- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Powerbank topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Projektor topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeszesKPT
őstag
Egy átlátszó kijelző, amit akár átláthatatlanná is lehet tenni. Zseniális.
-
Tetsuo
őstag
Nem igazán látom értelmét ennek a dolognak, főleg otthonra. Az általában kevés egy termék sikeréhez, hogy "jópofa". (Persze vannak kivételek.
)
"Head-up display"-nek, ahol eddig is effélét használtak, jó lehet, de kétlem, hogy azon túl elterjedne. -
Tetsuo
őstag
válasz
Aprósólyom #7 üzenetére
Hát, kirakatokat diszkógömbbel is fel lehet dobni, mégsem használják nagyszámban.
-
L3zl13
nagyúr
Felteszem a TV módot úgy oldják meg, hogy van egy fekete LC réteg az OLED mögött. De mint tudjuk annak a fényáteresztő képessége nem 0, szóval ablak/tv mód kizárva. Vagy valami plusz árnyékoló is kell még mögé.
-
Márton
nagyúr
- Főnök, reggelre ellopták az új tv-t!
- Icuka, a távirányítót látja?
- Igen, azt itthagyták az asztalon.
- Akkor nyomja meg rajta az 1-es gombot!
- -
Predatorr
őstag
válasz
Aprósólyom #7 üzenetére
A te szövegértési képességeiddel mindegy.
-
törölt tag
válasz
Aprósólyom #7 üzenetére
Hát, az üvegen átlátni, a monitor meg adja a képet. Szóval ha összerakja, olyan lesz, mint ez.
-
bot1978
senior tag
Sok sci-fi-ben láttam már kijelzőt beépítve az ablakba. Választható panoráma teljes méretben benne kép a képben megy a TV adás és egyebek.
De hogy ez már ennyire realtime, hogy jövőre? Eléggé lefagytam rajta.Aztán eszembe jut hány éve van mágnes vasút és itt meg a 40 éves fecske ajtaját rugdossuk, aztán csak legyintek.
-
Aprósólyom
addikt
Tényleg átlátsz a monitorodon keresztül, ha elé teszel egy üveglapot? Akkor neked valami varázs üveglapod van, ha átlátszóvá teszi a monitorod.
Ez most poén volt, vagy tényleg nem értetted meg a transzparens kijelző lényegét?
Ebben hatalmas biznisz lehet. Kirakatokat nagyon fel lehetne dobni vele, ha elég nagy felületekben is kapható lesz... -
Predatorr
őstag
Semmi értelme ilyen böszme kerettel. Akkor már inkább teszek egy üveglapot a monitorom elé, az sokkal olcsóbb is, és ugyanúgy vagy átlátok rajta, vagy a képet nézem.
-
kromatika
veterán
Jó ötlet.Tetszik.
-
jbush
tag
Az áramkörök bárhova elhelyezhetők, akár a keretbe vagy a talpba is. A kijelző közvetlen meghajtásáért felelős TCon modul sok újabb kijelzőn (de néhány régebbin is) a kijelzőpanel felett, a keretben foglal helyet, onnan pedig egy (vagy kettő) nem túl vastag kábel vezet az alaplapra, ami már kis túlzással bárhova eldugható. A kijelzőpanelre "felgőzölt" alkatrészeket pedig most sem látod, pedig van belőle rengeteg,bármilyen elvű megjelenítőről van is szó (kivéve persze a katódsugárcsövest), csak olyan vékony, hogy átlátszó.
Valamilyen szinten az LCD-k is átlátszóak; főleg, ha az adott pixel ki van kapcsolva (így engedi át a háttérből érkező fehér fényt). Az OLED persze egészen más, mivel a pixelek maguk adják a fényt, ott valószínűleg ez sokkal nehezebben megoldható, mint egy LCD-nél.A második képen a függőleges kék sávot látva csak nekem jutott eszembe, hogy "Mááár COF-hibás??"
-
válasz
scarabaeus #2 üzenetére
Magamban továbbgondoltam...
BTW számomra hihetetlen, hogy ezt, hogyan lehet ilyen minőségben megoldani. hova rakják az áramköröket, áttetsző pixelek? Hogyan? Nekem nagyon futurisztikus...
-
Tin
veterán
Szerintem otletes. Vagy a tevet nezed rajta, vagy a mogotte levo falat
Ablakuveg helyett mar tobb ertelme lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A tervek szerint jövőre bárki megvásárolhatja a jelenleg még csak prototípus változatban létező terméket.
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch 2
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ukrajnai háború
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Láncfűrész topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- HP szerverek áron alul
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest