Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
válasz
macilaci78 #37 üzenetére
''megdádáznám a Seagate-et image-rombolás miatt...''
Az lenne image-rombolás, ha Seagate néven adná a legolcsóbb vinyóit.
(Lásd: amíg ugyanazt a vinyót Maxtor Maxline II néven forgalmazták 5 év garival és marha drágán, addig nem volt gond a ,egbízhatóságával, aztán mikor átnevezték DM9+-ra, és legolcsóbb lett, azonnal felugrott a selejtszázaléka.) -
Akheron
senior tag
válasz
venember83 #38 üzenetére
Előbb felvásárolta a közvetlen piaci vetélytársát, most meg hivatalosan kínai diszkontot nyit a márkanévvel - azért ezt talán mégsem túlzás etikátlan magatartásnak nevezni
-
venember83
nagyúr
válasz
macilaci78 #37 üzenetére
image-rombolas??? Sajat cegevel csak azt csinal amit akar, nem?
-
ALI_G
veterán
Ez tükrözi egyszersmind az új termékstratégiát is: a Maxtor márkanév alatt piacra kerülő merevlemezek jelentik a belépőszintet, míg Seagate néven a nagyobb teljesítményű, 3 helyett 5 év garanciával árult, de persze drágább adattárolókhoz lehet hozzájutni.
Ez, hogy is mondjam, egyszerűen gusztustalan egy stratégia! Ezzel a húzással elérte a seagate, hogy soha ne vegyek tőlük semmit. -
Travelos
őstag
itt a kezemben egy Quantum lct20!
és rohadtul nem tudom melyik a master állás a jumpernél!
az biztos, hogy szélre kell tenni, de a tápcsati mellé vagy a szalagkábel mellé?
itt key-nek nevezi azt, ami mellé kell tenni, de az melyik?
miért nem lehet normálisan ráírni? -
-
Pharaoh
aktív tag
Samsunggal mi a baj?
-
mr_ricsi
veterán
''kár, hogy a halálozási statisztika csak utólag derül ki''
Ugyan! Előre megmondom neked: semmi sem fog változni a mostani Maxtorokhoz képest. Vagyis 100-ből 20 db bedöglik. 100-ból 1 gyári hiba miatt, a többi 19-et pedig a tulajok gépe intézi el. (Ha a Hitachi-t vagy a WD-t adnák legolcsóbban a boltban, akkor náluk is kb. hasonló lenne az arány. Lásd pl. a Samsungokat.) -
L3zl13
nagyúr
Szerintem arról beszélünk, hogy a Vistának 20G kell majd minimum.
Ráadásul 1000 gép megrendelése esetén 1milla FT semmit nem számít.(Max ha a főnök zsebre tudja vágni.)
Sokkal nagyobb eltérések vannak a között, hogy mennyi a garancia, vagy akár csak egy memória áringadozás miatt.
[Szerkesztve] -
shteer
titán
válasz
macilaci78 #22 üzenetére
lejáratás, hmmm... azért megvárhatjuk, hogy mit tudnak majd - kár, hogy a halálozási statisztika csak utólag derül ki
-
macilaci78
nagyúr
Ja, szerintem is. Így kell egy ismárt márkát lejáratni módszeresen úgy, hogy maga a cég nyerjen rajta.
Én itt a Ph!-n találkoztam azzal a szemlélettel, hogy Seagate=, míg Maxtor=
, Azelőtt én ezt fordítva ismertem és tapasztaltam.
Ami tuti, hogy a notiba inkább DVD-írót veszek, mint vinyót. -
kowk
tag
-
Akheron
senior tag
De bunkó ez a Seagate
-
Alchemist
addikt
Maxtor = Seagate Celeron??
-
L3zl13
nagyúr
válasz
hunnylander #14 üzenetére
Retailben volt piacvezető.
OEM-mel együtt már csak 4. vagy ilyesmi. -
Calibos
addikt
válasz
venember83 #10 üzenetére
Én meg úgy gondolom, hogy pont azért nem fogok Maxtort venni mert seagate belsővel rendelkezik
Szerintem jó hűtéssel sokáig eléldegél egy Maxtor is... -
hunnylander
őstag
''Adding to Seagate's own line of branded products, Seagate will retain a full range of Maxtor branded retail solutions. Maxtor is the leading brand name in the retail space and it will significantly strengthen Seagate's overall position in this burgeoning market. The combination of the two brands and the associated product lines represents the widest, most differentiated storage offering available to consumers today.'' [forrás: www.seagate.com]
Nicsak a Maxtor (volt) a piacvezető. A Seagate ki fogja rúgni a Maxtor alkalmazottak 50%-át (ez is benne van a hivatalos Seagate közleményben), megtartja annak márkanevét, és így a nagy piacát is. Tiszta sor. Pénz beszél, kutya ugat. Ámbár kétlem, hogy mostohagyermekként javulni fog a Maxtor márkanevű új 'Seagate termékek' minősége. -
Hani
aktív tag
Vékony, negyven gigás Maxtor winyóim vannak otthon.
A polcon.
Összesen 11 darab - mind rossz. Bár igaz, hogy a munkahelyen nem nagyon voltak hűtve, és elég sokat mentek, de 54 gép közül eddig 23 winyója halt meg, szép sorban. Szóval vannak a Maxtornak is rossz szériái, mint minden más gyártónak. (Ennek ellenére saját használatra az egyik 250-es winyóm szintén tőlük van, egyelőre remekül működik). -
opr
nagyúr
Eddig egész életemben csak maxtor vinyóm volt, soha nem volt velük semmi baj. Nem értem mire fel ez a legenda a megbízhatatlanságról, rájük kell lökni egy ventit és bírják azok nagyon jól
Vagyis csak bírták
Nah mind1, nagyon sajnálom h ez lett a maxtorból, ezután valszeg soha többet nem lesz... főleg h seagate belső van benne... így még seagate-en belül is éassú lett...
R.I.P. maxtor -
venember83
nagyúr
Eddig is messzirol kerultem a Maxtorokat, ezutan is fogom. De tenyleg johir, h Seagate belsovel rendelkeznek, valamivel no igy a megbizhatosaguk s elettartamuk, bar oda a hires-neves gyorsasag
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''A Seagate tegnap bejelentette ... Maxtor márkanéven piacra kerülő merevlemezeit. A ... DiamondMax 20 és 21 szériával, illetve a ... MobileMax családdal a gyártó a kedvező árú meghajtók szegmensére összpontosít.''
Tehát továbbra is marad a Maxtor gyártmányok rossz híre...Pedig ha egy kicsit feljebb áraznák őket, és emiatt a kispénzűek nem ezt választanák, akkor mindenféle műszaki fejlesztés nélkül is ugrásszerűen javulna a ''return rate''-jük...
''Mindegyik típus elérhető Ultra-ATA100 és Serial ATA II interfésszel is.''
fLeSs! Szerezhetnétek 2 egyformát eltérő interface-szel egy összehasonlító teszt erejéig, hogy kicsit így is hozzájáruljatok a ''SATA2 kétszer gyorsabb a SATA1-nél''-hívők szemének nyitogatásához... -
L3zl13
nagyúr
Mármint 40GB-s 3,5-ös vinyó?
Minek? És főként Kinek? -
Dilikutya
félisten
WTF... erről én lemaradtam. A Seagate felvásárolta a Maxtort? Hogy mik vannak... azt mindenesetre örömmel látom, hogy nem csak a főnök Seagate, hanem a Maxtor vinyók alapja is
.
Lars: ez olyan, mint prociknál a kisebb L2/FSB. Ebből következik, hogy olcsóbb lesz. Nem kötelező ezt venni, a már megszokott is kapható, az árlistákat elnézve olyan sok különbség nincs.
[Szerkesztve] -
Most ismét elkezdik csökkenteni a puffer méretet ?
Miééér ???
Vagy eddig etettek minket, vagy most kezdenek el etetni -
Translator
tag
Hát eddig is sejtettem, hogy nem a brand értéke miatt vásárolták meg őket, de azért
-
jól van keverjék még a neveket.
de nekem még mindig a legutóbbi teszt győztes 320 seagate 16mb-s hdd kellene
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Seagate saját kínálatának alsó felére pozicionálja az új DiamondMax és MobileMax winchestereket.
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bittorrent topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest