Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mobilaréna teszt: Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések, továbbá szakmai topikban tilos hirdetni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mumtaz
senior tag
válasz
mumtaz #11890 üzenetére
Készen vagyok.
A folyamat a következő:
1. Alap felállás, hogy B360 legyen a telefonon nyitott bootloaderrel
2. 3.0.3 TWRP linkelt verziójának telepítése
3. B380 update.zip és update_data_full_hw_eu.zip telefonra másolása kicsomagolás nélkül
4. Telefon indítása és belépés a TWRP recovery-be
5. TWRP-ben előbb fel kell csatolni a partíciókat a 'Mount (Csatolás)' menüpont alatt. Csak akkor volt teljesen sikeres a telepítés, ha itt felcsatoltuk a partíciókat. Nem tudom, konkrétan melyikre volt szükség, ezért itt az összeset felcsatoltam a 'Micro SDCard' és ugye az 'USB OTG' kivételével. 'Mount System partition read-only' NE legyen bepipálva.
6. Ezután sorrendben fel kell telepíteni előbb az update.zip-et, majd az update_data_full_hw_eu.zip-et egymás után újraindítás nélkül. Ha a kettő között újraindítjuk a telefont, akkor a TWRP-t újra fel kell rakni, ugyanis az update.zip felülírja a gyári recovery-vel. Tehát a kettő között ne indítsuk újra a telefont.
7. Ha mindkettő fent van, újraindíthatjuk a telefont és már a B380 fog elindulni.
8. Ezután a TWRP-t már nem kötelező visszarakni, mert a rootoláshoz már nincs rá szükség.Rootolás:
1. Töltsük le EZT a kernelt.
2. Telón USB hibakeresés legyen bekapcsolva és indítsuk újra a telefont fastboot módban (aki fel tudta rakni a TWRP-t, annak ez sem fog gondot okozni
3. Tegyük fel a fenti linken található zipből csomagoljuk ki a rooted_b380.img fájlt és a 'fastboot flash boot rooted_b380.img' paranccsal tegyük fel a telefonra.
4. Ezután indítsuk újra a telefont
5. Google Playről telepítsük fel BusyBox-ot, valamint a phh's SuperUser-t. Azért ezeket, mert BusyBox installerből nekem az előbbi jobban bejött, SuperUserből meg csak ez működött (a Chainfire SuperSU nem).
6. Indítsuk el a BusyBox installert és telepítsük a BusyBoxot.
7. Ha kész, indítsuk újra a telefont
8. Kész.A SuperUser alkalmazás azért kell, mert ugyan a 3. pontban felrakott kernel már rootolt, de ettől még nem kerül superuser alkalmazás a telefonra. A BusyBox pedig azért kell, mert sok alkalmazásnak (pl. ES File Manager, TitaniumBackup) nem lehet root jogokat adni nélküle.
Tudom, nem annyira szájbarágós, de aki ért hozzá és lemegy ilyen mélységig, az úgyis tudja, miről beszélek.
Így lesz B380 verziójú firmware a telefonon rootolva.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A lehengerlően szép Honor 8 pont azt kínálja, amit a Huawei P9, csak olcsóbban, ez pedig remek hardvert, dupla hátlapi kamerát és rogyásig telepakolt szoftvert jelent.
- Apple MacBook
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nintendo Switch
- Gitáros topic
- Autós topik
- Hyundai, Kia topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest