Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MonsterRS

csendes tag

válasz Abu85 #28 üzenetére

Volna néhány basic kérdésem:
    1. Ebben majd az lesz a veszélyes, ha az AMD bepakol egy Radeont az egyik nextgen konzolba, vagy ha kettőbe, akkor az totális leigázása a PC-s játékpiacnak.
    Jelenleg megvan rá az esély, hogy Radeon lesz mindhárom nextgen konzolban (Wii U biztosan, Xbox valószínűleg, PS4-ben pedig AMD APU vagy IBM cell látszik a befutónak), ennek nem kellene inkább örülnünk? Az FSA miatt ki lesznek használva a komoly PC-s hardverek is, és így legalább nem hal ki a PC-s játék (értem, hogy itt is lehetnek kompatibilitási problémák a natív programozás miatt, akár házon belül is).

2. De miért is kell külön Radeon a konzolokba? A Sandy Bridge heterogén teljesítménye már most erősebb a konzolokénál, a Llano-ról nem is beszélve. És még csak ezután jön a Trinity. Ezek az APU-k nyilván olcsóbbak mint egy processzor + VGA páros, ráadásul egyszerűsödne a keresztplatfromos fejlesztés, nagyon úgy tűnik, hogy mindenki jól jár.

3. Mit gondolsz a játékipar közművesedéséről (nVidia felhő)? Most nem az input-lag-re gondolok, ha feltételezzük ennek kiküszöbölését, akkoris ott van a tény, hogy a "szerverre" írt játékprogramok teljesen gyerekcipőben járnak, a mérnökök képzése évekbe telik, ráadásul amint a hardvergyártók fejlesztéseinek következtében csökken a számítási kapacitás ára, úgy egyre olcsóbb lesz a thin-client helyett komolyabb hardvert eladni a felhasználónak. Megmondom őszintén, hogy én próbálok nyitott lenni és absztrakt módon gondolkodni, de nagyon nehezen látom ezt megvalósíthatónak.

• marihonalja

csendes tag

FSA és nuku api? Szép lenne de az m$ nem fogja engedni. Akárhogy támogatja az FSA-t ahogy rájön hogy a játékok rablánca a fos directx ellen dolgozik ellenkezni fog.

Vagy csináltat magának MS FSA-t ami minden mással inkompatibilis :)

[ Szerkesztve ]

• vanhalen

senior tag

"Innentől kezdve az AMD FSA-t támogató lapkái 10-20x gyorsabbak lehetnek bárminél, míg az FSA-t nem támogató lapkák szenvednek az API-k korlátjaitól"

Van egy tippem, hogy a boszorkánykonyháikban főznek már valamit ;] Akárhogy is, érdekes évek elé nézünk, de szerintem most még nem tiszta hogy a lapokat leosztották e már és melyik irányvonal lesz a befutó... ARM biztosnak tűnik egyelőre, főleg hogy már készül rá Win is, de hogy "asztali" fronton hogy kerülik ki vagy iktatják ki az API-kat el sem tudom képzelni..

"Az ARM a webes elérést nagyon a GPU-gyorsítás felé viszi, mert sokkal kevesebb energiába kerül a feldolgozás"

Egy kérdés, bocsi, abszolute nem tudom: Intel egyáltalán nem támogatja a webes tartalom-gyorsítást, vagy csak részben, vagy hol áll most?

Új hozzászólás Aktív témák