- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Acer notebook topic
- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Canon EOS DSLR topic
- BIOS frissítés
- Hobby elektronika
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
Itt is álljon:
Mit értékelnek?
A Verseny II. fordulójában kidolgozott pályaműveket a zsűri az alábbi szempontok alapján értékeli:
- a probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása;
- a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke;
- az írásos anyag, ill. műszaki alkotás (vagy modell) színvonala; ill. az elkészített eszköz működőképessége;
- a projekt befejezettsége (koncepció, konklúzió) és hasznosíthatósága;
- az eredmények világos értelmezése.Hogy a kínai (?) különdíj miért járt, nem tudom.
Így az innováció nem elsődleges, valóban. A gondom azzal volt, hogy olyan felkapottként kezelik, mintha mekkora újdonság lenne - pedig nem az, ez viszont vitathatatlan. Azt szintén eléggé furcsállom, hogy egy létező megoldásról nem tudtak.
De mindegy, rosszat nem akarok nekik, tetszik is a megoldások, hajrá. -
harry
veterán
-
harry
veterán
Már sokszor leírtuk, megint: a díjazással nem értünk egyet, mivel sem a technológia, sem az alkalmazási terület nem újdonság, annyira, hogy másnak már volt működő megoldása a feladatra. Ennek mi köze az irigységhez / magyarsághoz? Ötletes, ügyes, de nem oly hatalmas "innováció", amiért ilyen szintű díjazás/elismerés/hírverés járna.
Én pl. sokkal nagyobbra tartanám őket, ha csak valami hétvégi hírben szerepelt volna, hogy átlag srácok összeütöttek egy ilyet, saját maguk, tervezgettek, meg stb, mert tényleg elismerésre méltó. De egy innovációs, nemzetközi versenyen, kisbolygó elnevezés, különdíj, szabadalmak, hát, nem tudom... -
harry
veterán
válasz
Tigerclaw #83 üzenetére
És, egy tudományos versenyen mit díjaznak inkább? A tényleges megvalósítást (kétlem, mivel az egy valamilyen prototípus, ami messze nem tökéletes, ami persze nem baj), vagy az ötletet, hogy jé, tényleg, de ügyes, ezzel lehetne hűteni meleg dolgokat meg áramot is termelnél, és ez a pc-knél milyen jól jöhet. Na, és ez az ötlet nem saját.
-
harry
veterán
Arra, hogy ez előállítását tekintve, hogyan lesz környezetbarátabb, mint egy átlag hűtő - gyanítom nem lesz. És mennyire lesz sikeres, főleg, ha drága is az előállítása, és nem tartja "alacsony" hőmérsékleten a hűtendő dolgot... Illetve ok, hogy itt ventilátor nem fogyaszt, valamennyit termelhetsz is vele, de ezek nem konkrét értékek, mégis, mennyit fogyaszt egy venti, mennyit takarítasz meg, mennyit termelsz, és azzal mit fogsz csinálni?
A hanggal kapcsolatban meg azért mondtam, mert itt mégiscsak vannak forgó/mozgó alkatrészek, aminek lehet hangja, nem tudom, ez mennyire megvalósítás kérdése, én ezt (vagy hasonló) videót láttam korábban: [link] De jó, látom vannak halk megoldások is (?) [link]
-
harry
veterán
Az nem jelent semmit, hogy te láttad-e, a lényeg azon van, hogy más már korábban előállt egy ilyen elven működő, ilyen felhasználásra szánt megoldással, és prototípus termékkel. Szóval én a dolog apropóját nem dicsérném annyira.
Értsd: tényleg szép munka, és gratulálok is nekik, biztos sokat kellett rajta agyalni. Csak a korábbiak fényében nem találnám díjra érdemesnek, mint hatalmas újdonságot. Ettől függetlenül érdekes és hasznos még lehet, de nem új. Szóval ez a nem tudom milyen különdíj, meg bolygóelnevezés ennek fényében szerintem sok.Illetve, amit korábban is mondtam, hogy érdekelne, hogy egy hagyományos hűtéshez képest mennyivel több meló ilyet előállítani, avagy tényleg annyira környezet barát-e. Mekkora a megtakarított energia? Azért egy alacsony fordulatos légkavaró teljesítményfelvétele nem túl számottevő egy >100-150W-os rendszerben... Szintén kérdés, hogy mennyi nyerhető vissza, az mire használható? A stirling motornak nincs alapzaja?
Megint: nem fikázni akarom, csak érdekelnek a konkrétumok is, mert bár ez így hangzatos, konkrét értékek nélkül semmit mondó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest