- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Nem veszik el az Activision Blizzardot a Microsofttól
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kevesebb bevételét adja át az OpenAI a Microsoftnak
- Gaming notebook topik
- OLED monitor topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dízelracer #73 üzenetére
"Oké de bacsis alapból nem normális.
"
Baj ez?!A proci viszont királyul bírta!
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
dízelracer #70 üzenetére
Remek!!!
-
lipi67
nagyúr
Próbáltam a legkisebb FSB-n, legkisebb fogyasztással mit tud egy gagyi cerka3300-as.
100-as FSB-ig tudok (lap miatt) lemenni, igaz ez is jó,a q9550-nel 197 volt az alja.
Na itt (1250MHz) [EZT]a fogyasztást tudtam elérni valamivel több mint 0,65V-on volt Primestabil a rendszerUtána megnéztem, mit takar ez régebbi Celeronok, p4-ek függvényében : [link]
szerintem nem rossz..
-
lipi67
nagyúr
Én..képtelen vagyok elszakadni is tőlük. Sőt!!! Most jó. Nem vagyok s nem is voltam soha eleresztve, és nem tudtam hetente procikat cserélni. Sok kitérő után visszavettema kis brutal p45 UD3R lapomat, a házam tuninra moddolva, stb..és vadászom a jó (egyedi) procikat. Nem nagy értékük van már (anyagi), könnyebben és olcsóbban megveszi az ember, vagy éppen kapja kölcsön, mint a mostani 7200-est, és élvezem minden pillanatát. játék a ref-ekkel, stb..és jön is az eredmény: [link]
[link]
Ha meg nincs mit tesztelni, jön a kis 3300-as, 4,2GHz-en alulfeszelve..[link]
Nekem doszt elég..
Hát..ez az! Mivel egy 2180-as is kielégiti a gépigényemet (sosem játszom a WoW-Sims3 duót megviszi.)ezért nekem nem vonzó a 1155. Mind1 mi vanbenne..Ha meg gép kéne..a leggagyibb lap, 2100, meg 4giga kuka ram. Az egész nem szimpatikus, kezdve a proci grafikus kütyüjável. Tfont is olyat szeretek ami telefon és nem pc, sőt nem dig.fényképező, arra ott a dig.fényképező, nem keverem..
Ha nem kell vga erő igp-s lap oszt' csókolom, a procit meg égethetem kedvemre. Ha meg kell..ezek szart se érnek.. -
törölt tag
Árakról nincs hír?
Egy G530-as, úgy 45$ környékén egészen kellemes lenne...
Jelenleg a legolcsóbb LGA1155-ös proci ára is elképesztően magas.
Remélem, a Z68-as chipset megjelensével a H61-es lapok ára is esik... -
lipi67
nagyúr
Igen, s 1-2 ótvart leszámítva ..alaptalan. Valaki említette az első hsz-ek valamelyikében a Celeron 300A-t. Na, emlékszem lazán ment 450-et, s ha esetleg nem lehetett a lapban húzni, (volt olyan lap) a B21-es láb leragasztása-kitörése segített. Majd a Tualatinos 1xxx-as cerkák is jók voltak már és az E-1200-es..detto. A 3xxx meg igen is Best.
Igényekhez kell igazítani, árazva is úgy van!!! Én mikor már nem nagyon melózgattam itthon, akkor kellett a q9550-es és a 4GHz-re húzott tuning is lekelt mert időhiányban szenvedtem sokszor, s nem volt se türelmem, se időm kivárni x-y szöszmötölést. Majd..sajna meló se úgy és annyi, igény se,s kb írógép lett a pc-ből, a 2 törpém játszott, netezett rajta. Egy nap hazahoztam egy E3300-at (kellett mert láttam fantáziát benne, (megy is 4,8-at) )
Éjszaka cseréltem procit és szundi. Reggel a 2 törpe géppel kezdett, WoW, Sims3, stb..net, office és... NEM VETTÉK ÉSZRE A CSERÉT! Egyszerüen simán elég volt arra amire használták. Na..erre mondom, hogy jó vétel. 4GB rammal, UD3R-ben, 4GHz-en, 4870-nel még 1x se szóltak, hogy apa szar a gép. Akkor meg minek másik? Ha tesztelni, tuningolni akarok, akkor kapok kölcsön procit ami tetszik (most is egy 7200-est hajtok benne, megy is)
SZerintem ez jó példa volt arra(remélem), hogy igen is, van létjogosultsága. S a többi (2180, 4300, 6300 stb..) kis prociknak is. Sok pc-be bőven ok. Sőt a 6320-as a nagyobb L2 miatt(4MB) 3,4GHz-en igen jó kis proci.-megyek,meglesem a topikot, csak vacsit kell főznöm-
(#60) dízelracer :Ez az! A 965-ös IB9-ben 3,8-at ment a 2180-asOtthon vagy már?, lesz VGA-m?
-
törölt tag
válasz
dízelracer #50 üzenetére
Tényleg hülyeség, mert egy AMD 4830-al jó páros alkotnak....
Fura hogy még mindig adnak ki 1 magos procit Annyival nem olcsóbb elő állítani mint a két magost, mint amennyire el lehet adni vállalati körökben. Bár ki tudja.. -
atesss
addikt
Pontosan, ha olyan lesz mint az E3400-am, akkor erre fogom majd lecserélni egyszer.
De egy pár évig még biztos nem.Sok ember szemében nagyon elásta magát a Celeron mint márkanév, és nem értik meg hogy ez most már nem így van, közel sincs akkora különbség mint régen.
És amikor ezt megpróbáltam ezt elmagyarázni pár ismerősnek, az istennek se akarták megérteni. Azt mondták, hogy ok, akkor én vegyek ilyet, de nekik Celeron névvel nem kell proci. Ezért én már nem is szoktam hangoztatni, hogy Celeron a "marketing neve", hanem csak annyit hogy egy E3000-s sorozatú, 45nm-es Core 2 Duo alapú proci.lipi: Amúgy épp kérdeztem nemrég tőled pár dolgot az E3000-s topicban.
-
Engem nem zavar, hogy Celeronnak fogják hívni.
-
mghltm
addikt
g440 ( 1mag/1szal ) best buy well above ultra high end gamer cpu
-
csƵ
addikt
A 1.6GHz-es 35W-os verziót össze lehetne ereszteni egy E350-nel egész nyugodtan. Kíváncsi vagyok, hogy mi a különbség a kettő között.
-
törölt tag
A fogyasztás/órajelből sejthető hogy a "hibás részeket" nem távolították el.
Így nekem nem opció.A cerkával azt hiszem most 8,2Ghz körül van a világrekord(lga 775).
Akkoriban a P4 sem volt teljesen OK, és abból butították vissza szegényeket
Axp3200+ Über AllesA kihajtsa-e dolgot meg hanyagoljuk, teljesen felesleges ezen vitázni.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Hú, egy pár hsz.-ért ki lehetne osztani egy-egy Troll of the day címet.
Mondjuk tény, hogy nagyon kiherélték szegény Cerkát, már egy fullos Sandyhez képest.
-
-
törölt tag
nekem 2.66ghz-s celeronom volt, ati 9600+512mb memória kombóval. 256KB gyorsítótár tényleg kevés volt, úgy visszafogta a gépet xp alatt. Pozitívumnak számítom fel hogy hűtőnélkül 90fok után azonnal lekapcsolt (semmi baja nem lett
), gyári hűtővel újrapasztázva alapjáraton 35fokos hőmérséklettel üzemelt.
-
lipi67
nagyúr
g31-ben megy q9xxx, milyen lapod volt? Játékra..Hm..Úgy 3 éve egy srác bejött a 2xxx-es topikba, s megkérdezte, hogy a 2180-as alkalmas-e irodai gépbe, mert játékra tuti nem stb..Hát.. A topik azzal a procival játszott..
5200: Mivel tudtad, hogy mennyit és mivel játszol, minek vetted?
Órajel: Nem csak az órajel divat, hidd el. Ha olyan gépe lenne mindenkinek amit ki si használ, akkor fenének kellne 100 mag meg 10GHz.. Csak ugye ez is "betegség". Ha meg csak a játék..Ott a konzol meg a homokozó. Egy átlag usernek egy 3xxx-es cerka elég. S ha azt nézed, hogy mennyiért kapsz, s kapsz mellette bő másfél ezer MHz-et (tuning), BEST.
Ha meg meló (renderelés stb..) tuti nem ezt az ársávot veszi górcső alá a ponteciális vevő."órajelfetisiszta laikusok" -Hm.. Ha laikus, nem fog (nem nagyon) emelkedni az az órajel...
-
dynamicrossh
tag
Nekem nincs bajom a Celeronnal. Most is vagy egy Conroe-L magos cerkával hajtott gépem, alig fogyaszt teljesítménye nagyon jó.
-
-
csak mint tudjuk, az órajel SEMMIT nem számít - önmagában
E5200am volt, az is ment 3800mhz-et, játékra mégis teljesen alkalmatlan volt. a lapomba ráadásul nem ment bele a 9xxx quad széria, meg árban is röhejesek voltak, akkor váltottam phenom2-re: ez nem megy ugyan 3800at, mégis keresztbe lenyeli játékok alatt az intel ipari hulladékát
2 maggal és kevéske l3 cache-el szvsz sandy mag ide vagy oda, ez sem sokat fog érni. persze az órajelfetisiszta laikusok biztosan ezt is megveszik...
-
Jóféle lesz ez, általános felhasználásra kifejezetten fasza, ha normálisan lesz beárazva. A legtöbb usernél tök feleslegesen pörög az erőmű.
-
Boxi88
őstag
Hozzáértőbb felhasználók nem hiszem, hogy ilyet vesznek majd... ezeket inkább majd komplett gépekbe rakják majd bele, amit a nagyobb bevásárlóközpontokban lehet megvenni...
-
tombar
senior tag
2.6os celeron 256k kessel meg 256 mega sdrammal. na az ám az élvezet...
ha a Llano tényleg ilyen jó lesz gpuban és nem fog annyira melegedni, szerintem jó alternatíva lehet, főleg ha az tényleg netezős szövegszerkesztős idleös felhasználásra lenne. plusz ha az ára is jó lesz akkor meg még jobb lenne.
najólvan nem húzom itt az agyakat. tesóm is most megy majd a királyi felsőoktatásba és gondoltam ne azzal a csicska géppel viruljon (nagyon sokáig jó volt ám az a gép, igazság szerint a hdd adogatja meg magát és azért olyan tetű lassú). vacilláltam h 150 körül lapos, vagy ugyan ennyiért egy asztali plusz crt helyett 21 colos tn paneles monitor. i3 már nem fért volna bele, de ha ezeket a celeronokat jól árazzák be, lehet h mellé megy majd valami low profilos lowend vga azt csókolom, de ez majd a llanotol fog függni. -
Devid_81
félisten
1.6GHz egy mag 35W
2.4-2.5GHz két mag 65W
Nos még ha az egy magos ilyen órajelen fogyasztanak vagy 15Wattot, akkor valamire jó lenne, de így ipari hulladék minden tekintetben. -
whitezo88
nagyúr
huhu visszavonom hogy összes Celeron szar. akkor inkább úgy mondom: azon gépek, amiken Celeron volt és használtam (munkahely, suli stb) kezelhetetlenül lassúak voltak. (főleg ha XP ment rajta, 98cal meg NT-vel még mentek valahogy)
-
ktamask
tag
3 Celeronos gépet tettem össze kb 1 éve (Celeron 420). Azóta használják, meg vannak vele elégedve, 1 GB rammal, G31-es alaplappal.
A kis cerkákat (2db 420 ill. 1db 430) 3000 ft körül vettem, hűtővel együtt:-), annyit megértek.
Filmezésre, netezésre használják,ill. egyéb irodai alkalmazásokat (word, excel) futtatnak rajtuk, és bőven elég.
Ez a SB alapú biztosan jobb lesz.
-
PetX
aktív tag
a "szar celeron" csak a net burst architekurára vonatkozik sztem. tényleg óriási különbség volt régen árban egy PII és egy cerka között. most nem keresem elő az anno chip újsághoz adott árlistákat
-
Raucher
tag
válasz
szilagyiv #26 üzenetére
A Celeronról nekem is az jut először eszembe, hogy le kell szorítani a selejthányadot valahogy...
Természetesen. Ha ezeket a csökkent értékű processzorokat kidobálná az Intel, a teljes értékű processzorok árába építené be a veszteségét. Persze átnevezhetnék bármi másnak, esetleg i1-2xxx-nek, de nem változtatna a lényegen.
(Elég sok munkahelyen még így is félelmetesen felül fogja múlni a valós teljesítmény igényt.) -
szilagyiv
senior tag
A Celeronról nekem is az jut először eszembe, hogy le kell szorítani a selejthányadot valahogy...
Sokszor nézegettem órák hosszat az Intel aktuális CPU kínálatát és mindig az jött le, hogy a jó procik (itt értem a fogyasztás/teljesímény mutatókat) mindig drágák, ami nem sikerült azt meg eladják olcsóbban, más márkanévvel. - Mondom mindezt úgy hogy erősen Intel-párti vagyok.
-
Na csak nem fog kihalni a cerka.Remélem árban is követi az elödöket.
-
Male
nagyúr
Támogatom... jó lenne ilyesmi az új proci teszteknél, mert jól látszódna, hogy miről érdemes váltani, és miről nem.... nem mindenki azon gondolkozik, hogy a jelenlegi kínálatból mit vegyen, hanem hogy érdemes-e váltania több generációval ezelőtti drágább prociról egy új, de alacsonyabb kategóriájúra (nem egy embertől hallom, hogy olcsón legyen kicsit gyorsabb és fogyasszon sokkal kevesebbet).
-
V!ck
senior tag
Nem hinném, hogy az Intel architektúrális előnyét figyelembe véve a Celeron G540 gyengébb lenne pl egy Athlon II X2 240-nél és még GPU is van benne... ha jóárasítják, nem lesz ez rossz. Aki megteheti, hogy drága procit vegyen, az kéretik nem leszutykozni ezt a kategóriát, ha erre telik, erre telik.
-
osztraksajt
őstag
Én is sokallom egy kicsit azt a 65W-ot, ami ráadásul nem is TDP.
-
Miez a soksz@r?
A SB széria tök jó "pure CPU powert" szállít szutyok GPU mellett.Mi lesz, ha az egyenletből lehúzzuk a CPU power-t?
-
Móci
addikt
Úgyis majd az áruk fog dönteni, hogy mennyire lesznek életképesek ezek a cerkák.
-
FRENK1988
veterán
nem akar ez a név se kihalni... Ha meghallom feláll a szőr a hátamon
-
bacsis
Közösségépítő
a cerkának egy szériája volt xar, de az nagyon! az 1,7-es celerontól a cedar mill-es celeronnal bezárólag tényleg ratyik voltak, bár a cedar mill-es sem volt már olyan rossz, fél mega kess benen volt és megfutotta a 4,5-5!!!!!GHz-et is akár léggel
Azóta szidják a celókat, pedig árukhoz képest télleg jók....
JJött az első kór alapú celó 420, a maga 1,6os órajelével hozta egy 3gigás P4 szintjét úgy hogy alig melegedett és alig fogyasztott, ráadásul némely példány megfutotta a 100%-os OC-t de a gyengébbek is olyan 70%-ot vitték... és ilyen 7-8ezer Ft volta Celó 3xxx-es család pedig tényleg elég kellemes... 4Ghz körül 2 maggal bőven jó játékra is
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
danih
veterán
Valami miatt azt hittem alacsonyabb lesz a TDP...
-
GerykO
aktív tag
A szutyok 633-as celeronom alapfeszen 1150-et ment gyári hűtővel, fél/1 tized emeléssel megvolt az 1266MHz.
Jajj de szutyok szar volt.
Tény hogy azért egy ABIT alaplap dolgozott alatta SOFT menu3-al.
Aztán user error okozta a halálát, kivettük a slot1-fcpga átalakítóból, és bekerült egy rossz foglalatba, ami 1.6V helyett élből megkínálta 2.2V körüli fesszel.
Akkor tanultam meg, hogy a processzorok füsttel mennek, ha egyszer kijön belőlük, többet nem működnek.
De hát sikerült a szemét köcsög Intellel garanciában 2 azaz kettő ezer magyar valutáért egy 900as celeronra beváltani, az se ment sokkal többet el is adtam a srácnak aki elküldte a procit. -
atee
őstag
Voltak jól sikerült celeron modellek is a sok szutyok mellett.
300A még az elején. Rögtön sláger volt.
Aztán asszem a 700 as is közkedvelt volt 1000 fölé lehetett tekerni.
Majd a későn bevetett Tualatinos se volt rossz.Akkoriban egy teljes értékű Pentium jelentősen drágább volt. Kevesen engedték meg maguknak.
Most, hogy van i3 nem is túl drágán.. nem tudom, hogy hova fog beférni a celeron. -
whitezo88
nagyúr
reméltem hogy a Celeron kódnevű ipari hulladék meghalt, de felélesztik
suliban is mindenhol ezek voltak/vannak, brrrr. -
Angel1981
veterán
Szívesen látnék olyan teszteket, amiben régebbi közép, és felsőbb kategóriás procikkal vetnék össze őket (pl. E6400, Pentium D630), hogy lássuk, a mai alsó kategória 3-5 évvel ezelőtt pontosan minek felelt meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Konkrét információk kerültek napvilágra a harmadik negyedévben érkező CPU-kkal kapcsolatban.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest