- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
venember83
nagyúr
a NYAK eleg eros, bar rugalmas s mostansag tesznek sok lapnal a proci ala 1 femlapot, az meginkabb mereviti, szerintem nem kell hozza semmi madzag, bar igen, volt szo ilyesmirol, az altalad emlitett hutoben volt valami peltier elem is, mintha...
Megvan: [link] - Titanek biztosra mennek, bar pl az Ultra <[link]> peltier-s hutoje is alig konnyebb, 980 gramm s ahhoz nem mellekelnek ilyesmit, szvsz nem szukseges, max szallitasnal johet jol, de akkor kotelezo!!!
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz venember83 #47 üzenetére
azért ezt már illik a házhoz is rögzíteni. adnak hozzá valami rugós cuccot? olvastam valami hasonló batár hűtőről, hogy adnak, és a táp aljába kell beakasztani, egy részét az tartja, le ne tépje a lapot.
-
venember83
nagyúr
válasz venember83 #20 üzenetére
az igazsag itt van kiejtesugyileg: [link] Tobb mint 10 evnyi angoltanulas es csomo nyelvvizsga/diploma alapjan szvsz hihetnetek is akar nekem
Minositi a nagy ujitast, h mindenki csak a kiejtesrol ir, az a 30 gramm ugyse szamit, de jo indok arra, h felvigyek az arat a cuccnak. -
ngabor2
nagyúr
hmmm... most, hogy c2q-t akarok venni, erőteljesen elgondolkodtam egy scyte hűtőn. eddig a ninja tetszett nagyon, de ha ez jobb, és nem drágább (annyival), akkor lehet, hogy ez lesz.
a kiejtésre visszatérve: mindegy, hogy hogy ejtik, ha a boltos megérti, akkor jó. mivel előbb-utóbb máshogy kiejtve is keresik, a legtöbb kiejtésmódot ''megtanulja'', akkor is, ha nem pontos. lásd még scsi... -
Qwarc
csendes tag
elég bitang a hűtő, de én maradok a thermalright xp120asomnál ;)
The real legends never die... =[RZ]= @p3hOC P0w4
-
BioNiCMaN
addikt
Kiejtés ügyileg (elméletileg): [link]
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
-
Ste
addikt
drágább lett
-
törölt tag
Nem tudom mit kell filózni annyit, hogy hogyan mondjuk ki a hűtő nevét. Magyarul sokkal egyszerübb: KASZA! Ennyi....
Amúgy a ''d'', és a ''t'' is helyes, ennyi simán van az angol nyelvjárásban, az egyik amcsi angol, a másik brit angol. Esetleg texasi nyelvjárás.
De ha bementek egy PC-s bótba, és kértek egy ''Szájd(t)'' Mugen hűtőt, az szinte biztos, hogy hülyén fognak sok helyen pislogni, de ha azt mondjátok, hogy egy ''szkithe Mugen'' kell, rögtön adni fogják. Tapasztalat
mod:Slayer006 megelőzött
[Szerkesztve] -
slayer006
addikt
nem értem mit kell ennyit variálni
kasza
oszt jónapot ..."Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader
-
joshua7
veterán
válasz hunnylander #34 üzenetére
Igen, ez a lényeg, h nincs a magyarban 100%-os megfelelője.
És mennyit értetlenkednek is a magyarok emiatt. Ejtenek ők, mindent, csak azt nem, amit kell. T, f, d, sz stb... Pedig csak egyszer kéne odafigyelni.Semper Fi
-
hunnylander
őstag
A 'th' ez esetben lágy kiejtésű. Pösze 'fsz' némi t-s jelleggel, vagyis pontosabban ilyen hang nincs a magyar nyelvi hangkészletben és úgy kell képezni, hogy a nyelvedet a fogsorod közül hátrahúzod a hang kiejtésekor. Magyar akcentussal írhatjuk így: szájfsz, de valójában pontosan nem lehet átírni az ábécé betűivel. Szótárakban is ennek a hangnak a jelölésére külön karaktert használnak.
Hülye egy név, föleg egy magyarnak, de az angoloknak ez a hang nagyon gyakori és természetes. Ők viszont nem nagyon használnak pl. 'gy' hangot.
[Szerkesztve]www.HunnyF1.com
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ennyi erővel -thez hasonló, de nem az. Az igazság az, hogy kiejtve nem igazán eldönthető, melyik inkább, -d avagy -t. Szóval mindenkinek igaza van
villamos nem mondtam h lehetetlen, de elég magyaridegen szó
No, befejezem a nyelvészkedést mert rákoppintanak a fejemre minnyá (<-..) -
CriticalHit
őstag
zöngétlen ''th'' az igazi neve, szemben a magyar ''D'' rá valamivel jobban hasonlító zöngés ''th''-re
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Protezis
őstag
Eddig scitének mondtam.
Ezzel csupan annyi a mondanivalom, hogy balf@sz volt, aki kitalalta. -
villamos
őstag
Pedig lehet, semmi ördöngősség nincs benne, Grétsy László még a műsorában is elmondta anno: csukoljak, csukoljál, csukoljon, csukoljunk, csukoljatok, csukoljanak. Vannak még szép számmal hasonló -ik es igék, amik ilyen furcsák.
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Nem vagyok szemellenzős . Elismertem hogy az -e nem kiejtendő, de a többiben (-c beolvad, -th d-hez hasonul) a többiekkel együtt vélekedek hasonlóan. Az a lényeg, hogy ha vkivel itthon beszélek (vevő/eladó) ne nézzen hüjén
joshua7
Te magad is írtad : ''nem tiszta 'd' és nem tiszta 't', különösen ez utóbbi nem!''
Most akkor vagy ellentmondasz korábbi önmagadnak, vagy én nem értettem..
De szerintem úgy helyes ahogy írtad, -dhez hasonul jobban a -th itt.
Meghallgatás későbbre tendálódik, technikai problémáim vannak [link]
Ribi
S478/754/939/940/AM2 esetében szerintem bőven elég a gyári keret/leszorító. Legalábbis nekem nem volt különösebb problémám vele. Egyedül az LGA775 bizonyult gyengusnak, de végtelenül egyszerű a csavaros felfogatást megcsinálni.
[Szerkesztve] -
rup1u5
nagyúr
tanulni valóban sosem késő!
ne legyél szemellenzős. hallgasd meg a linket és nem fogsz benne D-t hallani.
Hosszú évek tapasztalata alapján mondom neked, hogy ha te ''szájd''-ot mondanál scythe-ra akámelyik angolszász nyelvterületről érkezőnek, akkor az vadúl nézné az oldaladat de minimum visszakérdezne hogy mit is akarsz mondani?Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz CriticalHit #24 üzenetére
Nyelvészek: tegyétek E/2 felszólító módba a csuklik igét
A győztes forma: Scythe = 'Szájd'. Tanulni sosem késő. -
CriticalHit
őstag
Ez a borda nem szellőzik át rendesen egy darab ventivel, ahogyan azt ezer teszt is bizonyította. Inkább kettő darab alacsony fordulatú ventit kell hozzáadni gyárilag.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
joshua7
veterán
Az angolban a szóvégi 'e' majdnem mindig néma.
A th-nak meg kétféle kiejtése van: a d-hez közelítő, pl a 'the' szóban és a t-hez közelítő, pl. a 'think' szóban. De nem tiszta 'd' és nem tiszta 't', különösen ez utóbbi nem! Hallgasd meg!
A 'fiction' az életbe nem ficcsön kiejtve. Leginkább fiksn.
[Szerkesztve]Semper Fi
-
venember83
nagyúr
Hopp, nem jott ossze. Sry.
[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
Elkesett a bolcsesz a nyelvesztalalkozorol
Azert nem semmi ez a 930 gramm, 1 kilos hutes, szep Csak eleg draga 10e ft kornyeken... -
kayman
senior tag
hova fajultunk el a coolerektől
HyperTransport az úr!
-
rup1u5
nagyúr
nehezen kivehető a szóvégi hang ennél a szónál. beszédben inkább valahol a ''th'', ''f'' vagy ''d'' hang között van.
A Grim Fandango [link] című nagysikerű lucas arts játék óta tudom hogy ezt a ránézésre förmedvény szót mennyire egyszerű kiejteni De ha nekem nem hiszel hallgasd meg itt [link] bökés a kis hangszoróraWhy don't you knock it off with them negative waves!
-
kayman
senior tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
''Szájde'', kb
kayman
A Hyper6+ra gondolsz? Ja, el kellett adnom, vízhűtést akarok, kellett az ára. AM2es lefogatót ha van vmi marós ismerősöd az S939es mintájára nem nehéz csinálni, végtére is csak a furatok távja eltérő
Jahogy TT High Tower..hát ahhoz sem nagy wasistdas ugye. Bár én azt javaslom inkább válj meg tőle és nézz vmi újabb konstrukciót, nem annyira hatékony, nekem is volt anno még a Bartonomon.
''Szkájde'' nem gúd, a ct nem kell kiejteni. Sokan például a Sci-fit Szkifinek mondják, pedig ugye szifi, vagyis szájenszficcsön
[Szerkesztve] -
villamos
őstag
Szerintem ez az új név jobb, ezt legalább ki tudom mondani.
Amúgy ezt a ''scythe'' szót hogyan kell kimonadni? Mert olyasmi, mint szlovákul a fagyi, egy valag mássalhangzó egymás mellett...
[Szerkesztve]Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
2..
Úgy, hogy az új venti könnyebb mint a régi
1ébként a gyári venti szegény elég gány az Infyn, alig van légszállítása, szóval jogos a fejlesztés. Bár inkább venti nélkül kéne árusítani (olcsóbban) ezáltal a felhasználóra bízva a döntést. Aki jót akar, úgyis 2 komolyabb ventit henkel fel rá. -
kayman
senior tag
1!!!
Szép cooler!
Bár nem értem hogy lehet súlycsökkenést elérni ventillátor módosítással.
Bár nem átalakították, hanem cserélték...
Az más. Én imádom az ilyen hőtornyokat, az enyém jól szuperál, bár az thermaltake...
[Szerkesztve]HyperTransport az úr!
Új hozzászólás Aktív témák
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- DJI topic
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Ózongenerátor a háztartásban
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Óra topik
- További aktív témák...
- Aerocool LUX 750W RGB 80 PLUS Bronze
- Corsair RM850 teljesen moduláris tápegység, 80 PLUS Gold, 850W
- Aerocool Mirage L240 Processzor vízhűtés
- Cooler Master Masterbox MB311L ARGB ablakos Micro ATX ház ARGB vezérlővel, 4 ventivel, AQUA Garis!
- 3x Lian Li ST120 fehér ventilátor + ARGB kábel, PWM elosztó!