- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sirandrish
legenda
Gond van az oktatással..ez egyértelmü..
nekem Informatikai hálózati rendszer telepitő szakmám van és többek között annyira ottvolt a nyelvoktatás hogy azért kaptam 5öst mert felirtam a táblára néhány kedvenc játékom címét...szóval körülbelül itt tartunk..és valóban..nagyszerü dolog a nyelvtudás..és idegen nyelvek beszélése de ugyanakkor nem kell megszüntetni a szinkront és a feliratot sem mert vannak olyanok akik a rendszer áldozatai..esetleg nincs keret nyelvet tanulni...vagy csak szimplán nem akar..de a jogot hogy játszon vagy filmetnézzen ettől függetlenül még nem kell tőle elvenni...szerintem..
-
Sirandrish
legenda
ezt senki sem mondta..én elismerem a nyelvtudás jó tulajdonságait..én nem erről beszéltem..én arról beszéltem hogy attól függetlenül hogy az Angol már "a világ része" még égenis szükség van a szinkronra illetve a feliratra mert nem mindenki tud angolul..és ha valaki nem akar megtanulni azt kényszeríteni sem szabad..én ennyit mondtam..ha szerinted ezek közül bármi helytelen szerinted akkor várom a véleményed...
-
Sirandrish
legenda
válasz
parandroid #37 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem vagyok eltévedve...
Az ok hogy könyebb elhelyezkedni nyelvtudással...azt is elhiszem hogy néha jobb az eredeti nyelven játszani illetve filmet nézni..én ezt aláírom..de nehogymár analfabéta hülyegyerek legyen az aki nemtud angolul illetve nemtud angolul filmet nézni/élvezni...ez szerintem kicsit erős..Illetve remélem akkor te még nem néztél német/francia/cseh stb filmet csak eredeti nyelven...és ez mindenkire vonatkozik aki állitólag annyira vágja az angolt hogy nem kell neki szinkron se..remélem akik nemtudnak franciául az nemnézett még francia filmet...nevetséges.
Minden téren..és pont ezért vannak a szinkronok és a feliratok..és nagyon jó hogy vannak..
Rákényszeriteni?
Mire? nehogymár kötelező legyen a nyelvtudás...persze..jó dolog..meg hasznos..de túlzásokba se kell esni...és az itt írók akik állitólag csak angolul néznek filmet azoknak kb a 60% hazudok..ebben olyan biztos vagyok mint ahogy ezt a hsz-t írom..csak jólesik a népnek nagyzolni..tipikus magyar felfogás..
Valahogy kizárt dolognak tartom hogy a PH-n 10 emberből 8 folyékonyan beszél idegennyelvet... -
Sirandrish
legenda
Én kevés szinkronos játékkal játszottam eddig.
Crysis WH..nah az pl szvsz kurvajóvolt...meg talán a Silent hill...Witcher meg Mass Effect nálam kimaradt mert egyik sem tetszett..a Minőségről nem szóltam..nem azt mondtam hogy szuperek a szinkronok vagy ilyesmi..de szvsz igenis szükség van rájuk...mert nem mindenki angoltudása 70%os..
-
Sirandrish
legenda
Szerintem igenis kell a szinkron..minnél több helyen..és nem csak azért mert Vérpistike nem tud angolul..hanem azért mert ez az anyanyelvünk és jó látni hogyha csak a pénz miatt is, de végre foglalkoznak velünk többek között a játék kiadók is..végre felkerültünk a térképre náluk is..és én személy szerint nagyon örülök ennek..
Igaz..az én angoltudásom is közelebb van a nullához mint kéne de a játékokban elboldugolok..mégis jobban esik a saját nyelvemen olvasni...mégis jobban esik egy filmben mindent azonnal felfogni és nem visszatekergetni hogy "hu, mit is mondott?".
Én persze elhiszem hogy sokaknak fáj a forditás..meg az angol hangok jobbak stb...ezt én aláírom..de amíg (a cíkk szerint) 29%ban tudnak mondjuk angolul az emberek Magyarországon..és abból a 29%-ból szvsz 10-15 csak nagyzol hogy igen..eltudtam mondani angolórán hogy mennyi az idő ezáltal tudok angolul addig nem kell azon meglepődni hogy sokan igenis a magyar nyelvü játékokat részesitik előnyben...
Ezért is van a nyelvválasztó..ha angol kell? rakd angolra...de ne az legyen már hogy aki nemtud angolul azt a "selejt" raktárba tesszük és vagy tanuljon meg nyelveket vagy ne játszon /ne nézzen filmeket...ha valakit bosszant a szinkron az rakja át angolra és ennyi.
Én így gondolom!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hatalmas pofont adna az USA a kínai chiptervezésnek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- Nintendo Switch 2
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - iPad Air 11" M2 / 6. generáció / 128GB / Wifi / Space Gray / Apple Garancia!
- ASUS RTX 3080 10GB GDDR6X TUF GAMING OC Eladó! Eladó!
- MacSzerez.com - iPhone 16 Pro Max / 256GB / Fekete Titán szín / Apple Garancia!
- MacSzerez.com - 2020 Mac Mini / M1 / 8GB RAM / 512GB SSD / Garancia!
- MacSzerez.com - 2020 Mac Mini / M1 / 16GB RAM / 256GB SSD / Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest