Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lermontov

friss újonc

Sziasztok!
    A segítségeteket szeretném kérni.
    Most vettem egy Huawei MediaPad M5 Lite tabletet 10.1 colos kijelzővel. Még nem volt ilyen komoly készülékem (az asztali gépemet használtan, baráti alapon vettem). Ezért nagyon szeretnék vigyázni rá, így megvettem minden javasolt kiegészítőt, még a felbontása előtt. Kijelzővédő fóliát, tokot, kijelző tisztítót, érintőceruzát.
    Próbáltam mindenről tájékozódni, a tesztek azonban nem tértek ki az USB portra. Ezért szeretném a hozzáértők véleményét kikérni.
    Azt olvastam több cikkben is, hogy az USB C típusú portokkal vigyázni kell, mert ha nem minőségi, és nem megfelelő fajta kábelt veszek az eszközhöz, akkor az tönkreteheti, mivel az adatátvitel és a töltés is ezen keresztül történik. Példákat is hoztak, hogy valakinek 400 dolláros gépet tett tönkre a rossz kábel.
    A kérdéseim:
    1. Honnan tudom, hogy milyen fajta USB C kábelt kell vennem? USB C to Std A, amire szükségem van, de a profi és fél profi cikkek azt sejtetik, hogy ezen belül is vannak különbségek. Ez valóban így van, vagy csak pontatlanul fogalmaztak? Ha igen, melyiket vegyem adatátvitelhez? Van tehát különbség az USB C to Std A kábelek között, vagy ez valami téves információ?
    2. Hogyan juthatok hozzá jó minőségű kábelhez? A HANK által gyártott elérhető ugyan, de az elképesztően drága, 15.000 Ft. Az összes többi minősített kábel 3.000 és 8.000 Ft között lenne, de nem kaphatóak Magyarországon, sem Webshopban, sem a nagyobb áruházakban. Gyári Huawei USB kábelt árusít ugyan a MM, de a honlapjuk csak telefonokat sorol fel a kompatibilis modellek között. Az elektronikai szaküzletekben kaphatóak pedig nem rendelkeznek minősítéssel.
    Ha esetleg nem tudtok ajánlani hivatalosan minősített kábelt, vagy gyári Huawei kábelt, akkor szeretném kikérni a véleményeteket, hogy a Samsung szerintetek megbízható? Ti rá mernétek bízni egy 100.000 Ft értékű készüléket? Esetleg tudtok ajánlani másik megbízható márkát?
    Előre is köszönöm a válaszokat, és a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák