-
PROHARDVER!
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ralond
tag
-
Ralond
tag
válasz
diablo1984 #26197 üzenetére
Nekem is megvan még és azt írja 2021.04.23-ig garanciális. 2017-ben vettem, szóval az évben kellene lejárnia a garanciának (VIP gari 3 év tudtommal). Hogy lett nekem 3+1 év?
-
diablo1984
veterán
válasz
ElektrikusDE #26196 üzenetére
Nekem még a Hi-Care aktív, lehet azért, mert 03.12ig garanciálisnak hozza és ha ez lejár, akkor hagy cserben. De nekem még aktív és használható!
-
jeni
félisten
válasz
emeritus #26191 üzenetére
riczer
nem tudom van-e ennél olcsóbban?-ez miatt nem lesz garanciális javítás.
a garis dolog esetén,gondolom azt megpróbálhatód,de nem tudom ezt hogyan intézik a LCD megvételét? esetleg ki kell fizetni annak Ft részét és akkor csere utalvány LCD hiányában? -
Cunaja
Topikgazda
válasz
emeritus #26191 üzenetére
Kivették a P9-et.
Vegyél másikat. -
riczer
tag
Kijelző üveg hállosra tört, hol érdemes cseréltetni Budapesten. Mennyibe kerülne?
-
Joci76
csendes tag
Egy lassan feledésbe merülő készülék újjá éledésének története (HUAWEI P9) !
Tavaly karácsonykor, a család gyerekesektől, szülőkkel, végig látogatja a rokonságot. Így jutottunk el nővéremékhez. Megérkeztünkor megtámadtuk a nappalit nagy sürgés forgás karácsonyi köszöntő majd csillapodik a helyzet valaki a tv elé ül valaki megtámadja az xbox-ot (kisfiam), lányom unoka hugommal traccsol, párom sógorommal beszélget, én nővéremmel kezdtem el beszélgetni a konyhába, miközben a karácsonyi sütiket készítette ki nekünk, beszélgetés közben egyszer csak megcsörren a telefonja, én odébb vonultam hogy ne zavarjam őt. Amikor befejezte a beszélgetést. Nézem hogy új telefonja van,. Igen mondja sógorodtól kaptam egy Huawei P30-at, Vaóóó! Ez igen mondom. Megtaperoltam, egyből a fotó képességeket néztem, nagyon kafa! Mi lesz a régivel? Az már nem jó hamar lemerül, és egy frissítés után nem mőküdött már rendesen mondja. Kérdem, nekem adod? Hát persze, de mit kezdesz vele hiszen nem jó! Hát gondoltam megpróbálom helyre pofozni jobb mint az én Alcatel Idol4-em. Haza érve bekapcsoltam és egyből sírt a töltőért, rádugtam megvártam még észhez tér, majd bekapcsoláskor ez fogadott.:
Power gomb megnyom aztán ment tovább, a betöltés után csináltam teljes reszetet és az én goggle fiókommal jelentkeztem be. Irány a telefon beállítások, majd info a telefonról, és ami itt fogadott.:
Hamar rájöttem hogy a build szám nem stimmel így le ültem a gép elé és el kezdtem keresgetni NRD90M test-keys ügyben, első körben a külföldi oldalak kerültek előtérbe, de mivel angol tudásom nem nagy így magyar oldalak után kezdtem el kutatni, így jutottam a LOGOUT P9-topikhoz, na itt aztán van minden, gondoltamA sok információ kicsit össze kavart így gondoltam keresek valakit aki tud ez ügyben segíteni. Így kerestem föl privátban Cunaja kollégát. Régi vágású gyerek vagyok, nem mai darab. Le írtam a történetet a telefonról, ő kapásból rá vágta hogy bizony ebbe a telefonba valaki ki nyitotta a bootloadert és mókolt vele. Ezt kizártnak tartom írtam neki, aztán megkért hogy nézzem meg! És igaza volt.:
Ezután Cunaja javasolta hogy rakjuk helyre a romot, majd akku csere.
Gondoltam magamba milyen egyszerű lesz...
Persze PubiEzután Cunaja elárasztott egy rakás rom-al amiközül egyet sem akart megenni a telefon. Közben ő is én is elfoglalt voltam, aztán éjszakai szolgálatban volt egy kis időm és olvastam egy olyanról hogy rollback. Ezzel már nem akartam fárasztani Cunaja kollégát így helyi segítséggel sikerült a telefont rollback-elni így lett egy C900B135-ös rom a készüléken. Megint jött a fejvakarás hogy hogyan lesz ebből C432. Levelezés Cunajával. megint egy rom. Letöltöttem felraktam de nem változott a build szám eleje csak a végén a verzió. Így javasolta hogy váltsuk át a régiót, majd egy gyári recovery-t adjunk neki és egy orginal rom-ot. A leírás szerint + az ő segítségvel végre sikerült és lett egy C432B136-at a készülékből. Ment az örülés, mondta hogy nyomjak a frissítésre. Nyomtam , de semmi nem történt! Ezután ajánlotta a C432B186-romot. Ezt letöltve megtáltosodott a telefon és egészen a befejező gyári 504-es rom-ig meg sem állt.
Cunaja javasolta hogy ha már ennyire benne vagyok a mókolásba akár Cunaja rom-ot is felrekhatokDe ezzel várok még mert egy akku csere hátra van! Privátban mondtam Cunajának hogy szeretném meghálálni a sok segítséget, ő erre azt válaszolta hogy őt még senki sem látta és senki nem ismeri ő Columbo felesége
Viszont arra megkért hogy a történetet írjam meg, hát ennek eleget téve, hálásan köszönöm a sok segítséget COLUMBO!
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
arion123hu #26177 üzenetére
szépen!
-
Cunaja
Topikgazda
Sziasztok!
Nincs valakinek kéznél C432-es oeminfo zip fájl?
Melóban vagyok és itt nincs. -
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Az miért van, hogy ennél a háttérnél a feliratok színe fehérről feketére változik? Ami tök jó, csak kár, hogy más világos színű háttérnél nincs ez. Világos színű háttérnél ugyebár nem igazán jók a fehér feliratok... Emiatt is használok inkább sötétebb háttereket.
-
Aryon87
félisten
válasz
emeritus #26173 üzenetére
Csakis markaszerviz, maszekbe nem viszem.
Az elso szervize a Jozsef koruti volt, ott kapta a hibasat, a masodik szerviz mar a Shopmark-ban levo boltban volt, ott derult ki hogy hibas.
Anyamet is a Shopmarkba vittem, jovo heten lesz kesz.2 eves volt az original akku, de mar mutatkoztak a cserere indokolt jelek. Kikapcsolt, forrosodott es a nap veget is nehezen birta ki.
-
Aryon87
félisten
válasz
emeritus #26164 üzenetére
Mi megjartuk ezt Parom teloja elso akkucserejekor hibas akkut kapott, ami rosszabbul teljesitett mint az elso. Masodik szerviznel derult ki, kapott egy ujat.
Most anyam hasznalja azt, mert az o P9-jet is bevittem akkucserere + annak a kijelzojevel is baj volt (kep lentebb), de ahogy elnezem, ugyanugy gyorsan merul a telo, igy valszeg lesz egy 3. futasa is a szervizbe.Ilyen a kijelzoje, es mindenhol ez a szetesett csikozodas lathato:
-
Cunaja
Topikgazda
Huawei szerviznapok.
Filléres az akkucsere. -
Cunaja
Topikgazda
-
Cunaja
Topikgazda
Véleményem, csak gyári hivatalos alkatrész mindenből.
A kollégámnak, majdnem leéget a háza, mert a laptopja kigyuladt. Utángyártott akku volt benne, töltés közben felrobbant. Fél évig semmi baja nem volt. -
emeritus
tag
OK. Minden info hasznos, egymástói tanulunk, esetenként más kárán. (Vagy nem) Számomra tanulságok pl.: gyári akku is lehet gyári hibás, gyári márkaszerviz elsődleges, garancia lejárta figyelendő, akku tesztelése időnként ajánlatos...Remélem az új akku, beválik, ha nem, ne hagyd szó nélkül. (A másolatokat a teljes külső hasonlóság esetén a kisebb súly árulja el.)
-
NGA
addikt
válasz
emeritus #26161 üzenetére
Mivel megvolt az eredeti gyári akksi, amivel kijött, és megvolt az amit most szedtek ki belőle, így össze tudtam hasonlitani méretre, szitázott feliratra stb, és semmi eltérés nincs. Annyit mondtak most, hogy tudnak 7e Ft-ért is cserélni, de az nem lesz gyári.
Igazából most teljesen mindegy, majd meglátjuk hogy bírja. Páromé, nekem már egy ideje P20 van, azzal jól elvagyok, neki meg elég a P9 -
-
emeritus
tag
Köszönöm hasznos információkat osztottál meg: számomra világos, hogy lehetőség szerint márkaszervizben kell P9 akkut cseréltetni. (Ekkor is HSzN alkalmával, ha lehet.) Ha ez nem megy, akkor csak kockázatosabb lehetőségek maradnak. (A másolatok szinte megszólalásig hasonlítanak, tipikusan a súly, és/vagy a vastagság tér el, néha jól mérhető mértékben.)
-
NGA
addikt
válasz
emeritus #26158 üzenetére
Nem ugyanott cserélték most, máshol. Megkaptam a kiszedett akksit, és összehasonlítottam azzal, amit áprilisban vettek ki belőle, és teljesen azonos volt a kettő. Nem volt garis a készülék, mert egy gsm boltban vettem vadiujan, majd 4 hónap mulva letiltották, a bolt meg átírta az imei számot benne, és azóta így használtam. Pécsett nincs huawei szervíz.
-
emeritus
tag
OK. Attól tartok, csak márkaszervizben remélhető, hogy valóban gyári akku kerül a készülékbe, rengeteg a változó minőségű másolat. Ha ugyanott cseréltetted, ahol az elsőt, akkor különösen, de egyébként is érdemes a garancia letelte előtt tesztelni az akkut és érzékelhető kapacitásvesztés esetén reklamálni. Egy gyári akkutól 3 év élettartam várható.
-
NGA
addikt
2019 áprilisban kapott új gyári akksit a P9, majd 1 hete felpuposodott, csaknem szétnyomta a kijelzőt. 2019 jan 2-i volt az akkumulátor. Megdöbbentem, csak a gyári töltőjével volt eddig töltve. Most ismét 10e volt az akksi. De annyira jó telefon, hogy még így is megérte.
-
Caldera
senior tag
Február közepén lejár a telefonom garija. Jelenleg ezt tudja az akksija gyári B504 ROM-mal, folyamatosan bekapcsolva (éjszakára sincs repülőbe) 2G/3G hálózaton, alvó állapotban mobilnet nem aktív. 4G-re téve, állandó mobilnettel is megvan a 2 nap és kb. 1,5-2 óra SoT. Érdemes cseréltetni, vagy ez jó állapotban van?
-
tpeter77
addikt
Nem jól kérdeztem, vagy ti nem értitek!
Talán egyszerűbb, ha máshogy kérdezek. A router beállításaiból kimásoltam, hogy az alábbi csatornákon tudja szórni a wifi jelet a router, ebből mit ismer a P9 telefon?Csatorna: 36, 40, 44, 48, 52, 56, 60, 64, 100, 108, 112, 116, 132, 136, 140
Bandwidth: 20 vagy 40 vagy 80 MHz legyen? -
Williams
aktív tag
válasz
tpeter77 #26145 üzenetére
Szia!
Én is 5ghz-en használom itthon gond nélkül.Más, nem tudom hol érdemes kérdezni:
Huawei P8 Lite (ALE-L21) Telenor C128B130-as rom. Gyári beállítások visszaállítva, nulláról belakva a telefon, a Messengert 504-es hibakóddal nem telepíti. Előtte ment! Leszedtem egy 2016-os apk telepítőt, az felmegy, de nem frissíti az áruházból. Mi lehet a baj?
Köszönöm, és bocs a offért! -
-
tpeter77
addikt
Sziasztok
Segítséget kérnék, milyen 5G frekvenciákat támogat a telefon?
Van egy szolgáltatói router, de csak pár percig látja a telefon a jelet. Beállítottam egy fix frekire, azt látja, de néha leakad, hátha csak ez a gond.
2.4 Gigán soha semmi probléma nem volt, de az 5G szórakozik velem. -
Cunaja
Topikgazda
-
emeritus
tag
válasz
Azharel #26141 üzenetére
Röviden: meg. Hosszan: a NOHON egy P10-be került, de a Huawei-akkuk kínálata szinte minden típusnál azonos. Jelesül széles ártartományban eredetiként hirdetik ezeket, áruk mérsékelt, a minősítésük változó, a szakmailag megalapozottnak tűnő vélemények inkább negatívak, a "genuine" akkuk igen nagy valószínűséggel nem "valódiak", esetenként silányak.
Tény, hogy a Huawei gyári akkuk nagyon jók, a P9-ben a három éves akku cseréje nem indokolt. Mivel a P10-ben sajnos cserélni kellett, (Supercharger?) kisebb kockázatúnak láttam egy korrekt utángyártót (utánaolvastam) választani, mint egy valószínűleg hamissal próbálkozni. A döntés nem egyszerű. Esetleg a Huawei vevőszolgálattól kérhetsz infót arról, hogy kinek szállítanak MO-ra, jelezve, hogy Huawei Szerviz Napok nálad nem opció. -
Azharel
aktív tag
válasz
emeritus #26140 üzenetére
És meg vagy elégedve ezzel a nohon-al ? melyiket vetted belőle, a 3000 vagy a 3550 ? A feleségem használja most már a p9-et én samu a70-et vettem helyette. De állandóan panaszkodik szóval kell bele valamilyen akku. Minden esetre ma accubattery-vel megnézem mekkora a kapacitása...
-
emeritus
tag
válasz
Azharel #26139 üzenetére
Én nem lennék optimista, ha összesen 7 értékelőből egy már nem adott 5 csillagot. Javaslom, nézz szét az "Alin" is. Ott a saját név alatt forgalmazó utángyártók ára jellemzően meghaladja az "eredeti Huawei" árakat, amely utóbbiak eléggé szórnak is. (Pesszimális esetben mind hamis, bár akadhat gyári, vagy gyárihoz közelítő minőség.) Talán valaki saját tapasztalatból tud javasolni nála bevált szállítót. Én magam hasonló helyzetben a NOHON utángyártót választottam, nem bántam meg, de mindenki maga dönt.
-
Azharel
aktív tag
válasz
emeritus #26138 üzenetére
Elfogadom, legyen hamis. Az a baj a szervíz napokkal, hogy az ország másik felében élek szóval ez nem opció. Csak tudnám akkor hol tudnék biztosan eredeti akkut venni. Erre gontolam még, jó értékeléseket írnak róla.
-
emeritus
tag
válasz
Azharel #26135 üzenetére
Tippem volna, de aligha vigasztal: hamisat vettél. Az adott árért szerintem nem lehet "kompatibilis" akkut előállítani. A neten kínált "eredeti Huawei" akkuk döntő hányada a gyakorlatban hamisnak bizonyul, a gyárinak a nyomába sem ér. A javaslatom nem szívderítő: újabb csere a Huawei Szervíz Napok alatt gyári márkaszervizben. Sajnos.
-
Azharel
aktív tag
Pár hónapja cseréltem akkut, néhány hétig tök jó volt aztán utána ugyan olyan retek lett mint ami előtte volt. 30% akkutól pillanatok alatt ugrál lefele, 3óra képernyő idő jön ki. Akku csere után reset is volt. Ezt tettem bele, szerintem eredeti. Súlyra és kinézetre is teljesen megegyezett a gyárival. Van valakinek tippje, hogy most ilyenkor mivan ?
-
Nagyfejű
aktív tag
Sziasztok. Dobozos minden tartozékosP9 mitérhet?tavaly uj aksi alaplap meg kijelzőt kapott gariba, igy most 2021 irja a garit. Szeretnem eladni, nem azért mert szar csak kaptam egy P20at es igy felesleges lett a p9 amugy eva_l19 dualsimes edigital vasarlasu. Mennyiert hirdessem meg,.?
-
lumesz
tag
Sziasztok! Mi okozza azt a problémát,hogy minden nap újra kell indítani a telót, mert nem csatlakozik a mobilnethez?
-
Cunaja
Topikgazda
"Került hozzám egy p9 l19 telefon ami sajnos rendellenesen működik."
Került!
Akitől került, frissíteni akarta a romot és nem teljes rom lett feltéve. Azért nincs kamera és a Google is hiányos.
Valahogyan kellene a rom verzió száma, ha azt kitudnád lesni nagy segítség lenne.
Amúgy először a romot tegyük helyre és utána gyanakodjunk a hardverre.
Ami hibát és jelenséget felsoroltál, azt okozhatja a rom hiba is. -
Relo
tag
Sziasztok!
Került hozzám egy p9 l19 telefon ami sajnos rendellenesen müködik.
Szoftveresen is van valami nyűgje, mert hiányzik a kamera app és sok google app. Viszont ami a leginkább zavaró, hogy bekapcsolás vagy feloldás után sokszor csak felvillan a kijelző, majd leveszi a háttérvilágítást teljesen, de erős fényben látszik, hogy a tartalom ott van a kijelzőn. Valamikor csak többszöri feloldás - lezárás - feloldás után tér magához a háttérvilágítás. Viszont ha ezután magához tér, akár több órás nezezés vagy filmnézés közben sincs gond.
Találkozott már valaki ilyen hibával?
Nem tudom hogy alaplap, kijelző vagy az amúgy is fenálló szoftveres hiba okozza ezt? Ha van valakinek valami tippje szívesen meghallgatom! -
Cunaja
Topikgazda
válasz
cenzor #26126 üzenetére
Szia!
VersionB540. zip kell elsőnek.
Majd felrakni a gyári romot és utána a V14-et újra.
Ezt eltudod kerülni, ha egy teljes nandroid mentést csinálsz a V14 feltelepitése után egyből.
A data decrypt, azaz a titkosítás feloldás után, minden személyes adatod kinyerhető. Mikor mit csináltál, mikor mit néztél, az otthonod címe is akár. Ami a legkeményebb, a bankkártyád adatai és ōsszes jelszavad. Persze csak annak aki ért hozzá. -
cenzor
tag
válasz
Cunaja #26125 üzenetére
Szia Cunaja!
V14-gyel kapcsolatban szeretnék két dolgot kérdezni.
1) A leírásban is, illetve a fórumban is szerepelt már, hogy a V14-en ne nyomjunk gyári visszaállítást, mert tégla lesz a telefonból. Gondolom ezt érdemes komolyan venni
Mit kell tenni, ha mégis vissza szeretnénk állítani a V14-et gyári állapotba? Újra kell húzni rajta a romot? Ezt melyik lépéstől kell kezdeni?
2) Ha jól értem a leírást, akkor a telepítés során kikapcsoljuk a file rendszer titkosítását. Röviden el tudod mondani, hogy ez miféle kockázatot rejt magában? Mennyivel több adathoz férhet hozzá az, aki így a telefon birtokába jut?
Köszönöm!
-
Cunaja
Topikgazda
-
tpeter77
addikt
válasz
Cunaja #26113 üzenetére
Ezen morfondírozok én is, az új akksi kezd normálisan működni, két naponta töltöm, ha nem nyomkodom sokat.
Vodás szoft van rajta, ez bonyolítja kissé.
Karácsony körül szabadságon leszek és végigolvasom, mit kell tennem.
BL nyitás pénzbe kerül és csak 3 napig érvényes a kód, ugye erre jól emlékszek? -
Cunaja
Topikgazda
Sziasztok!
Most jöttem ki a Huawei Központi szervizből. 1.5 óra volt.
Kapott a kicsike egy új akkut 2-év akku garival. Most haza megyek és már mókolom vissza rá a Cunaja V14-et. Ez a T-mobil rom valami förtelem. -
gyu84
tag
Ezzel a módszerrel próbáltad?
https://logout.hu/bejegyzes/petya220/elotelepitett_bloatware-ek_eltavolitasa_androidrol.html
Nekem Cunaja ROM van, rootolt, de a céges Samsungromról így szedtem le egy csomó szemetet.
ADB Minimal-t letöltöd a gépre, App Inspectorral megnézed a csomag nevét és a leírt paranccsal törlöd: pm uninstall -k --user 0 <csomag neve> -
k-adi
nagyúr
Hello.
Bebugolt a fb app-om és mivel "rendszer app" (előtelepített) ezért nem engedi letörölni, pedig szerintem egy reinstall megoldaná...szóval a kérdésem, hogy lehet egyszerűen kigyomlálni a telóról, hogy aztán storebol visszarakjam az appot?
-
emeritus
tag
válasz
asynur #26104 üzenetére
Nehéz ügy, neked kell döntened, hogy átadod, vagy sem, ebben nem lehetünk okosak. Az akkucsere maga nem igényel különösebb szakértelmet, vagy óvatosságot, ha módod van átlátszó fóliával leragasztani az elő és hátlapot, akkor az esetleg kevésbé gondos kezelés sem hagy nyomokat.
-
Pikaa
aktív tag
Csináltam egy wipe data/factory resetet a telefonon (P9-l09). Amint elindult a telefon és utána elértem a google fiók hozzáadásához, akkor egy kis problémába akadtam.
"Kérjük, jelentkezzen be az egyik tulajdonosi fiókkal ezen az eszközön." szöveg bukkan fel, jelentkezhetek be akárhányszor.
Ötletetek? -
asynur
tag
válasz
emeritus #26074 üzenetére
Fejlemény: ma jött egy mail a GLS-től, hogy jön a futár holnap a telefonért (az emagos háztól-házig garancia révén, emagos mail nem érkezett). Ha jól számolom bejelentéstől ez a 11. munkanap ( 5 napot ígérnek alapból, de fekete péntek és hasonlók miatt szerintem ez annyira nem vészes).
A szerviz elvileg Romániában van és alapvetően nem olvastam jókat róla (hosszadalmas szervizelés, lerontott esztétikai állapot szervizelés után) de elég kevés az infó, a telefon pedig karcmentes az akku-t pedig megrendeltem hozzá hétfőn (ha már nem garantált, hogy eredetit adnak a hazai/eu-s oldalakon sem akkor Kínából arra figyelve, hogy legalább 2019-es gyártmányú legyen, eltarthat egy darabig míg ideér).
Létezik itt valamilyen emagos topic? nem nagyon találok olyat ahol rendszeres aktivitás lenne.
Most filozofálgatok, hogy adjam át vagy jelezzem a futárnak, hogy ne jöjjön.
Az utódja már megvan, mert gyakorlatilag így nem volt használható, de látható púposodás és szokatlan melegedés nem volt. -
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Nem rég került a kezembe egy Huawei P9 típusú telefon és a töltő bemenetelénél, a dugasz eléggé lötyög. Ez szervizelni lehet, ha igen drága dolog? Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Autós topik
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest