Új hozzászólás Aktív témák
-
Stargun!
tag
Az Arctic Cooling PWM-es ventijeinek nagy előnye, hogy kaszkádosítható vele a PWM jel. A mai alaplapokon a CPU-nak úgyis négytűs PWM-es a csatlakozója, ha a többi alaplapi ventilátcsatlakozóé nem ilyen, akkor az AC ventiből lehet továbbküldeni ezt a PWM jelet több ventilátorhoz is.
Ilyen módon a VGA is akkor hűl jobban, ha a procit jobban kell hűteni, a kettő úgyis egyszerre terhelődik jobb esetben.
[ Szerkesztve ]
-
Stargun!
tag
Én a magam részéről egy Arctic Cooling S1-et használok egy hete az Inno3D 8800 GT-n, ventinek meg egy 92 mm-es AC PWM van rajta (nem volt 12 cm-es ). A CPU hűtő szintén AC Freezer 7 Pro (PWM-es ez is).
A házból egy 8 cm-es Sharkoon SilentEagle 1000 tolja kifelé a levegőt, egy ugyanilyen pedig befelé. A 350-es FSP tápomban a gyári 12 cm-es ventit szintén Sharkoon SilentEagle 1000-es 12 cm-re cseréltem.
Ilyen konfigban egy 3 GHz-en járó Core2Duo E4300-assal intenzív játék után a CPU magok és a VGA hőmérséklete is 50 C maximum.
A dolog szépsége, hogy teljes terhelés mellett is a gép hangja NULLA. Értsd: zárt ház asztal alatt, kb. 20 cm távolságból lehet esetleg valami hang féleséget hallani, távolabbról süket csend.
Az S1-nek mivel jóval ritkább a bordázata, mint ennek az újdonságnak, így a PWM-es venti pl. üresjáratban beáll 800-900-as fordulatra. Egy 12 cm-essel ez még alacsonyabb lenne.
Az üresjárati hőfokok: CPU - 38 C, VGA - 44 C
[ Szerkesztve ]
-
engusz
veterán
Pontosan nem tudom, hogy miként szabályozza a VGA-n lévő ventilátor fordulatszámát, de hosszas játék után bizony magasabb fordulaton forog. Ahogy a CPU hűtő is, de az egyébként is logikus. A házhűtők valamiért mindig fix fordulaton járnak.
Amúgy én is szeretném, ha részletesebben lehetne konfigurálni ezt a felületet is.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
Hedgehanter
őstag
ugy nez ki a hr-03 trendvonal fog menni egy darabig... (amig ki nem jon egy jobb a schyte-tol)
-
törölt tag
Az Asus sem olcsóbb, sőt, vannak jóval drágább lapjai, amin nincs venti szabályzási lehetőség. Csak monitoring. Sőt tovább megyek, az Abit lapnál win alatt lehet állítani a ventiket.
Hogy témába is vágjak azért, Ez a hűtő kettő, vagy három Slot helyet foglal?
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz #96302336 #37 üzenetére
"A titok nyitja a normális alaplap. Pl. Abit IP35Pro."
Na igen, Abit-nál szokott még talán leg normálisabb lenni a BIOS-os ventilátor szabályozás... az anyázás az alaplapok ama 97%-ának szolt, ahol erre nem képesek, hogy rohadjanak ketté élve. Másfelől viszont egy IP35 Pro 35e Ft, szóval akkor már inkább vesz az ember fanmate-et. Csak már milyen idegesítő, hogy ott az alaplapokon a szabályozó, de azért vegyen az ember külön még, mert beállítani azt már nem lehet...
[ Szerkesztve ]
-
R3plica70
aktív tag
Már van nagykerben , Kelly hőseinél
Kisker ára kb br 6300-6800 Ft körül várható.
És van ChipChila is... -
kovy79
őstag
Akkor adj nekem svéd fizetést!
Nem szoktam filléreskedni, de nem fogom kiadni a termék árának 50%-át házhozszállításra.
Főleg nem úgy, h egy nyamvadt 230ezres városban élek, ahol illendő lenne kapni...Hebry, érdekel egy AC X2 a VGA-dra?
[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
törölt tag
A titok nyitja a normális alaplap. Pl. Abit IP35Pro. Van 6db venticsatlakozó, mindegyik szabályozható 6-12 volt között, és akármelyik hőfokhoz rendelheted, megválasztható hőfoktartománnyal. Az Asus ilyen alapvető dogokat kihagy az alaplapjaikról, nem is beszélve a kritikán aluli, integrált hangkártyának csúfolt fehérzaj-generátorról.
-
Yutani
nagyúr
Na végre! Nekem kifejezetten tetszik ez a hűtő. Sem az AC S sorozat, sem a HR3 nem tetszik. Ez olyan kis filigrán, pofás hűtő. 30 EUR pedig nem rossz ár érte, bár azért nem két forint.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Ste
addikt
pistike matricás albumába pdig több mint 50 féle matricár lehet ragasztani a mellékeletlen ragasztóval
-
ddekany
veterán
"Asus M2N-E. Ez egész jól szabályozza a ventilátorokat, amiből négy van. Lehet nekik Silent, Optimal és Performance beállításokat adni."
Na pont ettől szoktam rosszul lenni... naná hogy nem fogjék eltrafálni, hogy a nem-gyári hűtőt hogy kell hajtani. És nehogy ám betegyenek akár csak egy nyamvadt 2 pontos szabályzó görbét BIOS Setup-ba, aminek te adod meg a két pontjának a 2-2 adatát... áááh, de bonyolult is lenne, megint hívhatnák a NASA-t. És, akkor azzal ne adj isten még akár egy fix feszültséget is beállíthatna a felhasználó, és akkor nem kell fanmate-t venni, és akkor mi lesz??? Húha! Vigyázzunk tisztelt alaplapgyártók! A fos az fontos!
Igen, van SpeedFan is földön, szerencsére. Sajnos az alaplapgyártók annyit nem tesznek meg, hogy legalább azt támogassák (közel sem minden lappal működik, főleg nem teljeskörűen); inkább írnak saját csiricsáré szabályozót, ami legalább jó bugos is meg helyből béna. A másik meg, hogy azért a BIOS Setup-os beállítás sokkal de sokkal megbízhatóbb lenne. Különösen gondoljunk itt olyan gépekre, ami nem a tieid, csak te rakod össze. Ja, és az menne Linux alatt is, stb.
De ezek ilyen "SmartFan" vagy "Q-Fan" beállítások amiket mondasz, azaz azok valamilyen hőmérséklet függvényében választják a fordulatszámot. És nehogy már ki lehessen választanai a GPU hőmérsékletet, mert nem tudom mit csinálok. Na most akkor hogy van ez nálad?
[ Szerkesztve ]
-
Hebry
senior tag
Az eredeti nekem jobban tetszik.
Kovy igazad van itt ebben a faluban sokszor tényleg nagyon sokat kell menni egy-egy tisztességes hardware után. -
Stalker-2572
veterán
HR-03 még mindig jobb, de ha kell a hely, akkor ez is jó lehet SLI-ben
All Black...
-
.mf
veterán
Ránézésre 8mm-es hőcsövek vannak rajta? Akkor külön plusszpontot kap azért is, valamint az alacsony felépítésért, sok bordáért és cserélhető ventikért is. A ventik színe és fordulatszáma (meg a Chilla név) már kevésbé tetszik, bár a másodikat egy szabályzó vagy 5V-ra kötés is megoldhatja.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
-
-
engusz
veterán
Asus M2N-E. Ez egész jól szabályozza a ventilátorokat, amiből négy van. Lehet nekik Silent, Optimal és Performance beállításokat adni. Viszont az Abit lapok ilyen szempontból köröket vernek társaikra. Azokban eszméletlen mennyiségű beállítás van, sokszor külön-külön az összes ventilátor csatlakozóra.
[ Szerkesztve ]
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
kovy79
őstag
Kössz!
Nálatok biztosan, de itt Debrecen nevű faluban NEM (van amelyik nagykerben azt sem tudják, h mi az ) !
Egy 4000 forintos hűtőt pedig nincs kedvem innen-onnan rendelgetni.engusz, az S2 lenne nekem az ideális, vagy nagyon jó áron az S1, de mint fentebb írtam, nem beszerezhető.
[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
engusz
veterán
-
old gray
addikt
Szerintem teljesen rendben van a cucc, bár tiszta S1 kinézete van. 4 izmos heat-pipe, nagy kiterjedésű hőleadó felület, tetszés szerint fel lehet rá pattintatni ventiket, mi kell még? Bár a bordázat sűrűbbnek tűnik mint az S1-é.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
TomBoy1986
veterán
Megy az utánzás ezerrel...
Először a Zalman koppint, most meg a Coolink.Én maradok az eredetinél
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Skizz
addikt
-
Szlovi
senior tag
Azért mondtam,hogy AC koppincs,mert látszik,hogy ésszel csinálta, jobb ár/érték mutatója van a hozzádott plusz kiegészítőkkel...és tetszik ez is meg az AC féle is!
Pl. a TT féle TMG sorozatú VGA/CPU coolereken is látszik,hogy AC koppintás... ami meg ész nélküli,szerintem... és nem is tetszik! -
engusz
veterán
Lehet, hogy AC koppintás, de a Coolink ésszel csinálta. Minden olyan plusz dolgot adott a hűtő mellé, amivel egy teljes értékű VGA hűtéssé avanzsált: normálisan rögzíthető ventilátor(ok), teljes ram, pwn bordázat, ésszerű fizikai méretek.
[ Szerkesztve ]
-
Szlovi
senior tag
Jó kis hűtő ez,de lasabb fordulatú venti kéne hozzá.Pofás is, meg AC koppincs is, meg sok kiegészítő jár hozzá... PH!-s tesztet kérünk!!!!
-
FireKeeper
nagyúr
ac-nál abból a szempontból jobb hogy (hivatalosan) nem csak a saját ventije rakható fel, mint ac-nál a turbo module vagy mi, hanem bármilyen mezei 8as venti...
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
engusz
veterán
A Coolink viszont üthet ezzel a VGA hűtővel. Viszonylag alacsony, ránézésre nem bóvli, és jár hozzá mindenféle borda. Memóriára, PWN-re, mindenre. Egyedül a 2000 RPM-es ventilátor sebesség tűnik mókásnak...
S1 tényleg nincs (bár nálunk a 3. héten lesz), ám - legjobb tudomásom szerint - S2-ből nincs hiány.
-
tihs
tag
nekem tetszik
-
kovy79
őstag
Szép/jó, de ha az AC S1/S2-t sem lehet (nálunk) kapni, akkor inkább nem is "álmodozok" róla.
Apropó, hogyhogy ezen nincs valami világító bizbasz?''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006