Új hozzászólás Aktív témák

• attila9988

őstag

Mennyi marhaság. Vegyük akkor sorra:

"Annak ellenére, hogy egyes felhasználók abban a reményben keresik az illegális szoftvereket, hogy pénzt takarítsanak meg, egy a háromhoz annak az esélye, hogy a fogyasztó számítógépe nemkívánatos, rosszindulatú szoftverrel fertőződik meg"

Gondolom akkor ez azt akarja jelenteni, hogy legális software - khm.. windows - esetén ilyen dolgok nem történnek, ergo ha a felhaszáló lecseréli a programját, akkor tökéletes biztonságban lesz... hát ezt valahogy nem tudom elhinni.. :)

"A kutatás kimutatta, hogy az ilyen fertőzések eredményeképpen a fogyasztók világszinten 1,5 milliárd órát és 22 milliárd dollárt költenek a rosszindulatú alkalmazások megtalálására, ártalmatlanítására és az általuk okozott hatások megszüntetésére"

Akkor most megint csak az előző példánál maradva, azt feltételezhetjük hogy ezt a has/kb számot pénzben kifejelzve mind meg lehetett volna spórolni, ha eredeti a program - khm... windows - tehát nem kell sem kémprogram eltávolító, sem pedig vírusirtó, sem semmi más egyéb. Ez valahogy nem fedi teljesen a valóságot.

"A kutatók azt találták, hogy a nem a számítógéppel vásárolt – azaz utólagosan feltelepített – illegális szoftverek"

Számítógéppel együtt is lehet illegális software -t vásárolni? :D

"azon válaszadók 64%-a, akiknek tudomásuk van arról, hogy illegális szoftvert használ, ütközött már számítógépén biztonsági problémába"

Nesze semmi, fogd meg jól. Akkor azon felhasználók 75% -a, aki használt már illegális software -t, rendszeres kávé fogyasztó, és szereti a fokhagymás pirítóst.
    Egyébként meg a legális software -eket - khm.. windows-t - használók 100% -a ütközött már számítógépén biztonsági problémába. Ha mégsem, akkor túl naív, és nem fedezte fel a problémákat.. :)

"az esetek 45 százalékában az illegális szoftver lelassította a számítógépet, és a szoftvert el kellett távolítani"

Mekkora kamu... úgy adják elő, mint ha az eredeti windows nem lenne nem tudna ilyet produkálni...

"a válaszadók 48 százalékának az illegális szoftverek használatával kapcsolatos legnagyobb aggodalma az adatvesztés"

Ez alapból minden informatikai eszköz, és megoldás esetén a legnagyobb aggodalom. Ez van. Ez egy ilyen sport...

"Az IT vezetők 38 százaléka is megerősíti, hogy ez a jelenség létezik, a dolgozók 57 százaléka pedig bevallotta, hogy saját maga is telepített szoftver(eke)t a munkáltató tulajdonában lévő számítógépre"

Ez teljesen normális. Én is csináltam ilyet, ahol kellett. Mondtam hogy nekem kell az imagemagick, mert szükséges a munkához, és sokkal gyorsabb lesz tőle az adott feladat. Ilyen szinten ezzel semmi gond.

"A szellemi tulajdon (azaz például a szoftver vagy a zene) is olyan, mint a kenyér vagy egy LED tévé. Pénzt kérnek értük, amiből emberek, családok élnek. Azon viszont, hogy a kenyérért vagy a tévéért fizetni kell, nem háborodik fel senki, míg a szoftverek, zenék esetében ez nem így van!"

Ez meg a szokásos hazugság, amit ezer oldalról lehet cáfolni, de most nem akarok ebbe belekezdeni. Mindenesetre engem meg az háborít fel, hogy bár EU tagok vagyunk, EU áraink vannak, EU szabályaink vannak, még sincsenek EU -s fizetéseink...
    Meg az hogy ilyen hazugságmarketing -et nyomnak a multik, mint pl ezt is.

Új hozzászólás Aktív témák