Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
szucsi
őstag
válasz Jim Tonic #38 üzenetére
köszi, fölhívtam telefonon, és segített.
aztán nem tököltem, hanem vettem egy 4571-et, minden szempontból tökéletes darab.
talán a konfig nem szerette a piókat, 4db füstölt el benne, 2 108-as és 2 109-es, magukkal rántva egy halom elcseszett lemezt, és utólag káromkodva kihajított biztonsági másolatot. -
szucsi
őstag
OFFOFFOFF
Szia Péter, megnéznéd a nyavalygásom?
[link]
[link]
kb azóta kínlódok ezzel a pioval amióta a régit (ami nálad tökéletesen ment, de az én gépemben baszakodott) erre kicserélték. Természetesen ez is baszakodni kezdett 1 hónap után. Egy ideje pl CD-t már csak imageből lehetett vele írni, különben error message, kuka.
Ha az alaplapon vagy máshol az írón kívül szaródott el valami, azt van valami ami diagnosztizálja?
/OFFOFFOFF
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
A szemmeddel kapcsolatban: tényleg nem akartalak megbántani, nem is tudhattam, hogy beteg a szemed, de ezek szerint mégiscsak elismerted, hogy VAN különbség még egy 720p-re alkalmas megjelenítőn is egy DVD meg egy HD anyag között. Amúgy meg lehet monitoron filmezni, én nagyon szívesen filmezek/filmeznék 20 colos 16:9-es LCD-n .
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
PPeter
addikt
Olvassál már utána jóember, hogy mi a HDTV szabvány. Nem az 1920x1080. Az csak a legnagyobb a HDTV szabványon belül alkalmazott hivatalos felbontások közül. Az 1368x768-as felbontású TV, amennyiben az digitális bemenettel (HDMI/DVI) rendelkezik és meg tudja jeleníteni az összes elismert HDTV felbontást (az 1080i-hez is elegendő a 768 függőleges képpont), támogatja a HDCP-t (másolásvédett digitális adatfolyam fogadása), akkor az HDVT, attól függetlenül, hogy Te mit gondolsz HDTV-nek. Különösen azért, mert a High Definiton broadcast anyagok nagy része 720p, illetve jobb esetben is 1080i felbontású, 1080p natív anyag mindennapos használata még igen messze van.
A többi felvetésedre meg már megadtam a választ korábban is. Persze hogy lesz HD kalózkodás, már most van, de nem a védett műsoros HD DVD és BD lemezek kópiái lesznek ezek forrásai, hanem a High Def. anyagok más forrásból jutnak majd el a ''sokszorosítókhoz''.PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
vati
senior tag
Hol van a 1368x768 a HD-szabvány 1920x1080-tól? A ''hd-ready'' egy jó marketing fogás.
Valóban jobb monitoron nézve (ami nem 576i mint a hagyományos TV-k hanem másfélszerese-duplája) és igazad van, még 1368x768ra butítva is jobb mint a DVD.
De ki néz filmet monitorról? Az átlagfelhasználó nem, hanem a TV-jéről nézi divx/dvd lejátszón, és az átlag tévé 576i sorfelbontást tud.
Az (ontopic) lényegi állításom továbbra is igaz: a DVD nem fog egyhamar kihalni, és amikorra az alacsony jövedelmű pórnépnek is muszáj lesz formátumot váltani, megoldódik magától a probléma: vagy lesznek hibrid olcsó meghajtók, vagy valamelyik formátum győzelmet arat. (magam részéről a HD-DVDnek örülnék jobban - tippelem, hamarabb tudna leesni az ára az olcsóbb átállás miatt)
A filmeket illetően, akinek pár ezer dvd-filmje összegyűlt, az sem fog rohanni hogy mindből megszerezze a HD verziót. A filmeket lopni fogják, vagy így, vagy úgy, amire van kereslet, előbb-utóbb lesz kínálat is. Ott van Oroszország, Kína, India, sok-sok szegény de képzett és okos emberrel, előbb-utóbb tuti kitalálnak valamit a másolásra, ne becsüljük le őket.
A kérdés max. annyi, hogy milyen mértékű butítás lesz az olcsó másolhatóság ára.
Egyébként helyes a meglátásod, tényleg nagyon rossz a szemem, már voltam szemorvosnál, de ezen a fajta szembajon nem lehet segíteniAsus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
PPeter
addikt
Ha Te egy 1280x1024-es felbontású LCD-n, vagy akár egy 1024x768-as CRT monitoron, avagy egy 1368x768-as (HD-Ready) LCD TV-n nem látod a különbséget egy High Definiton és egy DVD-Video film között, akkor sürgős szemorvosi kezelést javaslok.
Tehát az egyértelműen valótlan állításod és a többek által már unalomig ismételt közhelyeken kívül sikerült valami értelmeset hozzáadnod a topikhoz? Ugye nem?PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
zsiga667
addikt
Én az 1280*960-ra állított CRT-men nagyon tisztán látom a különbséget egy DVD-rip és egy 720p HD-rip között. (Persze nem a gép előtt ülve hanem TV-távolságból.) Egy ilyesmi felbontású TV pedig a 200k-s árkategória, amit még az itthoni középosztály is megengedhet magának (mert ugye TV-t nem egy évre vesz az ember), nem hogy nyugatabbra...
-
vati
senior tag
Minimum egy millás TV kell hogy a HD/BR DVD és a szimpla DVD közötti minőségi különbség szemre nyilvánvaló legyen. (melyik is a legolcsóbb plazma/lcd TV ami tudja a full HD felbontást?)
Emiatt sokáig lesz még piaca a DVD-nek, ahogy a VHS-nek is volt/van, ezért kiadják a filmeket DVDn is, ami az emebriség 99%-ának elég. Amikorra elterjed a HD-tévézés, tuti meg lesz oldva a filmmásolás is, meg az univerzális lejátszás is. Ne becsüljük le a dzsunkalakókat, szorgosak és találékonyak.
[Szerkesztve]Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
PPeter
addikt
A CSS-nek is kellett négy év, mire univerzális (egységsugarú júzer által is használható, egygombos) törés, alkalmazás született a legyilkolására. És ahogy írtad is, egy bakinak köszönhetően. A HD DVD-n és a Blu-ray-en található sokkal összetettebb rendszert sokáig nem tudják majd ilyen módon megtörni. A kalóz High Definiton anyagok vélhetően nem a védett műsörös lemezek komplett lemezmásolatai lesznek, hanem esetleg a lejátszott anyagot ''lopják'' majd le a lejátszási folyamat mentén, bár ez sem lesz egyszerű és ilyen esetben ugyebár nem teljes értékű másolatról beszélünk (hol marad a többb hangsáv, feliratok, menü stb.). Vagy sokkal inkább más forrásból származik majd a High Definition nafta, ami a netre kerül majd (hiszen most is keringenek már HD anyagok).A közhelyekkel való dobálózás ''Ami kodolast ember kitalal azt egy masik (elobb-utobb) vhogy feltori'' helyett, inkább olvasgass kicsit a témában. Ugyanis van olyan rendszer, amit ember talált ki és még nem törték fel. A HD DVD-n és a Blu-ray-en sajnos elég brutál lesz a védelem.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
hobizoli
nagyúr
válasz Jim Tonic #28 üzenetére
Ezt hittek az RC5 meg az DES(?) kodolasra is, aztan csomagokra osztva fejtegettek a neten lelkes amatorok honapokig/evekig, kesobb meg egy mondjuk hogy celgep ''pikk-pakk'' megfejtette a 56 meg 64bit-s kodot (ez vmikor ~10 eve volt).
Meg ezt hittek a CSS kodra is a DVD-ken, aztan volt egy baki, es lam mi lett belole.
Ami kodolast ember kitalal azt egy masik (elobb-utobb) vhogy feltori.
hobizolitöbb drón kell ;P
-
PPeter
addikt
Ez így önmagában mókás, de nem fogja tudni életben tartani és eltartani a HDVT tartalomszolgáltatást és műsoros kiadást, tehát KELL egy olyan offline fizikai hordozó ami kvázi egységes ösvényt vág a felhasználóknak. A régiókód meg a másolásvédelem pedig elég kemény dió lesz a HD DVD-n és a BR-en, de ezt már leírtuk sokszor.
-
LSL1337
őstag
-
PPeter
addikt
Aligha, mert ez a dolog ebben a formában nem fog soha elterjedni. Most a DVD-lemezre írt HD WMV filmekről beszélünk, nem a HD DVD-ről vagy a Blu-ray-ről.
-
PPeter
addikt
A gond csak annyi, hogy az ilyen DVD-re pakolt HD WMV filmek sok esetben nem használhatók asztali kütyükben (azokban sem, amelyek amúgy képesek lejátszani a WMV, DivX, Xvid állományokat és még a High Definiton tartalom semgond nekik), mert online ellenőrzés kellhet a lejátszáshoz: lecsekkolják az IP-d alapján, hogy mlilyen földrészről próbálod megnézni a filmet, és az amerikai T2, ami a R1-es Ultimate kiadás második lemezén volt, gyakorlatilag használhatatlan Európában.
-
dabadab
titán
Nem hulyeseg, van ilyen, hogy HD WMV-t raknak DVD-re (pont ugy, ahogy a honi ifjusag DivX-et rak CD-re), siman rafer. Mondjuk nem egy elterjedt formatum, talan egy tucat filmet adtak igy ki, a legismertebb kozuluk minden bizonnyal a Terminator 2 es hat persze eleg keves lejatszo tamogatja: par gyarto csinal olyan DivX-es DVD lejatszokat, ami HD WMV-vel is elboldogul.
DRM is theft
-
doc
nagyúr
vajon ezekkel az írókkal/olvasókkal lehet majd CD-t és DVD-t is kezelni?
nyilván ez lenne a jó megoldás, csak kérdés hogy technológiailag nem okoz-e gondot a tripla fej? -
ArGab
őstag
A Fórum Home Entertainment (Warner) tavasszal kezdi a BD filmek hazai forgalmazását, az árat a DVD verziók duplájára ígérik.
T2-ből volt kint egy olyan változat, ahol az extra lemezen a film HD változata volt megtekinthető, így egyáltalán nem tartom lehetetlennek, hogy más filmek is megjelenhettek HD felbontásban DVD-n. A 720p-s verzió egy kétrétegű DVD-re szerintem feltehető, különösen ha nem MPEG2-vel tömörítik.
[Szerkesztve] -
Balli
őstag
Ismerősöm azt mondta, hogy egyik haverja 720p-s felbontású HD filmeket rendelt Ameikából DVD-n. Igy nem is olyan fontos a kék lézeres vagy HD-DVD eredeti filmes korongok, mert a DVD-n is lehet tárolni HD-s filmeket.
A temaban laikus vagyok, de ez ugye ugy hulyeseg ahogyan van, nem ferne ra egy ilyen felbontasu film egy DVD-re, plusz a lejatszo is eleve egy szuk keresztmetszet lenne?
Sot egyeltalan gond nelkul rafer egy 1080p-s film egy kek/HD lemezre?
Fel/egy ev mulva szerintetek kb. milyen aron fognak mozogni ilyen nagy felbontasu filmek?Athens 2004
-
atuci
őstag
Már éppen azt akartam írni, az első hozzászólásodra, hogy azért volt egy kis háború a + és a - dvd formátum között, de elolvasva a további hozzászolásaidat, inkább nem mondok semmit. Esetleg annyit szabadna megjegyeznem, hogy azért még most is lehet olyan asztali dvd felvevőket venni, amelyek csak az egyik dvd formátumot támogatják -felvételhez. A lejátszás természetesen műxik szinte mindegyiknél, ált az RW formátummal vannak kompatibilitási gondok.
Kéretik csak apró kaviccsal megkövezni, ha hülyeségeket beszéltem.Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
PPeter
addikt
Nem, soha nem volt számottevő különbség kapacitásban a DVD+R és a DVD-R között (a DVD+R hagyományosan ~ 4483, a DVD-R körülbelül 4489 MB-os), ami neked derenghet, az az első generációs, még 4GB-nál is kisebb DVD-R lehet, de az a kommersz piacra szinte ki sem jutott és mire a DVD-írók/lemezek elérhető árba kerültek, már a mostani ''4.7-es'' DVD-R és DVD+R lemezek voltak csak elérhetők.
A DVD-R és a DVD+R minden tekintetben DVD-nek tekinthető, hiszen apró kompatibilitási problémáktól eltekintve minden eszköz, ami olvassa a műsoros DVD-ket, lejátssza a DVD-R és DVD+R lemezeket is. Igazából nem is beszélhetünk két külön, egymással szemben álló, eltérő formátumról: ezért lehetett szinte erőfeszítés nélkül olyan írókat készíteni, amelyek mind a két lemezt jól kezelik.
A kéklézeres szituáció merőben más. A DVD-nél volt egy közös kompatibilitási kényszer, az alapnak tekinthető műsörös DVD formátum. Ehhez kellett igazodniuk az írható lemezek fejlesztésekor, ha a műsoros változattal egyenértékű (de otthon írható) adathordozót akartak az asztalra tenni, ami minden olyan készülékben megy, amin a DVD logó látható. Mivel a filmkiadók mindegyike a műsoros DVD-t tartotta a megfeleő házimozi adathordozónak, ez erős kényszert gyakorolt a gyártókra, fejlesztőkre, hogy senki ne akarjon a piaccal szembe pisálni, hiszen ha van közös nevező, akkor mindenki álljon be a sorba.
A kéklézereseknél pont fordítva van: már adott a két eltérő formátum, mindkettőből van házilag írható és műsörös egyaránt, de mivel még nem eldöntött meccs, hogy a home-video kiadás melyik formátumot támogatja majd 100%-osan, ezért megy nagy a harc, hiszen mindenki a magáénak szeretné tudni azt a formátumot, ami olyan közös platform lehet (egyszer talán), mint a DVD.
A HD DVD hihetetlen előnyben van az olcsóbb licence, a meglévő DVD-gyártósorokról való olcsó átállási lehetőség és a DVD-knél felhalmozott technológia tapasztalatok, eljárások ügyes és szinte változatlan felhasználása miatt, ugyanakkor a Blu-ray a Sony kis háziszabványa, drága a licence, teljesen új (és nagyon drága) gyártósor és technológiai környezet kell hozzá, valamint az újszerű szendvicsszerkezete miatt (ami eltér a lemez- és hardvergyártók által jól kitapasztalt elrendezéstől amit a HD DVD változatlanul örökölt át a DVD-től) más fókusztávolságot használ, valamint az adathordozó réteg és a lemez felszíne közötti kicsiny távolság miatt csak speciális védőréteggel tudták megvalósítani a cartridge nélküli változatát, ami hosszú távon megjósolhatlanná teszi, hogy miképp fog beválni kommersz adathordozóként.
A következő generációs (High Definition) tartalomszolgáltatás, avagy a nextgen DVD-Video szempontjából a minőség és a tárolható tartalom szempontjából teljesen mindegy, hogy melyik (fizikai) formátum lesz végül a totális befutó, mert nagyon hasonló mind a két rendszer, MPEG-2 és MPEG-4 alapú képet egyaránt támogatnak, szinte azonos hang- és video-megoldásokról beszélhetünk, elég jól programozható interaktív képességekkel.PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
Tyberius
aktív tag
Nem vagyok tisztában a licencelési és egyéb folyamatokkal, ezért csak halkan kérdezem meg: lehetséges olyan, hogy majd valamelyik noname kínai gyártó ''fű alatt'' univerzális eszközöket hoz ki?
-
azbest
félisten
úgy emlékszem kezdetben a +/- kapacitásában is különbözött... és annyiban mégicsak háború volt, hogy a lemez és író azonos fajta kellett legyen... aztán jöttek ott is az univerzális írók...
A mostani szitukban már az olvasók sem kompatibilisek... a tömörítés is más (videó)...
de a lényeg ugyanaz:
a ''nagy háború'' valójában csak arra jó hogy mindkét fél megkapja a meghajtók után a licenszdíját... hacsak valamelyik nagyot nem bukik, különben a történelem megismétli ömagát...
tudom te otthonosabban mozgol a témában, de nem tudtam megállni szó nélkül -
Novai
tag
hát én az eddigigi technikai adatok szerint a br e több fér ugyanannyi rétegre vagy nem
[Szerkesztve] -
Novai
tag
győzön az amire több adat fér ugyhogy br
[Szerkesztve] -
villamos
őstag
Formátumháború akkoriban a HD-CD és a DVD között volt. Legalább is nekem így dereng valahonnan. Ebből végül a DVD került ki győztesen. Megjöttek az első DVD lemezek, és írók-olvasók. Méregdrágán. De nem kellett (nagyon) sokáig várnunk, és szépen fokozatosan egyre olcsóbbá váltak ezek az eszközök. Manapság egy kétrétegü író kb. egy tizes környékén beszerezhető, és nem is valami űbergagyi macskajancsi gyártó terméke , míg az írható lemezek akár 100Ft környékén is beszerezhetőek, ha egy kicsit utánnajár az ember.
Remélhetőleg ebben az esetben is megismétli a ''történelem'' önnmagát...
[Szerkesztve]Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
PPeter
addikt
A DVD szabványok között nem volt ''+ és -'', a DVD-R és a DVD+R az írható DVD-nek volt két (enyhén) különböző megvalósítása, de ez semmiféle kompatibilitási problémát nem tolt a felhasználókra, ugyanis mind a két írható DVD-formátum az eredeti, ős DVD-hez volt kénytelen igazodni. Tehát a DVD-nél NEM VOLT formátumháború és a kéklézeres helyzetet ehhez hasonlítani felszínes butaság.
-
gliskard
senior tag
pénz beszél kutya ugat...
a felsö szinten a liszensz dijakból kellene, hogy megtérüljön a fejlesztés, tehát kénytelenek ''kötni az ebet a karóhoz'' és politikai döntéseket hozni. Fejlesztési költségek magasak, széles körü elterjesztéshez partnerekre van szükség illetve elérhetö árszintre kell csökkenteni a terméket aminek az árában benne kell legyen a liszensz dij. Az olcsó gyártáshoz, értelem szerüen olcsó alkatrészek kellenek. Az alkatrész/komponens gyártó a tömegtermelés esetében a darabra vetitett nyereségességét nézi, tehát a minimális módositással 2 vagy több felhasználás elérése esetében nagyobb lehet az eladott mennyiség. Nagyobb mennyiség esetében hamarabb megtérül a magasabb fejlesztési költség.
Ugyan ez volt anno a VHS/BETA esetében ott a sony nem igazán akart partnereket bevonni és gyártási jogot is csak horror áron volt hajlandó adni. A VHS konzorcium a sony-hoz képest ''szarér-hugyér'' adta a liszenszet. Késöbb a minidisk esetében is a Sony maga probálta a piacot bekebelezni. Nem igazán sikerült komoly részesedésre szert tenni a mini disk lejátszóknak. Ráadásul az mp3/flash korszak végleg halálra itélte a terméket. A DVD szabványok esetében is a + és - variános tábora bizonygatta a maga igazát, de a felhasználókat csak annyiban izgatta a dolog, hogy nem akartak kompatibilitási problémákkal szórakozni.
A BR és a HD esetében már nem csak a gyártókat érinti érzékenyen hanem a filmforgalmazókat, játék kiadókat illetve mindenki mást aki ezeken a médiumokon akar értékesiteni, hiszen egy megosztott piacon kétféle végterméket (kellene) kihozni ami pedig többlet költséget jelent magasabb árat vagy kisebb profitot. Mivel öket sem a gravitáció hozta le a fáról, valószinüleg ezzel tisztában vannak. Tehát valószinülüg eddig sem igazán technikai akadályai voltak az univerzális egységnek hanem politikai. Elöbb térüljön meg a fejlesztés, hozzon profitott aztán lehet közösködni.
szerintem -
REDeath
őstag
nem fedték fel a gyártók kilétét? hát nyílt titok hogy a NEC az ki fog adni ilyet
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
csibra
tag
Mi az, hogy az ellenállás értelmetlen?
Sokkal inkább minden ellenállás hasztalan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Külpolitika
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jövedelem
- Windows 11
- Milyen notebookot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Samsung 860 EVO 500GB
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest