- Milyen alaplapot vegyek?
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPad topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- Milyen videókártyát?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJS
tag
"És - ne haragudj, de - a rosszmájúság abban van, ha ez utóbbit nem tudjátok magatoktól átgondolni. Tudom én, hogy vannak nokiás dobozok, stb., na de két magyar gimnazista elég nagy hal lenne ilyesmihez szerintetek??
"
Átolvastam újra az egészet, a cikkben végig az ötlet díjazásáról van szó. Innentől találjuk ki mi, hogy akkor végül is miért kapták a díjat.
Ezt persze már csak sárga irigységből tettem hozzá
-
harry
veterán
-
harry
veterán
Már sokszor leírtuk, megint: a díjazással nem értünk egyet, mivel sem a technológia, sem az alkalmazási terület nem újdonság, annyira, hogy másnak már volt működő megoldása a feladatra. Ennek mi köze az irigységhez / magyarsághoz? Ötletes, ügyes, de nem oly hatalmas "innováció", amiért ilyen szintű díjazás/elismerés/hírverés járna.
Én pl. sokkal nagyobbra tartanám őket, ha csak valami hétvégi hírben szerepelt volna, hogy átlag srácok összeütöttek egy ilyet, saját maguk, tervezgettek, meg stb, mert tényleg elismerésre méltó. De egy innovációs, nemzetközi versenyen, kisbolygó elnevezés, különdíj, szabadalmak, hát, nem tudom... -
Cathulhu
addikt
Ja mert mas tollaval ekeskedni az szep dolog. Tudod addig ok, hogy otthon elbaromkodok, es aztan rajovok, nezdmar van ilyen, meg megint mas hogy versenyekre nevezek vele. Alap hogy utananezek. Ket szo, google talalaltok:
http://www.google.ch/images?q=stirling%20cooler&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=en&tab=wi
Ezekutan ne mondja nekem senki, hogy jajdehat nem is tudtam. -
harry
veterán
Az nem jelent semmit, hogy te láttad-e, a lényeg azon van, hogy más már korábban előállt egy ilyen elven működő, ilyen felhasználásra szánt megoldással, és prototípus termékkel. Szóval én a dolog apropóját nem dicsérném annyira.
Értsd: tényleg szép munka, és gratulálok is nekik, biztos sokat kellett rajta agyalni. Csak a korábbiak fényében nem találnám díjra érdemesnek, mint hatalmas újdonságot. Ettől függetlenül érdekes és hasznos még lehet, de nem új. Szóval ez a nem tudom milyen különdíj, meg bolygóelnevezés ennek fényében szerintem sok.Illetve, amit korábban is mondtam, hogy érdekelne, hogy egy hagyományos hűtéshez képest mennyivel több meló ilyet előállítani, avagy tényleg annyira környezet barát-e. Mekkora a megtakarított energia? Azért egy alacsony fordulatos légkavaró teljesítményfelvétele nem túl számottevő egy >100-150W-os rendszerben... Szintén kérdés, hogy mennyi nyerhető vissza, az mire használható? A stirling motornak nincs alapzaja?
Megint: nem fikázni akarom, csak érdekelnek a konkrétumok is, mert bár ez így hangzatos, konkrét értékek nélkül semmit mondó.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen alaplapot vegyek?
- macOS PC-re
- Futás, futópályák
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- iPad topik
- Autós topik
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB fehér játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung U28E590DS 60Hz 4K TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3353
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3187, 96% Akkumulátor
- Apple MacBook Pro Touch Bar(13-inch, M1, 2020)- 181 Ciklus - 96% Akku -8GB/256GB SSD - Ezüst -MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest