- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z0mbi
senior tag
válasz fordfairlane #18 üzenetére
vegre nem fog minden boldog boldogtalan ultrabook jelzest rakni a gepere azert mert 'slim'
kivancsi leszek mi lesz ebbol... -
fordfairlane
veterán
válasz Gadgetfan_ #17 üzenetére
Én azért ennél merészebb szigorítást vártam.
Szerintem minden tekintetben merészebben kellett volna lépni az Intelnek. Komoly figyelmeztető jelnek kellett volna lennie annak az epizódnak, amikor az Apple kérte az Intelt, hogy ugyan csinálják már meg a saját ULV procijukat kisebb méretű foglalatra, mert erre van igény. Komoly figyelmeztető jelnek kellett volna lennie az ARM rohamos tempójú térhódításának.
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez az évtized a Wintel platform visszaszorulásáról fog szólni (ami nem baj, épp elég ideig volt domináns)
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
Gadgetfan_
senior tag
Az üzemidő növelése jó irány. Én azért ennél merészebb szigorítást vártam. A HDD elhagyását, kizárólagos SSD használatát pl. és/vagy egy minimális kijelző felbontást (1600:900) minimális számú (3db.) USB csatlakozó elhelyezése stb...
"Otthon" az, ahol a telefonod magától csatlakozik a wifire
-
-
azt tudni hogy miért az intel dönti el, hogy mi ultrabook és mi kell bele, pláne, hogy nem tud TDP specifikációt adni, ami meg az ő asztala lenne? (de 720p webkamera az legyen...)
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
.mf
veterán
Ahhoz a forintnak nagyon sokat kell még erősödnie
Neked nem csak a kezed lóg a bilibeTom Yayo: bocs, de szerintem is evvel most csak te vagy így. A beszéd rögzítésénél tényleg a mikrofon a legfontosabb tényező, de a beszéd felismeréséhez megfelelő szoftver nélkül még a legjobb mikrofonnal sem mész semmire, és pont a szoftver az, ahol a lemaradás van és fejlődés kell, ennek a célnak megfelelő minőségű mikrofon(ok) régóta filléres tételek.
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Tomy Yayo
senior tag
Nekem ez a mondat úgy csapódik le, mintha mindegy lenne a mikrofon minősége. Mert ha "csak" egy mikrofon kell, az nekem olyan minden mindegy-nek hangzik. Aztán a mondat másik fele még rátesz azzal, hogy a szoftvert nevezi ki alapvetően felelősnek a működéséért. Túl figyelmesen olvasok, más fejében biztos másként hangzik ez a mondat, de végülis, mindegy...
Régi megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Tomy Yayo
-
nagyúr
"Persze ehhez most is csak egy mikrofon kell, vagyis a gyártók számára nem nehéz támogatni az efféle koncepciót, hiszen működése alapvetően a szoftvertől függ."
Már bocs, de ebből te hogy találtad ki, hogy a mikrofon minősége szóba került, pláne, hogy rossznak kell lennie, mert én nem látok erre utaló szavakat...
Nyilvánvalóan a gyártók majd olyan mikrofont tesznek bele, aminek a minősége pont megfelel a célnak.
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem ezzel a mondattal nincs gond. A beszéd felismerése alapvetően a szoftvertől függ. A hardver a teljesítménybe szól bele, illetve a mikrofonból persze, hogy nem kínai gagyi kell, de ez szóba se került. Pontosan tudják a gyártók is, hogy nem árt a jó minőségű mikrofon, de ez egy 700 dolláros terméknél már nem jelent megoldhatatlan problémát.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Tomy Yayo
senior tag
Idézem: "Persze ehhez most is csak egy mikrofon kell, vagyis a gyártók számára nem nehéz támogatni az efféle koncepciót, hiszen működése alapvetően a szoftvertől függ." Nem hinném, hogy mindegy a minősége, ha beleraknak egy filléres vackot, amibe hiába beszél szótagolva 5 centiről, akkor is szar lesz a hangbemenet, akkor meg lehet akármilyen isteni a szoftver.
-
t72killer
titán
Vajon ULT2 (=kétcsatornás memvezérlő) kategóriában csinálnak majd subnotit/ultrabookot komolyabb akksival? (6-8 cella, max 14" képátló) Nekem valahogy a hosszú üzemidő hozzátartozik ehhez az "ultrahordozható" kategóriához, márpedig ahhoz (még ha kicsit bumfordi is a végeredmény) nem árt egy komolyabb akksi.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
coolpet
senior tag
Majd akkor jolesz, ha 150-ert dobaljak minosegi aluhazzal a 13-as ips paneles ultrabookokat 10 oras uzemidovel.
-
Tomy Yayo
senior tag
Azért azt leírni egy számtech oldalon, hogy a mikrofon szinte mellékes a hangfelismerésnél, mert sokkal többet számít a szoftver szerintem nem mindegy a hangvezérlés szempontjából a mikrofon minősége sem Kicsit gondolkodjunk már el ezen... akármilyen jól is van megírva a hangfelismerő szoftver, lehet akkora kalap sz*r a mikrofon (és ezáltal ultratorz az input), hogy egy szót bediktálva is 10-ként értelmezheti ugyanazt, ha hasonló a hangzásuk. Akkor aztán tökmindegy a szoftver. Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy tök mindegy vannak-e hallószerveink, mert a hangokat értelmezni úgyis az agyunk fogja. Odáig azért el kell jutnia valahogy... ejnye.
[ Szerkesztve ]
-
gerii
addikt
"a kijelző mellé fényérzékelő szenzort kell szerelni, hogy a képernyő kontrasztja automatikusan igazodjon a fényviszonyokhoz."
Ennek is alapnak kellene már lennie pár éve mnden gépben, főleg hogy a vacak mobilokban is van, és az egyik leghasznosabb dolog szerintem. -
.mf
veterán
"Az ULT1 kiépítés főleg a kisebb gépekben lesz előnyös, és a tervek szerint 10 wattos TDP osztályba tartozó processzorok kerülhetnek ide. Az alapvető megkötés, hogy az IGP a GT2 konfigurációra épülhet, emellett az integrált kétcsatornás memóriavezérlő csak egycsatornás módban működhet. Az ULT2 már nagyobb platformdizájn lesz, így 17 wattos TDP osztály sorolt termékek lesznek bevetve, GT3-as IGP konfigurációval, illetve valóban kihasználható kétcsatornás memóriavezérlővel. Utóbbi azonban nem kötelező, vagyis a gyártók továbbra is szabadon dönthetnek egyetlen memóriacsatorna használata mellett, ha a vékony kialakítás ezt megkívánja az adott Ultrabook esetében."
Alapelvárás az eleve kevés sávszél tovább csökkentése, a lebutítás. Éljen a haladás Mintha a második csatorna nyákra forrasztása olyan sok helyet foglalna...
Remélem az AMD nem talál ki ilyen hülyeségeket. Illetve, még jobban remélem, hogy valamikor már 12"-es notiban is lesznek Trinityk.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali játékos kérdések órája
- Politika
- Konteó topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Canon MILC: EOS R és M topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Remek áron eladó dobozos új 11.Generációs i5 8gb 256 Microsoft Surface Laptop Go 2 garanciával!
- Lenovo ThinkPad L450, 14" HD Kijelző, I5-5200U CPU, 8GB DDR3, 256GB SSD, WIN 10, 27% áfás számla, 1
- Dell Latitude 7400 Notebook/Laptop, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W10/11, 27% áfá
- Dell Latitude 7400 Notebook/Laptop, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 1TB SSD, W10/11, 27% áfás
- Dell Latitude 7400 Notebook/Laptop, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W10/11, 27% áfá
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest