Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
-
micro
addikt
DVI csatlakozót hogy lehet ráaggatni?
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
llax
senior tag
válasz #65675776 #16 üzenetére
Aztét tegyük hozzá, hogy HTPC-nek (külön mpeg kártya nélkül) csak szigorúan lejátszásra alkalmas. Az általam említett proci is ismeri az SSE utasításkészletet, az fsb ennél már 266MHz, ha érdekel megnézhetem a kódnevét is (ha emlékeim nem csalank, akkor ugyanarról a magról beszélülnk, csak itt nincs egy tokban az NB-vel).
Ha úgy gondolod, hogy valami bajom van vele, akkor azt kell hogy mondjam: igen! Az ára. Azon kívűl semmi más. Nem tartalmaz semmilyen különleges technikát (max a CoreFusion, de abban sincs semmi extra), maga a proci is filléres. Nem indokolja semmi ezt a magas árat. Tőlünk kicsit nyugatabbra nem sokkal több pénzért komplett C3-mas laptopot kapsz...
A rendszerbuszos témát csak érdekességképpen említettem, azok számára, akik estleg nem hallottak/olvastak volna róla. -
törölt tag
Ezen rendszerek célja a HTPC piac, illetve a vékonykliensek. Arra viszont bőven elegendő a teljesítményük. És a C3-ban is volt teljes értékű, ám köztudottan gyenge, FPU. Ezen a lapon viszont már C5P Nehemiah mag van (legalábbis a Luke CoreFusion ezt tartalmazza), vagy ha jobban tetszik, Eden-N [link]. SSE és egyebek inside.
Hogy a rendszerbuszos dolog most hogy került ide azt nem értem. Egyébként én is tudom. -
llax
senior tag
válasz #65675776 #14 üzenetére
Ha olvastad a korábbi hozzászólásom, akkor láthatod, hogy én is a minimális teljesítményfelvételt tartom egyik nagy előnyének (egy átlag alaplap + cpu standby állapotban is 2-3-szorosát fogyasztja).
Nem várok tőle nagy teljesítményt, csak összehasonlítottam a ma már elavultnak tekinthető (AthlonXp 3200+) procimmal. De ha tudsz olvasni, akkor láthatod, azt is leírtam, irodai alkalmazásokkal (m$office) egészen jól boldogul.
A cerkék miért nem haltak be??? (soha nem volt celeronom) Azért, mert a celeronok rendelkeztek teljes értékű FPU-val. A C3-ról ez nem mondható el.
Ha már a P3 alapú Celeronok is szóba kerültek... A C3 korábbi változatai ugyanazt a processzorbuszt használták, mint a P3-mas procik. Az összes P3-hoz készült VIA chipsettel kompatibilisek voltak (a 133MHz-es fsb-vel rendelkező változatok megfelelő tokozásban és bios támogatással bármelyik p3 alaplapben működthetnének) A mostani C3-masok csak a magasabb FSB miatt nem használhatók ezekkel a chipsetekkel. -
törölt tag
Két IDE és két SATA csatornára akár hat HDD-t is köthetsz.
A cerka meg lehet minden teljesítménytesztben megveri. Még az elektromos teljesítményben is, ami nem feltétlenül előny. Ráadásul abban még a VGA sincs benne a cerka esetén.
A korábbi ár/teljesítményes eszmefuttatásoddal meg az a baj, hogy olyasmit vársz el tőle (pl AV feldolgozás, képszerkesztés) ami nem célterület ezen gépeknek. És ha ez behal rajta, akkor 5-8 éve a cerkák miért nem haltak be ugyan ettől? -
llax
senior tag
válasz macilaci78 #12 üzenetére
Olyan túl sok vinyót nem tudsz rákötni Legfeljebb PCI (s)ata kártyával... Húzni nincs sok értelme, a teljesítmény/órajel aránya nagyon gyenge. Egy régi, 5-600MHz-es Celeron mindenben agyonveri...
-
macilaci78
nagyúr
A 19W ürsen szimpi, de ha ráaggatok 3 IDE vinyót+odd-t, megpaokolom SATA vincsókkal, benne az 1GB ram... Mondjuk, kíváncsi vagyik, ha tennék rá egy bordát, egy ventit, vajh meddig lehetne rángatni a prockót egy vizes hűtéssel...
Mondjuk, kis helyen elférne, noti HDD-vel jó kis cucc.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
llax
senior tag
Drága, mert:
Volt szerencsém eleget ismerkedni a C3-mas procival (hugom laptopja, 1,3GHz). Általános irodai alkalmazásoknál nincs vele semmi gond, de komolyabb terhelés alatt behal. Nem szokásom tesztelni egy gép teljesítményét, de itt győzött a kíváncsiság. Különböző benchmarkok szerint teljesítménye (1,3GHz) teszttől függően 1/3 - 1/6 -a egy 3200+ -os Athlon XP -hez viszonyítva. Ez a gyakorlatban is észlelhető (audio-video konvertálás, tömörítés, képszerkesztés). Az ár/teljesítmény aránya nagyon gyenge.
Olcsó, mert:
Ha napi 24 órában kell működnie egy gépnek (kisforgalmú szerverként, ''letöltőgépként'', tűzfalként, stb.) akkor nagy jelentősége lehet a fogyasztásnak is. Egy szokványos alkatrészekből (Amd v. Intel proci és ami ezekhez kell) felépített olcsó konfighoz képest a fogyasztása jóval kisebb. Ez napi 24 órás üzem mellett évi többtízezer forint megtakarítást jelenthet. Másik jelentős előnye, hogy akár a teljesen passzív hűtéses, zajtalan rendszer is építhető vele. -
ftc
nagyúr
Nah akit érdekel:
VIA EPIA EK8000EG Mini ITX, integr. CPU VIA C3 V4 800MHz, VGA, TV-out, 1x DDR 400, SATA, audio, USB2.0, LAN
62 520FT -
Adi
senior tag
Remélhetőleg ebbe már nem az a régi, hiperszar CLE266-os northbridge került, ami az előzőekben volt. Ha megnézitek az angol nyelvű linuxos fórumaikat, nagyon sokan anyáznak miatta, hogy instabil a gépük. A VIA supportosok (vannak a fórumon!) meg vagy tesznek rá magasról, vagy a cég nem képes megoldani a problémát.
ldm start-reconf primary
-
REDeath
őstag
Ezeket főleg komplett kis munkaállomásokba meg multimédiás PC-kbe szánják?
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
ftc
nagyúr
Sajna ennek az ára is a csillagos ég lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PH! Darts
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Akciókamerák
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Digitális Állampolgárság Program
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...