- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Akciókamerák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Dell asztali gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonyo2
tag
elvileg az Ati kártyák is visszavesznek a sebességből, bár én tesztprogik alatt nem ezt vettem észre... -
tonyo2
tag
-
nap
addikt
Nem konkretan a tablet pc-re gondoltam.
Ezekkel a firegl-es cuccokkal az a baj, hogy olyan milla koruli az aruk.
Egy sima x600 eleg lenne, es a mostani energiagazdalkodasi technologiakkal meg lehetne oldani, hogy ne egyen szignifikansan tobbet egy integralt szutykoknal.
Valamiert nagyon tartja magat az a nezet, hogy egy notebook nem jatekra valo.
Valakik kinosan igyekeznek fenntartani azt az allapotot, hogy ''erosebb'' vga-t csak malomko meretu dtr-ekbe tesznek, mig a hordozhato gepekbe szigoruan csak integralt szutyok jut.
Persze vannak gyartok, akik megengedik a konfig osszevalogatasat, de azzal megint a millas kategoriaban vagyok, es nem ismerek olyan embert aki ezt kifizetne nekem. -
tonyo2
tag
Most is úgy van, akinek fontos a fogyasztás megkapja R7500-tel. Aztán a legcsúcsabb csúcspénzért van benne FireGl. Miért nem lehetett mondjuk beletenni R9700-at, vagy a Sonomásokba, miért nem lehet X700-zal kérni? Szóval most is van variációs lehetőség, csak a csúcs VGA-kat nem rakják bele. És ha én egy milliomos IBM gépszerető ember vagyok, miért nem játszhatok full-on a játékokkal? Azért mert az IBM nem csinál nekem erőgépet. Na majd a kínaiak...Megmutatják hogy a dolgozó népnek este kikapcsolódás kell és játék
-
WN31RD
addikt
De akár minimális többletfogyasztás már nagyon nem lenne mindegy, főleg egy (a célközönségen belül) majdnem mindenki számára majdnem teljesen fölösleges funkcióért.
Mellesleg, mint karib is megmondta, egyes modellekben - nem a legerősebb, de - igen nagyon erős VGA-k vannak. Persze azt meg kell fizetni, mert ebben az ár- és minőségi kategóriában nem 10-20k-ért mérik az erős VGA-t (hanem sokkal többért).
-
nap
addikt
Mikor jut mar eszukbe egy IBM gepbe normalis vga-t tenni?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #10 üzenetére
Amennyire én tudom (szinte) az összes tablet pc a wacom elvet használja, sőt mindegyiknek a wacom gyárt. Van egy olyan sanda gyanúm hogy a wacom erősen levédette ezt a technológiát, és nem is hajlandó kiadni. Mondjuk megértem, hatalmas előny az hogy nem kell a ceruzába áramforrás (minden más hasonló megoldásnál kell).
U.I.: Az lehet hogy ha nem nyomásérzékeny, akkor van más technológia az elem nélküliségre, de nyomásérzékenység esetén tudtoammal csak a wacomnak van ilyenje. -
karib
addikt
Ha a Lenovónak van egy kis esze (és az egész biznisz azt jelzi, hogy van), akkor nem fogja lerontani az IBM notikat, sőt 5 évig maximálisan kihasználja az IBM névhasználat előnyeit.
A taktika tudtommal az, hogy a business szegmensben megmarad az IBM, a consumer piacon meg megjelenik a Lenovo, valszeg felhígított IBM technológiával, de iszonyatzúzós, reszkess-Clevo-és-társai árakon. Kíváncsi leszek és egyelőre optimista vagyok. -
atus33
tag
Az a baj, hogy ettől az újszerűen csatolt kijelzőtől még nemigen lesz ergonomikusabb a noti. Talán annyiból igen, hogy eltérő testhelyzetben is lehet használni (ölben is, nem csak előtte ülve, bár mindkettő görnyedős), mindenesetre a monitor mindenképp túl közel van. Pont az IBM-nek volt is valami ötlete erre, egy sínbe foglalt, feljebb húzható kijelző formájában, de az 1-2 évvel ezelőtti bejelentés óta nem hallani róla.
Na ilyesmiken is jó lenne ha gondolkoznának. Fontos szempont a súly meg a kinézet meg a proci sebessége meg az aksiidő, de azért az ember többet ül előtte, mint amennyit hordozza, úgyhogy az a fontosabb. Meg azért az a pár tucat esztendő is számít, amit nem jó leamortizált fizikummal leélni... -
válasz
bLaCkDoGoNe #10 üzenetére
ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom.
csak mondtam egy gyakorlatban is alkalmazott alternatívát a kérdés megoldására, amivel már találkoztam.
-
válasz
bLaCkDoGoNe #7 üzenetére
van olyan megoldás is, amit egyenlőre csak wall-dsiplayben láttam, hogy a ceruza a táblafelülettel való érintkezéskor rádiójelet bocsájt ki magából, amit a tábla két sarkában lévő szenzor ''beháromszögel''. így nem kell érintőképernyőt gyártani, viszont karcolódik a kijelző, ami ellen viszont megfelelő fóliázással sokat lehet tenni.
-
nah, ugyanezt kérem 14''-on (T50t néven, mondjuk) és már van is egy vevőjük..
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Miért van többször is kihangsúlyozva, hogy a stylus Wacom? Más tablet PC-knél más elv szerint valósul meg a toll és a képernyő kommunikációja? (Hogy ki gyártja a mutatóeszközt, az most mellékes.)
Nyomásérzékeny lesz legalább? Mert akkor nagyon tetszene egy ilyen ketyere... -
9CS
senior tag
Itt egy kis információ az aggodalmak eloszlatására.: Bővebben: link Még 5 év. Azaz addig mehet biztosan IBM név alatt az üzlet.
-
ByB
addikt
Engem az érdekelne, hogy meddig tart a mechanizmus és mikor kezd el kontaktos lenni a rendszer és lötyögni a kijelző... Rossz érzéseim vannak ezzel.
-
TommyGun
őstag
Nekem hiányozni fognak a jókis IBM laptopok, főleg hogy megvette az egész kócerájt a lenovo.....nálunk rohadt sok IBM és HP notebook van de messze az IBM-ek a legjobbak...
Gondolom előbb utóbb lekerül az IBM meg a Thibkpad embléma is ezekről ahogy a HP-Compaq cuccokról is lassan már elmarad a Compaq és csak HP lesz rajt... -
erdoke
titán
Tetszetős ketyere, jófajta akksival és az ULV proccal eltengődik 5-6 órát, dupla akksival 10-et is.
-
djyangce
tag
Fél milla behozatal előtt?? Jajj...
-
WN31RD
addikt
Kíváncsi vagyok, hozza-e a megszokott IBM minőséget... Remélem, igen.
Ha tábla PC-t akarnék, ilyet vennék. De nem akarok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Intel Centrino platformra épül a ThinkPad X41 Tablet.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- PayPal
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- ÚJ ÁLLAPOT, 97% AKKUMULÁTOR Macbook Air M1 8/256 Asztroszürke
- Dell Precision 3551 - i5 10300H ,16GB RAM, SSD, Quadro 4GB vga, szép állapot, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5520 - i5 1145G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5520 - i7 1165G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5510 15,6", i5 10310U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest