Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
satz18
őstag
Kb az okostelók megszületése óta erre vártam.
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
t72killer
titán
Minden napra egy Core M hír Jó procik, kétségtelen.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
gghrtz
őstag
Nagyon varos cucc. Igaz, legalabb 1 evnek el kell majd telnie, mire meg tudom fizetni. Sebaj, addig elvezem az Atom z3740-et.
-
-
Mr President
senior tag
Egyetértek az Inteles úrral. Szerintem is a jövő az, hogy egy eszközzel végzünk mindent. Én azt várom hogy a telefonomon legyen rajta az "életem" és ha bármi kell akkor ott legyen a zsebemben. Hazaérve ha munkára kell akkor összekapcsolom a monitorral (vezetékmentesen) ha az ágyban akarok olvasgatni akkor tablettel. (mint padfone) A most bemutatott core m szerintem ennek a kezdete. Ha tovább tudják csökkenteni a fogyasztást, és növelni a teljesítményt akkor nemsokat kell erre várni.
iPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
Lacok
őstag
Úgy gondolom az ilyen processzoroké a nem is olyan távoli jövő
[ Szerkesztve ]
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
Lambach
tag
válasz Mr President #6 üzenetére
Aztán ha bekaka eszköz akkor se telefonja, se asztali gépe nincs az embernek
Now its too late/I bite I suck I empty you/Theres no escape/You have to follow me into/Into the empire of the vampire/Where dreams turn into fright/Into a land called transsylvania/Where life begins at night
-
wortz
tag
Nálam a 2014-es év terméke a Core M. Igazából az első netbookom megvásárlása óta (2009??) várok egy ilyen CPU-t. Ez konkrétan zseniális. Lehet, hogy ezek lesznek a jövőbeni Lumiák alapjai? Mert akkor nem kizárt, hogy telefonok esetében is visszatérek a Windows-hoz (már ha sikerül végre összerakniuk egy működő, vonzó OS-t).
-
Reno7
senior tag
-
t72killer
titán
válasz DemonDani #14 üzenetére
A gyártók beletehetnék - okosTV-be már simán. Tök jó lenne, ha házibarkács megoldások is lennének, annyi régi noti van a háztartásokban, amik külsőre teljesen okésak, csak egy jó belső kéne beléjük. Mivel az egész Core M alaplap ilyen pici, kb akármibe applikálható lenne a 7"-os eeePC-től a 17"-os alienware monstrumig.
-
F34R
nagyúr
Egyelore tabletekbe, majd joval kesobb smartphone-kba is ez az igazi fejlodes.
-
t72killer
titán
Telefonba érdekes kérdés ez: nyilván alapfelhasználásra semmi értelme, a mai atomok ezt probléma nélkül tudják. Extraokos dokkolható egységként lenne értelme, amit munkára is lehetne használni.
Ehhez azért kéne még a DDR4 elterjedésére (a komolyabb grafikai képességek kihasználásához) és pár új szabvány (HDMI 2.0, Displayport 1.3) támogatására.
-
pakriksz
őstag
akkora hype van körülötte hogy vannak kétségeim... néhány éve a silver akármi atom is húúúú meg haaa volt. Aztán semmi lett.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
-
t72killer
titán
A Bay Trail-lel (aktuális atomok) már nincs semmi gond, az átlag(=nem gémer, nem tervezőmérnök, nem 4k videovágó) felhasználót teljesmértékben+akadásmentesen kiszolgálják. Ráadásul az ár is nagyon korrekt, 300$ körül már építenek rá hibridet (10"-os Pavilion x2 például)
-
Tigerclaw
nagyúr
A telefon, tablet és notebook között a processzor ereje, vagy fogyasztása másodlagos, harmadlagos tétel. Mindhárom más funkcióra van optimalizálva, így egymást akkor sem válthatják ki, ha épp van egy olyan processzor, ami mindháromban helyt tud állni. Ez olyan, mintha holnap bejelentené egy autógyártó, hogy az új motorja meg tudja hajtani egy kis autót, egy teherautót vagy akár egy buszt is. Ettől még nem kezdenek el tervezni egy olyan járművet, ami egyszerre kisautó, teherautó és busz is. A telefon akkor ergonómikus, ha kicsi, a tablet akkor ha nagy (legalábbis jóval nagyobb mint egy telefon), a notebook meg akkor ha még nagyobb mint egy ideális tablet, van billentyűzete, touchpadja, stabilan lehet használni asztalon vagy akár ölben, kényelmesen. Egy ilyen 3 in 1 készülék talán akkor lenne ergonómikus, ha mondjuk az Asus Padphone és Transformer termékcsaládját ötvöznénk, de profibb módon, hogy súlyban, vastagságban és külső dizájnban versenyképes legyen.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
t72killer
titán
És mekkora húha lesz a következő 2 generáció atomja, a Cherry és a Willow trail, brutálisan megerősített grafikával! Meglehet, hogy lenyomják majd a mostani Core M-et nem csak igp, hanem CPU erőben is. (remélem...)
-
t72killer
titán
válasz Tigerclaw #26 üzenetére
A számtech világ azért más 1 kicsit. A távolabbi jövőben simán elképzelhetőnek tartom az ultrakicsi (okosóra méret) dokkolható egységeket. Asztali/nagyképernyő+billentyűzetes felhasználás? Simán dokkolod az "azgard kristályt" a TV-be. Utazás? Beleteszed egy tablet/hibrid vázba.
Igazából mindez a mai technológiával lehetséges lenne 1w-ra fogyókúrázott atom procikkal, csak nincs megfelelő interfész és az ergonómiát is ki kéne találni (kellenének olcsó "befogadó" eszközök).
-
stratova
veterán
válasz t72killer #25 üzenetére
Oké hogy sokat fejlődött és jó lett az Atom Z37xx, de azt vizionálni pláne GPU-ban (mégha az magasabb alapórajellel is rendelkezik), hogy a köv. gen. Atom Core M-et nyomjon le szvsz badarság. Egyrészt még mindig más a két architektúra pozicionálása, másrészt Core M-ben van 24 EU, Atomban 4.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Igazad van, csak 16EU lesz a Cherry Trailben - a rögtön következő atom nem fogja lenyomni - bár a különbség olyan kicsi lesz, hogy egészen biztos nem igazolja majd a 2-3x-os árdifit. Viszont a jövőre érkező willow trail már gen9-el lesz szerelve, ami erősebb+számomra még lényegesebb, h modernebb lesz bármelyik mai intel egységnél.
CPU fronton "csekély" 40%-ot kell csak ledolgozni, ahogy a másik topicban beszéltük - ez esetleg meglehet a willow-val.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz t72killer #29 üzenetére
Lejárt a szerk. idő - mivel a mostani Core M is már 14nm-es Broadwell, ezért nem számítok jövőre masszívan erősebb (pl 4 CPU mag+32EU) utódra - ezen a csíkszélen ezt kétlem, h beleférne a 4W-ba. Szval jöhet a 14nm-es atom.
-
félisten
-
Dr. Akula
félisten
Ezen már lenne értelme Windowst futtatni, persze nem RT-t, hanem normálisat. Úgy még értelme is lenne tablet fronton.
-
-
stratova
veterán
Elképzeltem, ahogy csodás buszainkon lifegnek ilyen tabletek az utasok kezében Persze nyílván kihúzott állapotban lenne a valamilyen merevítése (esetleg kihúzással együtt nyílna/ fordulna ki a kijelző alatt).
Egyébként ez a fajta elrendezés lenne az első, ahol látnám értelmét a hajlítható kijelzőnek (helytakarékosság), HA tartósra sikerül megoldani.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Eltűnik az "élete".
t72killer,
"CPU fronton "csekély" 40%-ot kell csak ledolgozni, ahogy a másik topicban beszéltük - ez esetleg meglehet a willow-val."
Én is írtam a másik topicban, hogy a Bay Trail(Jaguar/Puma+) nagyon erősek lettek és rámásztak az erősebb (desktop-ból származó, mobilba lefelé jövő) architektúra nyakára, de most a Core M azért rendesen ellépett.
Az a 40% lemaradás is optimális esetben van meg. Nem jól párhuzamosítható feladatoknál ennél nagyobb azért egy Bay Trail lemaradása. (És sok esetben a TDP is magasabb.)A konkrét cikkhez: Core M most egyértelműen elhozta a valóban életképes hibridek lehetőséget. Fizikailag.
De a többi probléma még ugyanúgy megvan: ergonómia+sw. Tabletnél a bevitel kérdéses, kis méretben a bill. is nehézkes. A Windowsnál is tartom, hogy alapvetően jobb a normál bill+egér bevitelre, ez és a nagyobb méret szerintem ugyanúgy kell a produktivitáshoz, mint az x86 megléte. Tabletként pedig ezek nem kellenek. -
t72killer
titán
Ja, és jöhetnek majd a bazooka stílusú 40"-os hordozható "notik".
#37: A hibrid műfaj, lecsatolható billentyűzettel már bejön nekem, ha normálisan van tervezve. Nekem is leginkább a netbook/subnoti stílus a legpraktikusabb (normális billentyűzet nélkül nem élet az élet), de ha már ilyet nemigen akarnak gyártani, jó lesz a hibrid is.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
(Lejárt a szerk idő)
Igen, nagyon szimpatikus a Core M mindenben, leszámítva az árát: egy Core M-es eszköz árából 3 generációnyi atomosat veszel (pl idén egy Bay Trail hibridet, jövő karácsonyra egy Willow Trailt, 3 év múlva meg egy mittudoménmilyen Trailt, ami már tuti gyorsabb lesz a mai Core M-nél). Itt osztottam-szoroztam, h mire használnám a gépet, és az jött ki, h elég az atom. Főleg, h 1előre ráér még a vásár fél-1 évig, a kövi generációig.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest