Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
simonzé
addikt
válasz
Komplikato #39 üzenetére
Ne mondd már, én nap mint nap nyomkodom az insert gombot. Baromi jól jön elmentett dokumentumsablonok használatánál felülíráskor. Ez a bazinagy delete amellett hogy ronda, szabványon kívüli, ráadásul még szar is. Ha pl. FPS-t játszanék, igencsak jó lenne a jobb kezemnél még egy gomb...
A nagy delete gomb monnyonle! -
cucka
addikt
igen, valószínűsítem, hogy ilyen helyre tervezhették, csak gondolom elég sok raktáron maradt és kiszórták az asztali gépeikhez.
mellesleg az említett ibm gépek mellé a szóbanforgó billentyűzet mellett 2 gombos, görgő nélküli golyós egeret adtak (P4-es gépek, tehát nem valami őskövületek). kicsinyes dolog ilyesmin spórolni. -
GrotESC
aktív tag
A linkelt IBM billencs valoban nem minden napi hasznalatra valo, de nalunk van 1 ilyen es ez mivel . annyival keskenyebb a kiosztas miatt az ''atlagosnal'', hogy a rack szekrenybe be lehet tenni elforgatas nelkul konzolhoz tokeletes. Hogy felhasznalokat miert buntetnek ezzel nemtom.
1ebkent tetszik ez a genius billencs az 1xusege, es a felhasznaloturese miattHa majd kezdek beragadni, lehet vmi hasonlora valtok.
-
finest
addikt
Szerintem nem ér ca. 8500Ft-t egy öblíthetős billentyűzet. Ebből az árból több olcsóbb Genius is kijön.
-
tusi74
őstag
válasz
ballington #46 üzenetére
Jó meggyőztetek.
-
ballington
addikt
Na nézzük:
1. a Log-nak szélesebbek a funkcióbill.-k
2. az Enter más formájúak.
3. a Genius-nál egy Ins és egy Del, míg a Log-nál ugyanott egy gomb.
4. mintha a Log alja és teteje enyhén íves lenne (persze lehet ez optikai csalódás)
5. a médiagombok teljesen máshol vannak meg számukban is több van a Genius-n.
6. a Space-től balra lévő gombok is mások
Hát ennyit első ránézésre.
Szal tényleg hasonló..úgy ahogy mindegyik billentyűzet hasonlít a másikra...
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
válasz
GeorgeBerger #41 üzenetére
Akkor is megvédem a becsületem. Felül az én billám van.
Még a jobb alsó sarokban a vájat is ugyanott van a 2 billentyűzeten.
[Szerkesztve] -
válasz
ballington #42 üzenetére
Simán kapható a régi műanyagnál sokkal esztétikusabb textil.
-
ballington
addikt
Azért nem ártana, ha a gyártók adnának egy a billentyűzetre illeszkedő valami takarót.
Eddig amik voltak nekem, mindegyiken volt, és csak akkor veszem le, ha dolgozom vele (értelem szerűen).
De a bill nagyon tetszik.
Tusi: a slimnek le vannak kerekítve a sarkai, hogy hasonlítana a keret?Meg szélesebb a ''margó''.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
Az se semmi amelyiken olyan ba**ottnagy del gomb van, most nem tudom hirtelen melyiken...
Logitech. Az újabb Logitech billentyűzeteken (még a ''régebbi'' modellek új kiadásain is!) az Insert + Del gomb helyett van egy darab bazinagy Del gomb. Mivel az Insertet alig használják a userek (naná, legtöbb azt se tudja mire való), míg a Del hamar kihal a sok nyomkodástól.
Ennek Advenced verziója, ahol az egész 3x2-es blokk még 90 fokkal el is van forgatva.
Amúgy azt hittem a Geniusnak (IS!) a KYE gyárt minden francot, mint a Silverline-nak is vagy akár A4Technek ...
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
válasz
#65675776 #35 üzenetére
Mostanában eléggé vizslatom, és bármennyire kiröhögtök, a Genius, és A4Tech általában a 2 ''nagyról'' koppint designt.
Itt nem tudom jobban leírni, maga a keret van teljesen úgy kiépítve, mint a Loginál.
Genius mostanában nem fog pihenni az asztalomon, mert épp eléggé mélyen kellett a pénztárcába nyúlni, hogy az itt pihenjen. -
Celtic
tag
Lehet rajta szeretkezni
-
simonzé
addikt
Igen az a dupla Delete gomb több szempontból is hülyeség. Engem naponta 5* szivatna meg, pedig nem vagyok egy Insert-fan.
Van olyan ismerősöm, akinek a rendszeresen szarakodó gépéhez legutóbb már elvittem az egyik ócska billentyűzetet a szekrény aljából, és otthagytam, hogy ha én megyek, azt teszem fel, és nem az ő Corábanvettemócsóvót márkájú csodáját, amin semmi sincs a helyén. Hasonlít ahhoz a béna IBM-hez, csak sokkal rosszabb. A Funkcióbillentyűk alaptt pl. nincs kihagyva hely, így ''5'' helyett simán ''F4''-et nyomok. Rémálom.
Ez a Genius nagyon tetszik. Ráadásul kakaóbiztos. Szerintem másfél-kétmisiből meg lehet úszni egy gépet ilyen billel. -
Ripley
tag
Azt hiszem levédetem a qwerty, és a qwertz kiosztásokat, aki ilyent akar gyártani, az nekem kell, hogy fizzessen jogdíjat érte, de mivel tudom, hogy a gyártók költséhatékonyak, ezért készüljön fel mindenki egy új kiosztásra, mondjuk visszaérhetnénk a régi abc kiosztásra, mondjuk ilyenre: [link]
[link]
És egy kis érdekesség:[link] -héber kiosztás -
cucka
addikt
szerintem nem koppintás. egy billentyűzetnél elég nehéz egyedi dizájnt kialakítani. egyébként a képen látható eszköz is megkapta a dupla méretű delete gombot, amitől a vakon gépelő júzerek valószínüleg falra másznak. ráadásul ahogy látom, megerőltették magukat és sikerült 5 darab multimédia gombot rárakni. (az én 2000 forintos kvázi noname billentyűzetemen van 19 darab. oké, hogy nem ennyire dizájnos, viszont olcsó, és a plusz gombok driver nélkül is működnek, meg gépelni is jobb rajta, mint egy 5-6ezres logitech-en)
-
Papesz01
tag
Sziasztok!
nekem egy logitech billentyüm van kb 1 éve imádom
csakhát a sajnos a kosz és por eléggé megviseli, ez a zuhany dolog most komoly?? ha én ˝leöblitem˝ semmi baja nem lessz? -
BCS CORPS
csendes tag
az én ezer forintos billentyüzetem is kibírt eddíg mindent
-
Az se semmi amelyiken olyan ba**ottnagy del gomb van, most nem tudom hirtelen melyiken...
-
TheVeryGuest
senior tag
Magas labda, nem tudom kihagyni:
[link] -
cucka
addikt
na ez tetszik. szép, nem túl drága, szabványos kiosztású (ez a legfontosabb
) és még vízálló is. (a neves billentyűzet gyártók vajon miért próbálnak minél agyamentebb billentyűkiosztásokat kitalálni?)
[Szerkesztve] -
Yaye
őstag
Ez nem triviális, sajnos. Egyszer belefröccsent -még csak nem is ömlött- egy egész kevéske tea a tasztatúrámba, és hiába szedtem szét és öblítettem ki tiszta vízzel egészen fóliáig, soha többé nem kelt életre az a vonal amit a tea elkapott. Szerencsére csak egy olcsó Chicony vagy valami ilyesmi volt. Ellenben pl kollégám T42-jének a billentyűzetéből meleg huhannyal kellett kimosni a beleszáradt narancslevet, és olyan lett mint új korában. Szerencse kérdése.
-
Végre erre is gondoltak. Nekem is Slimstar van és eddig nagyon bejött. Lassan már egy éve nyüstölöm és olyan mint újkorában...
-
Egy hasonló ötleten alapuló egér kellene és meglenne az első ''kakaóálló'' szett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- THX Onyx fejhallgató erősítő (DAC Headphone Amplifier)
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- GAMER PC! Intel i7-13700 / RX 7900 XT / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / B760 Tomahawk / 750w! BeszámítOK
- Lenovo legion 5 Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ASUS 18W USB ADAPTER