Hirdetés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- Ennyibe fognak kerülni az új Samsung csúcstabletek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hobby elektronika
- Minitablettel készül a Huawei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyix
őstag
hát arra azért ne vegyél mérget hogy tényleg annyi fokos. Nekem pl az athlon x2-m totális marhaságokat ír. Biosfrissítések után egyre nagyobb marhaságokat. A sima cpu és a mag 1 mag 2. hőmérsékletnek egymáshoz sehol sincs köze (még a mag 1 mag 2-nek sem egymáshoz) A legutóbbi biosfrissítés óta, a bios szerint 70 fokra is fölmegy, sőt 1000 mhz-en 0,8 voltra alulfeszelve is 45 foknál mozog ami enyhén hihetetlen, hiszen ilyen feszültségen ilyen kis órajelen alig kéne hőt termelnie. De a hűtőborda is ezt támasztja alá, mert ilyenkor hideg. Full terhelésnél amikor 70 fokot ír, meg csak langyos, és betonstabil.
Nem is meglepő, mert ezeket a hőfok adatokat a procik nem készen tálalják, hanem megad a gyártó (jó esetben) egy számolást, hogy így lehet kiszámolni, de kitudja mi a jó, mi a valóság.
-
durkonorbi
tag
Sajnos nem túl jó ... elméletileg nagyon jó hatásfokok lennének elérhetőek, de ugye sem a gáz, mint munkaközeg nem ideális, sem a hőkülönbség nem végtelen - az ismert és használt szerkezeti anyagainkkal erőse behatárolt (mert ugye a hatásfok itt alapvetően a hőlépcsőtől függ; mennyire hideg az egyik, és mennyire meleg a másik oldal... ) ... sajna nem véletlen, hogy nem terjedt el annyira sok helyen, és nem találkozunk vele minden 2. műszaki boltban... a hatásfok gyakorlatban sajnos elég alacsony, és ahogy picit is emelkedik, a technológia és a szerkezeti anyagok ára exponenciálisan nő...
-
durkonorbi
tag
na már most, mivel szerintem a tengely forgatásához nem kellene sokkal több energia, mint egy ventilátor forgatásához én inkább azt hajtanám meg simán alaplapról árammal, és akkor fasz@san hűtené a procit
De igen sajna.... ugyanis egy elektormotor hatásfoka nagyon magas (pl. 90%) míg a stirlinggel történő hűtés nagyon jó esetben is csak 10-20% körüli... sajna... vagyis ha már forgatsz, akkor inkább ventit forgass...
Cseppfolyós nitrogénre is használták....
Nem olyan egyszerű ez, mert a hatásfok nagyon ratyi, a technológia iszonyat durva mögötte.. vagyis hamarabb megveszel 2-3 kamion folyékony nitrogént, mint megépítesz egy gépet, amivel megcsinálsz 1 decinyit...
De ha megcsinálja valaki, akkor tiéd az érdem...
-
harry
veterán
Arra, hogy ez előállítását tekintve, hogyan lesz környezetbarátabb, mint egy átlag hűtő - gyanítom nem lesz. És mennyire lesz sikeres, főleg, ha drága is az előállítása, és nem tartja "alacsony" hőmérsékleten a hűtendő dolgot... Illetve ok, hogy itt ventilátor nem fogyaszt, valamennyit termelhetsz is vele, de ezek nem konkrét értékek, mégis, mennyit fogyaszt egy venti, mennyit takarítasz meg, mennyit termelsz, és azzal mit fogsz csinálni?
A hanggal kapcsolatban meg azért mondtam, mert itt mégiscsak vannak forgó/mozgó alkatrészek, aminek lehet hangja, nem tudom, ez mennyire megvalósítás kérdése, én ezt (vagy hasonló) videót láttam korábban: [link] De jó, látom vannak halk megoldások is (?) [link]
-
Seikai
aktív tag
már ne haragudj de ha én ilyet eszkábálok a videókarimra és azt mondom ilyen még nem volt videókarin akkor én most díjat és elismerést kapok ?
így szólva :
mert igaz, hogy már feltalálták ezt a dolgot egyszer, de konkrétan nem készült olyan prototípus ami VGA-t hűtene és ezt az ötletet és a megvalósítását díjazták....
nem hiszem el, hogy nem hallottak már erről ők mint feltalálók
majd jön aki feltalálja ezt vinyóra és lesz aki usb-s modem hűtésre.....
ne érts félre nagyon örülök, hogy ügyesek és tudnak másolni meg fabrikálni, de ezért díjat kapni ( mint forradalmi új, hiper szuper) meg gyártási ilyen olyan elismerést amikor igazi feltalálók ezrei halnak éhen meg mennek gajra, esetleg elteszik őket láb alól mert 1-2 sejknek nem tettszene ez-az... ugyan már
amúgy még jó, hogy az intel inkább nekik ad díjat mint az msi-nek
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- További aktív témák...
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Playstation 5 lemezes kiadás, kiterjesztett garancia 3 év
- Apple Watch Series 9 45mm GPS !97 százalékos akkumulátor!
- TUF FX505DT 15.6" FHD IPS Ryzen 5 3550H GTX 1650 16GB 500GB NVMe +1TB magyar vbill gar
- i5 12400F dobozában, még 2 hónap Aqua garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3341, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest