgy gondolja, azt hiszi, az teljesen ártalmatlan ha lemond a saját privát szférájáról, szóval akkor más is mondjon le.
"Nyilván nem árt résen lenni, odafigyelni az adatbiztonságra és adatvédelemre, de pontosan mi is utal arra, hogy a MS illetékteleneknek kiadná a náluk tárolt tartalmat?"
Nehogy már nekem kelljen bizonyítanom hogy ők nem lopnak... Inkább úgy kellene a kérdést feltenni, hogy mi a biztosítékod rá, hogy nem adják ki az adataidat harmadik fél számára? Ráadásul úgy, hogy ki tudja milyen távoli szerveren a felhőben valahol ott lapul az adat, és azt tesznek vele amit nem akarnak...
És itt nem csak az ms-ről van szó, hanem sok minden másról is. De többek között ez a nevetséges, infantilis viselkedésmód hogy "üldözési mánia, összeesküvés, chemtrail" stb. ökörségek előhozatala is kiváltotta és odáig fajult, hogy már nem is kell felhőzni, hanem a tulajdon gépeden a böngésző megnyitása nélkül adatokat szippant a szoftvergyártó az oprendszeren keresztül, vagy éppen az ingyenes vírusirtó csinálja ugyanezt (pl. avast).
Vagy amikor a linuxos skype akkor is adatforgalmat bonyolít a háttérben amikor maga a kliens nincs is elindítva stb. stb. és még a végtelenségig lehet sorolni.De mindezt összevetve nem az az elsődleges szempont hogy az ms felhő meg barátai "juj, most kiadják-e a konkurenciának a wordjeimet vagy sem?" hanem az, hogy nem lehetsz benne biztos hogy pontosan mi történik, vagyis a komplett platform megbízhatatlan.
-
-
bambano
titán
"kivitelezhetetlen a formátumaiktól való gyors megszabadulás.": nem láttam még egyetlen jogszabályt sem, a posztban levőt is beleértve, ami a gyors és teljes megszabadulásról szólna.
"Egyszerűen mindenkinek annyira fájna, hogy nem lehet megcsinálni -- sajnos függünk tőle.": az, hogy átmenetileg fájna, az igaz. az, hogy nem lehet megcsinálni, nem igaz. az meg külön probléma, hogyha erre hivatkozással soha el sem kezdik, akkor nem is lesz eredmény.
teljesen olyan, mint ahogy a cigis/alkoholista/túlsúlyos nyomja, hogy nem lehet letenni vagy fogyni. nem hát, ha mindig arról beszélsz, hogy hogyan nem lehet.
"Nagyon sokáig kellene párhuzamosan használni a MS rendszerét az alternatívval, reménykedve abban, hogy a kompatibilitási gondok közben megoldódnak.": nem kell semmi ilyesmiben reménykedni, az ms soha nem fogja normáilsan megcsinálni az mso-t, mert ettől gondolja fenntartani a saját desktop monopóliumát. erre várni pont annyira értelmes, mintha megesett lány apja várja, hogy Chuck Norris visszaszerzi a lánya szüzességét.
el kell kezdeni a loo-t használni és folyamatosan terelni át az ügyeket. azután majd vagy az történik, hogy kikopik az ms, vagy az, hogy az ms észbekap és látja a számára rossz példát, majd megoldja.
-
dajkopali
addikt
én ebben nem vagyok szakember, így csak félve kérdezem meg:
ha mondjuk az átállás eldöntött dolog, akkor az oda-vissza kompatibilitás megteremtése helyett nem lehetne-e a közigazgatásban egy olyan központi rendszert létrehozni - barom vázlatosan fogalmazva, csak a célt kihangsúlyozva -, ahová az intézmények egy konverzióra feltöltik a doksijaikat, és visszakapják abban a formátumban, melyet standardnak tekintenek?
tudom, tudom, nehéz ügy, de egyszeri nagy befektetés lenne, és akkor az elmúlt negyedszázad összes adata egy vagy több ma elfogadott formátumban elérhető lenne
nyilván sok olyan eset lenne, ahol ezért meg azért a konvertálás nem megy, de többségében igen - a maradékot meg egyéni projektek keretében
nehéz ügy, de csak egyszer kellene megcsinálni
Új hozzászólás Aktív témák
ph A tegnapi határozat értelmében négy év alatt jelentősen csökkentik a közigazgatásban a zárt forráskódú szoftverek arányát.
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest