- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple notebookok
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Entryy
aktív tag
3D Markok, mint rendkívül reprezentetív adatokat biztosító teszt programok... hurrá
Ez a TDP varázslás viszont rendkívül tetszik, és támogatnám a downgradelés minél nagyobb fokú támogatását! Általában amire akkuról használja a nagytöbbség a lapost ahhoz az Atomok teljesítmény és fogyasztás szintje is elegendő.http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "
-
ddekany
veterán
válasz Angel1981 #50 üzenetére
Az egész kérdés megfogalmazása, miszerint az API rossz, teljesen pongyola. Az "API" mai értelmében lényegében csak egy interfészt jelöl, ami elég ritkán változik meg inkompatibilis módon ahhoz, hogy merjél tőle függeni. Ez jobbára valami elég magas szintű interfész, mert hiszen abból adódik az időtállósága. De ugyan ezzel a tulajdonsággal egy alacsonyabb szintű interfész is rendelkezhet, gondolok itt az FSA-ra, de ilyesmi egy ISA is, mint az x86. De ezek túl alacsony szintűek ahhoz, hogy azon alkalmazást (pl. játékot) írjál, azért nem Application Programming Interface. Épp ezért ha valaki FSA-ra épülő játékot ír, akkor is használ API-t grafikára, pl. a game engine-ét. Ami változna, hogy game engine írók most mélyebbre nyúlhatnának (meg néha a játék írók is, nyilván). Jelenleg DirectX/OpenGL alá lenyúlni húzós, mert ott már minden össze-vissza változik, tehát ezt nem teszed. De a DirectX/OpenGL és aközt amit te akarsz + amit a hardver tudna, esetleg lesz egy rés, ami vízfejet (extra absztrakciós rétegeket) jelent. Én csak azt nem tudom, hogy az FSA és a tényleges igények közt mikor alakul ki egy ugyan ilyen rés... De gondolom minél öregebb a 3D grafikás terület, annál világosabb, hogy mik az igények, szóval talán sikerül egy alacsonyabb szintű mégis stabil és időtálló "interfészt" megalkotni.
-
oneiros
tag
Remélem nem követik el azt a hibát mint a Sandy Bridge-nél, hogy az erősebb IGP-t csak a K-s procikba rakják bele, ami eleve a tuningosoknak készül, és általban ott figyel mellette egy GTX5xx, és az integrált csak nyűg a számukra, mert a biosból ki kell kapcsolni.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oneiros/index.html
-
buherton
őstag
30%-kal jobb eredményt lehet várni
Ne szórakozzunk már. Így hogyan akarnak szembe szállni a diszkrét VGA-kal? Vicc kategória szinte már.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
MonsterRS
csendes tag
Volna néhány basic kérdésem:
1. Ebben majd az lesz a veszélyes, ha az AMD bepakol egy Radeont az egyik nextgen konzolba, vagy ha kettőbe, akkor az totális leigázása a PC-s játékpiacnak.
Jelenleg megvan rá az esély, hogy Radeon lesz mindhárom nextgen konzolban (Wii U biztosan, Xbox valószínűleg, PS4-ben pedig AMD APU vagy IBM cell látszik a befutónak), ennek nem kellene inkább örülnünk? Az FSA miatt ki lesznek használva a komoly PC-s hardverek is, és így legalább nem hal ki a PC-s játék (értem, hogy itt is lehetnek kompatibilitási problémák a natív programozás miatt, akár házon belül is).2. De miért is kell külön Radeon a konzolokba? A Sandy Bridge heterogén teljesítménye már most erősebb a konzolokénál, a Llano-ról nem is beszélve. És még csak ezután jön a Trinity. Ezek az APU-k nyilván olcsóbbak mint egy processzor + VGA páros, ráadásul egyszerűsödne a keresztplatfromos fejlesztés, nagyon úgy tűnik, hogy mindenki jól jár.
3. Mit gondolsz a játékipar közművesedéséről (nVidia felhő)? Most nem az input-lag-re gondolok, ha feltételezzük ennek kiküszöbölését, akkoris ott van a tény, hogy a "szerverre" írt játékprogramok teljesen gyerekcipőben járnak, a mérnökök képzése évekbe telik, ráadásul amint a hardvergyártók fejlesztéseinek következtében csökken a számítási kapacitás ára, úgy egyre olcsóbb lesz a thin-client helyett komolyabb hardvert eladni a felhasználónak. Megmondom őszintén, hogy én próbálok nyitott lenni és absztrakt módon gondolkodni, de nagyon nehezen látom ezt megvalósíthatónak.
-
dezz
nagyúr
Szerintem nem csak az anyagiakon múlik. Az meg kicsit abszurd, hogy az antitröszt törvénybe ütközne normális GPU-t építeni. Különben is, az IGP-ket is belevéve így is a kezükben van a GPU-piac nagy része, legalábbis, ami az x86 világot illeti.
Ha valamiért tényleg nem is annyira erőltetik, az inkább az lehet, hogy meg akarják őrizni a CPU presztizsét, hiszen a 2. legnagyobb ütőkártyájuk az x86 tulajdonlása és a 3. a sokéves tapasztalat etéren. (Az 1. a gyártástechnológiai előny.) Mert, ha tegyük fel előállnának egy valóban erős IGP-vel a proci mellett, ami most már általános célra is használható, akkor sokkal nagyobb piacot teremtenének az OpenCL-nek (és társainak), amivel eltolódna a hangsúly a CPU-ról a GPU felé (ami ugyanakkora területből és fogyasztásból többszörös számítási teljesítményt tud kihozni) -- amiben valószínűleg továbbra is gyengébbek lennének... Nem, nekik az az érdekük, hogy a PC-s világban ameddig csak lehet, a CPU legyen a legfontosabbnak tartott tényező. Bár csak idő kérdése, hogy ezzel falakba ütközzenek, lásd "sötét szilícium"...
ps. nem lehetne, hogy nem emeled ki a teljes idézetet? Kissé zavaró.
-
DraXoN
addikt
válasz Angel1981 #50 üzenetére
Szerintem ha egy kicsit is logikusan belegondol az ember akkor egyértelmű a teljesítményvesztesség ha API-n keresztül megy a lekérés.
Lehet, hogy lehetne valamennyit optimalizálni de akkor az egész nem volna kompatibilis a jelenlegi rendszerrel és lehet struktúrával sem. Így meg akkor már a direktebb programozásra való áttérés adja magát, ami nem sokban különbözik a céljától az AMD-nek..
ABU: Az AMD által bevezetendő új felület az mennyire direkten programozza a GPU-t? Értem ezalatt, hogy lehetősége van másoknak is beépíteni, de ez más architektúrán nem menne ha teljesen direkt lenne a programozás.. Vagyis jelenleg én úgy képzelem el ezt a felületet mint ha egy API lenne, de a szoftveres megvalósítás helyett egy teljesen hardveres (te legalábbis fő részeiben hardveres) fordítórétegről lenne szó.. így tudom elképzelni azt, hogy egy olyan köztes réteg lenne ami teljesítményben hatékonyabb és mások is támogatni tudják a különböző architektúráik ellenére.. Persze lehet rossz a megközelítésem, nem vagyok járatos ezen területen.
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Angel1981
veterán
-
-
Pikari
addikt
az a cache, ami caching funkciót lát el. a megnevezés nem a fizikai felépítéstől függ
abu: erről volt egy vita nemrég egy másik topikban (illetve kettőben egyszerre). ott átrágtuk a témát. be akartam ide linkelni, csak kiment a ,,Itt szóltam hozzá'' bufferemből már. ha valaki látja, dobja be őket
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
MrSealRD
veterán
"... de végre megjelenik a 23,976 fps-es lejátszási mód támogatása..."
Éppen ideje volt már...Ezt az extra hűtéssel ellátott dokkolót mégis hogyan lehet elképzelni??? Csak mert kb ahány márka, ezen belül típus...majdnem annyi féle hűtési rendszer...
Most ez olyan lesz mint egy notebook hűtő, amit alá kell pakolni? Ebben az esetben szerintem kétséges a hatékonysága.
Nagyon kíváncsi vagyok.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Angel1981 #43 üzenetére
Pedig marha nagy igazság amit mond az öreg. Direkt programozással a texture update sebessége 10000x gyorsabb lesz, olyan szintű, amit a konzol tud. Nem kétséges, hogy ha ez a rendszer kritikus pontja, akkor akármilyen gyors is egy VGA a driveren keresztüli feldolgozás durván belassítja.
Erről pofázott az év elején az AMD-től Richard Huddy. [link] Az API annyira durván limitál, hogy érdemes gondolkodni az eldobásán. Ezért mutatta be az AMD az AFSD-n a nyílt FSA platformot. Mindenki FSA kompatibilis chipet tervezhet és akkor megírod az egységes alkalmazást OpenCL-re. A sebességelőny kézzel fogható lenne.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Angel1981
veterán
"De ahogy Carmack mondta, ha a fejlesztő épít erre a fícsőrre, akkor egy direkten programozott Sandy Bridge teljesítménye nagyobb lehet a mai csúcs-VGA-knál is, párosítsd azt bármilyen processzorral."
Erre az elmélkedésre én is emlékszem, és egy kicsit fájt, mert nem szeretem, ha ennyire hülyének néznek...
Carmackék mér régóta nem rukkoltak elő semmivel, valamivel fel kellett hívnia magára a figyelmet, különös tekintettel a RAGE közeli debütálására...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Jobb megoldás is van erre a szemetelés problémára. Az Intel szemszögéből nézve az lenne a legjobb, ha mindezt a fejlesztő kontrollálná. Ennek megvan a lehetősége. Most azért jelent problémát, mert van egy rakás program, amit úgy írtak, hogy a CPU-hoz egy lassú buszon kapcsolódik a VGA, és ez nem ideális az olyan rendszereknek, mint a Sandy Bridge, vagy az Ivy Bridge. De ahogy Carmack mondta, ha a fejlesztő épít erre a fícsőrre, akkor egy direkten programozott Sandy Bridge teljesítménye nagyobb lehet a mai csúcs-VGA-knál is, párosítsd azt bármilyen processzorral.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
arn
félisten
szerintem sem rovidebb sem hosszabb tavon nem lesz mervado sem a processzor sem az apu teljesitmenye - szvsz sokkal inkabb egy jo balanszu, kiegyensulyozott proci lesz kelendo. meg sose mozgott talan ilyen szeles skalan a piacon levo procik teljesitmenye, es ez csak ugy lehetseges, ha a teljesitmeny masodlagos lesz. a masik eszrevetelem, hogy nagyon mennek az apu iranyaba, de egy soc valszeg majd ugyanugy ki fogja szolgalni a felhasznalok nagy reszet dedikalt gyorsitoval, mint ahogy ezek. egy onliveot elnezve valahogy szamomra megkerdojelezodik, hogy mennyi ertelme van a teljesitmeny-hajkuraszasnak, es hogy meddig lehet eladni vmit ezekkel, hiszen az x eves cuccokon ugyanugy megy minden, es lassan egy okostelefonnyi teljesitmeny is eleg lesz desktopra is, sokkal koltseghatekonyabban. az egesz kezd olyan lenni, mintha egy ferraris teljesitmenyt akarnanak eladni ceges autonak, ahol teljesen mas szempontok alapjan valaszt az ember. a piac elobbutobb beint.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Pikari
addikt
azt a cachet szó szerinti megfogalmazásban értettem, tehát egy cachenek használt memóriadarabka, amit belevágnak a gpu mellé a tokba, akár fele órajelen. nem olyan nagy + drága egy ilyen memóriakocka. legalább nem az L3mat kellene szemetelnie.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Prof
addikt
Intel el van szar IGP-vel is, mivel akinek van pénze drága CPU-ra Intelt vesz.
Ha játszani akar vesz sok pénzért még diszkrét VGA-t hozzá.Akinek meg nincs sok pénze rá az spórolhat procin is vga-n is és vehet AMD-t.
Intel 20-szor nagyobb cég az AMD-nél csak az antitröszt törvény miatt nem vette meg a káracsonyi pulykapénzből az AMD-t.
Kőgazdag lennék abból a pénzből, amit csak az MS-nek nyom Windows8 fejlesztésre, hogy kiüsse az ARM-okat a tablet piacon.
-
echterion
nagyúr
válasz LackoMester #31 üzenetére
Szerintem is elsősorban a fogyasztásra fognak rágyúrni. Túl rövid idő telt még el a SB óta.
-
Szlovi
senior tag
Az a 10-20x-os gyorsulás elég erős a jelenlegi szinten ... a 2-2,5x-es már jóval barátibb ... volna
A cache elég sok tranzisztort igényel,főleg az általad említett 64MB. Ezzel az elgondolással egy procichip kb. féltenyérnyi méretű volna,jóval nagyobb mint az NV GF100-as lapkája ... még 22nm-en is
[ Szerkesztve ]
-
LackoMester
addikt
Én sem látok órajeleket, és nem is írtam semmit az órajelekről szóval nemtudom, valószinűleg a 22 nm- nek köszönhetően egész jó fogyasztás/ teljesítménnyel fognak bírni.
Meglátjuk.
Azt, h. az Intel lassítja a dolgokat, sajnos megteheti, sok mindent nem tudunk ellene csinálni.Angel1981 igazad lehet ami a mobil részt illeti, biztosan lesz teljesítmény növekedés is, h. mennyire, az jó kérdés.
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Érdekesek egyáltalán nem lesznek az évek. Inkább szívás lesz, mert céltudatossá kell válni a vásárlásokkal.
Mondjuk úgy, hogy támogatgatják a GPU-s gyorsítást. Pont annyira, hogy nekik az ne okozzon hátrányt, de ne is legyen lényeges. Megcsinálják a kötelezőt, de semmi extra. A WebGL natív támogatását például konkrétan leszarják.
-
vanhalen
senior tag
"Innentől kezdve az AMD FSA-t támogató lapkái 10-20x gyorsabbak lehetnek bárminél, míg az FSA-t nem támogató lapkák szenvednek az API-k korlátjaitól"
Van egy tippem, hogy a boszorkánykonyháikban főznek már valamit Akárhogy is, érdekes évek elé nézünk, de szerintem most még nem tiszta hogy a lapokat leosztották e már és melyik irányvonal lesz a befutó... ARM biztosnak tűnik egyelőre, főleg hogy már készül rá Win is, de hogy "asztali" fronton hogy kerülik ki vagy iktatják ki az API-kat el sem tudom képzelni..
"Az ARM a webes elérést nagyon a GPU-gyorsítás felé viszi, mert sokkal kevesebb energiába kerül a feldolgozás"
Egy kérdés, bocsi, abszolute nem tudom: Intel egyáltalán nem támogatja a webes tartalom-gyorsítást, vagy csak részben, vagy hol áll most?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Persze, hogy nem érdekük. Miért is mennének bele egy olyan versenybe az AMD-vel, ahol az ATI-tól érkezett GPU-tervezők 20 éves tapasztalata áll az Intel jól fizetett, de CPU fejlesztésére szakosodott mérnökeivel szemben?
Amikor a Llano megjelent, akkor az AMD elmondta, hogy más dizájn álmodtak meg, mint az Intel a Sandy Bridge mellett. Ugyanez elmondható az Ivy Bridge-nél. APU-nak APU, de designed to be different.Ebben majd az lesz a veszélyes, ha az AMD bepakol egy Radeont az egyik nextgen konzolba, vagy ha kettőbe, akkor az totális leigázása a PC-s játékpiacnak, ugyanis a konzolra is lehet FSA-val fejleszteni, és ez a kód PC-re átemelhető. Innentől kezdve az AMD FSA-t támogató lapkái 10-20x gyorsabbak lehetnek bárminél, míg az FSA-t nem támogató lapkák szenvednek az API-k korlátjaitól.
A másik veszélyes pont az okostelefonok piaca. Az ARM a webes elérést nagyon a GPU-gyorsítás felé viszi, mert sokkal kevesebb energiába kerül a feldolgozás (egy okostelefonnál ez áttörés lehet, tekintve, hogy nem éppen nagy az aksi). Ez a PC-re is kihat majd, hiszen az okostelefon is ugyanazt a webet éri el, amit egy PC.
[ Szerkesztve ]
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egy jó IGP tranzisztorba kerül. Ha jobb IGP-t raksz bele, akkor rosszabbra kell tervezni a proci oldalát. Az AMD a tranyóbudgetben 50-50%-ra szavaz a CPU és az IGP oldaláról, az Intel 70-30-ra a CPU javára.
-
Attix82
addikt
Valahol el kell kezdeni a GPU gyártást is....Intel ez csinálja...senki se kezd a TOP-on. Bízom benne, hogy hamar felveszi a versenyt.
-
vanhalen
senior tag
"NV-től licencek már 2006 óta vannak. Nem újdonság ez nekik. Az Intel, AMD és NV egymással számos keresztlicenc szerződést kötött. Ezek állandóan meg lesznek újítva, vagy ki lesznek egészítve"
Vagyis legutóbb csak megújították, vágom. A lényeg, hogy már Xtra gyanús az Intel látszólagos "töketlensége". Szerintem ennyire nem bénák, de most őszintén: Intel melyikkel vesztene többet (SOKKAL többet)? Ha rászállna USA kormánya (+ az EUs vízfejek) ahogy megtették IBM-el, MS-el és még ki tudja hány mammutcéggel olykor drasztikusan fellépve is és minimum korlátozva, késleltetve a termékeik megjelenését, de inkább brutálisabb eszközökhöz nyúlva? Vagy azzal, ha néhány "hozzáértőbb" PH-s és egyéb fórumokon odanyomna pár sort, hogy "debéna a zintel" miközben amúgy is minimum középkategóriás VGA van a gépeikben és eszük ágában nem lenne Intelest használni, még ha ugyanazt nyújtaná is teljesítményben (pl. a márkahűség, vagy elvakultság miatt)
Nagy igazság, de sokan mégis átsiklanak azon az aprócska tényen, hogy a consumer vásárlók 90%-a vagy több azt sem tudja mit tud a gép amit épp vesz, de olyan is van, aki még a proci/igp/vga gyártójával sincs tisztában. Hol érdekli ez az embereket?? Mönnyön a f@szbúk mög a lyútúbe"[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
válasz LackoMester #17 üzenetére
Úgy gond nem lesz, de szerintem ott sem várható nagyon komoly fejlődés, inkább az energiatakarékosságra mehetnek majd rá, mivel a mobil vonal azt igényli, és az az asztalira is kihatással van.
-
Chiller
őstag
"[...] végre megjelenik a 23,976 fps-es lejátszási mód támogatása, így az új rendszer akár a HTPC-kbe is ideális lehet. Ehhez azonban nem elég csak az Ivy Bridge APU megvásárlása, szükséges egy új 7-es szériás vezérlővel felszerelt alaplap is."
Miért is nem lepődök meg
-
Abu85
HÁZIGAZDA
NV-től licencek már 2006 óta vannak. Nem újdonság ez nekik. Az Intel, AMD és NV egymással számos keresztlicenc szerződést kötött. Ezek állandóan meg lesznek újítva, vagy ki lesznek egészítve.
-
vanhalen
senior tag
válasz LackoMester #17 üzenetére
"az Ivy-n, engem a CPU ( -k ) erőssége jobban izgat, szerintem azzal nem lesz gond"
Főleg 22 nanométeren.. (Nemt'om én vagyok e vaksi, de órajeleket nem látok, kíváncsi vagyok mennyire ugrik, ha ugrik és nem inkább a fogyasztásra cuppan rá Intel)
Amúgy kezdem azt hinni, hogy Intel készakarva nem erősíti a konkurrenciához mérten az IGP-it megfelelő mértékben, elvégre pénzük van, szürkeállományt vehetnének maguknak, nV licenceik is vannak most már tudtommal stb. USA-ban viszont a "monopóliumra való agresszív törekvés versenyellenessége" kedvenc támadási felület: ilyenkor a kormány nagyon csúnyán odavág és itt nem csak pénzbírságokra gondolok, vagy ejnyebejnyékre, hanem akár fel is szabdalhatnak vállalatokat, vagy rosszabb..[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Angel1981 #13 üzenetére
Minden termékre havi frissítése van az AMD-nek.
Ezt egyébként csinálhatja az Intel is. Egyszerű le kell ülni és el kell dönteni, hogy milyen terméktámogatást szeretnének az adott hardverhez. Lehet kéthavonta is, vagy amolyan NV-s stílusban, amikor jónak látják. Ami most van az viszont rossz. Február óta nincs új bázisverzió, ha minden tuti lenne, akkor ok, de így nem az.[ Szerkesztve ]
-
LackoMester
addikt
Igazából rohadtul nemérdekel ( grafikus rész ), hány FPS -en fog futni pl. az MW3 ( ha egyáltalán fog rajta ) az Ivy-n, engem a CPU ( -k ) erőssége jobban izgat, szerintem azzal nem lesz gond.
-
mzso
veterán
Miért nem áll össze az Intel az Nvidiával? Az intel GPU-k közröhej tárgyai.
Amúgy meg hiába jobbak az intel processzorok teljesítményben ha a körítés miatt több szopás van velük mint ha amd-set használ az ember.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Az a 2x-es gyorsulás most kellett volna, nem egy hónapok múlva megjelenő termékben.
Ráadásul nem is 2x, hanem csak 30-60%.Azokban a cuccokban amikre az intel nem optimizálta kézzel a drivereket, a konkurensek javára egy kellemes kis 10x-20x-es sebességkülönbség írható.
Az intel megoldásait már a távolkeleti mobiltelókba szánt sufni dzsunkachipek is szájbaverik. Ha az intel komolyan gondolná ezt, akkor legalább egy 10-20xos sebességnövekedést próbálna kiküzdeni a gpuból, továbbá kapna a gpu egy legalább 64 megás dedikált cachet.
Csak ahhoz érteni is kéne a gpu tervezéshez.
-
Rebourne
aktív tag
WB turbó gomb, de rég láttalak!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez azért van, mert a Radeonhoz és a GeForce-hoz állandó terméktámogatás tartozik, míg az Intel mostohán bánik ezzel. Vannak olyan játékok, ahol még mindig másodperces akadást csinál az IGP L3 cache-re ható szemetelésétől. Mivel április óta nincs új driver, így ezekre a játékokra esély sincs, hogy profil legyen, ami ezt letiltja. Nyilván itt még nagyon sokat kell erre gyúrni, mert a játéktámogatós rész nagyon gyenge még mindig.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Jó lenne erröl egy profi teszt mert én nem ezt tapasztalom,havernak direkt ezért vettünk múlt héten egy hd5450 et,minden játék jobban megy vele amivel játszik.Ráadásul az intellel grafikai hibák is voltak pl cod4 ben,pedig az nem egy valami nagy gépigényű.De a srác ilyenekkel játszik,hd még ezeket is nyavaján futatta.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
A teljesítményt soha nem önmagában, hanem a fogyasztásra vetítve kell vizsgálni. Lehet, hogy azonos fogyasztás mellett meglesz a dupla teljesítmény, pl. a 33 W-os TDP keret aktiválásával. Sok még a találgatás az "információ morzsák" között... (Btw, nem külön kell írni? Igaz, a "legoptimálisabb" továbbra is sokkal jobban zavar.)
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Roxbury
őstag
De akkor még mindig nem éri el az AMD APU-k videóteljesítményét nem? Mert erősen gondolkodom jövőre egy A4-3400-as vásárlásán. De nem játékra (azt konzolon oldom meg), viszont kell az UVD 3.
-
-
Angel1981
veterán
"Az IGP óriási fejlődésen megy keresztül..."
Ez azért túlzás, én inkább úgy fogalmaznék, hogy sokat hoz a jelentős lemaradásából... -
LackoMester
addikt
Várjuk szeretettel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- I5 6400 Processzor eladó 3db
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- INGYEN FoxPost! Intel Core i9-14900 LGA1700 processzor - 12 hó magyar bolti garival! -