Aktív témák
-
Miracle
senior tag
ó, dehogynem.
a transmeta éves költségvetése kb 23-25 millió USD, emellett a _forgalma_ ~3 millió csak. és mindemellett eszébe sincs csőbe menni. 20 millió USDt sokan(bankok, kockázati befektetők, billgates, konzorciumok, IT szektor beli, de processzorgyártásban nem érdekelt cégek) csikkzsebből kifizetnek évekig, csak azért, mert van valami kis pislákoló fény az alagút végén, hogy egyszer majd talán bankot robbant.(vagy mert kell neki a technológia, amit fejlesztenek, de a terveibe nem fér bele, hogy a versenytársai tudjanak róla)...
[Szerkesztve] -
kamikaze boci
őstag
válasz
kamikaze boci #7 üzenetére
Átfutottam az AMD történetét, kb. fele-fele arányban termelt nyereséget és veszteséget.
-
Fiery
veterán
A proci uzletagon azert veszit az AMD, mert folyamatosan nagymerteku (tobb milliard euros) beruhazasokra kenyszerul, es a tavalyi esztendoig csak a minimalis arressel eladott desktop/value procijai voltak kelendoek.
Ha megepul az uj gyar, es az eddigi utemben folyik az Opteron ternyerese, nehany even belul nyeresegesse valhat a proci biznisz is az AMD-nel.
Fiery
[Szerkesztve] -
shtml
őstag
Azért én kíváncsi lennék arra, mennyit veszít az AMD a processzorgyártáson - mert a cikk szerint is a memóriákból él, nem a processzorokból. Már amikor nyereséges, mert én úgy tudom, a cég egész fennállása alatt összességében inkább veszteséget termelt, vagy jó esetben is nullszaldós volt.
Azért hajrá, AMD. -
g@bo
nagyúr
ha ilyen procikat csinál, tehát nem az órajelre hanem a nyers ( jobb/átgondoltabb architektúra ) erőre hajt, akkor lesz rajongó tábora, és addig jó nekük mig van verseny..
[Szerkesztve] -
simonzé
addikt
Szeretem az ilyen híreket. Azért addig várhatnának a prociár-növeléssel, amíg le nem cserélem a mostani XP-met. :) Lassan csak megértik az emberek, hogy nem kell félni az AMD-re váltástól.
Ahogy elnézem a flash memóriák terjedéséről szóló híreket, nem fog felkopni az AMD álla még jó sokáig. -
erdoke
titán
Ebből is látszik, hogy mennyire nagy szükség van egy újrapozícionált mainstrem/alsó (nem belépő) szegmensben versenyző processzorcsaládra. Sőt, ehhez a névváltásra is nagy szükség van (Athlon/Duron —> Sempron).
Aktív témák
- Villanyszerelés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- LEGO klub
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest