Új hozzászólás Aktív témák
-
wolffy
aktív tag
válasz
martin555 #35 üzenetére
Hello!
Nem tudom milyen tápcsatlakozóval lógattad be a winyót, mert Samsungokat nem sokat használok rossz tapasztalatok miatt. Ha fehér négy tűs molex csati van rákötve, akkor ügyelj arra, hogy egy a tápból leágazó kábelen csak a winyó legyen. (Maxtorok esetében láttam olyat, hogy ha nem így volt bekötve, kalimpált indulásnál.) Ha van a tápon SATA tápcsati (fekete, enyhén L-alakú) és azzal van bekötve a winyó, akkor az szerintem jó úgy.
Jobb most nem jut az eszembe. Minden esetre ha klattyog egy winyó, az rossz jel. Vagy a feszkóval van valami, vagy a winyó elektronika kavar be a vezérlésbe, esetleg mechanikai hiba. (Hangsúlyozom, szerintem.)
Nem okoskodásnak mondom csak szubjektív, de manapság a winyók annyira szarok, hogy én végigpróbálva mindent mondom, hogy Hitachi-n kívül mást nem vennék. -
martin555
aktív tag
sziasztok!
ASUS A8N SLI premium alapom van, Nforce4 csipszetel.
chieftec ház + táp, szóval szerintem a villany se lehet gond.
benne van egy : SAMSUNG SATA2 SP2504C típ. 250 gigás 7500 rpm es 8 mb kesses vinyó. rajta English XP PRO 64 BIT.
3 hetes a vinyóm és a komplett gépem.
A PROBLÉMA : ijesztő.
ticc-ticc-ticc-ticc hangot ad a számítógép bekapcsoláskor , átlagban hetente 1-2 alkalommal eljátssza! BOOT megy, még az XP LOGO képernyő is bejön, de csak a RESET segít ha ez történik, ha ilyenje van, hogy nem indul.
SEAGATE SEATOOL online, és a Samsung saját tesztelője, a ''HUTIL'' DOS -os progija sem jelzett hibát, fosok hogy mechanikai hibája van.
mit javasoltok? rendszer már átköltözött, de hát Istenem, ujranyomom, de 170 giga cuccom is már rajta!!!
www.aqua.hu -nál vettem, állítóleg ezek 3 év garisak. érdemes nyakambavenni emiatt Pécsről a hosszu utat , garanciás csere, vagy mi legyen?
KÖSZ a tanácsot, szakik ! -
nRu3
addikt
válasz
somodisoma #32 üzenetére
akkor itt megteheted Bővebben: link
-
cpt.genyó
csendes tag
válasz
somodisoma #30 üzenetére
Én úgy tudom lefelé 100% kompatibilis.
-
somodisoma
senior tag
válasz
Nowhereman #29 üzenetére
Tudja valaki, hogy a SERIAL ATAII-es vinyók mennyire kompatibilisek a régebbo serial ATA I-es lapokkal? megy benne rendesen, csak nem tudja kihasználni a plusz dolgokat?
-
Nowhereman
őstag
Az inetelnél pedig erre a hírre biztos, hogy összeverbuváltá a szokásos bréjnsztrorming brigádot, hogy kiagyaljanak gyorsan valami leváltó szabványt...
-
Dozer
tag
Én igazából csak azt nem értem, hogy a 150 MB/s-ot milyen alapon jelölik 1,5 Gb/s-nak. Merthogy 150 MB = 150*8/1024 Gb = 1,171875Gb, de ha galád módon 1000-rel és nem 1024-el számolnak (ahogy a vinyóknál és a DVD-knél), az akkor is csak 1,2 Gb/s, tehát még így is messze vagyunk az 1,5 Gb/s-tól.
Szóval két dolgot tudok elképzelni:
- egész egyszerűen hazudnak
- a Gbps a Serial ATA Working Group-nál mást jelent, mint az hogy Gigabit per secundum
Persze 300 MB/s esetén a különgség még nagyobb (3Gb/s a 2,34375Gb/s helyett). -
Surranó
aktív tag
Nézted már a win2k defragját egy-egy telepítés után? Röhej, de valami olyan (többszálas?) dolgot művel, hogy van egy töküres vinyód, felrakod a windózt, oszt szerteszana van. Teljesen rendberakod, telepíted az office-t, oszt megint tele van pirossal. Egy játék, és megint mehet a defrag... hogy ebben mi a jó, én nem tudom, de biztos gyorsabb így ;) (a defragot leszámítva)
-
BlackWoOd
aktív tag
Ez így van.
De normál használat közben inkább a random olvasás van túlsúlyban, nem a lineáris, emiatt lesz ''gyorsabb'' a vinyó (legalábbis látszólag, hazsnálat közben gyorsabbnak fog tűnni).
(Én sem arra gondoltam, hogy fizikailag ez az optimalizálás brutál maximális adatátvitelt fog eredményezni.) -
fLeSs
nagyúr
Ofkorsz 3 Gigabit/s-ről van szó, elírás volt. (GB <> Gb
)
-
LordX
veterán
-
BlackWoOd
aktív tag
Pont ezt akartam linkelni, de itt van mégegy, ugyanonnan:
Bővebben: link -
Gismo
addikt
Először a SATA I-et is kikéne használniuk a vinyóknak! Mi a szart akarnak már a II-vael?
-
karib
addikt
Az egyik legfontosabb újítás a Native Command Queuing (NCQ) lesz, ami remélhetőleg hamarosan megjelenik.
Egy kis infó a Seagate-től erről: Bővebben: link -
a jelenlegi vinyók többsége még az 150-es SATA egyet se használja ki
-
BlackWoOd
aktív tag
A SATA2-ben már benne lesz az olvasás/írás utasítások optimalizációja, nem?
Ha igaz, a vinyó saját maga képes átrendezni a hozzá érkező kérelmeket a fejmozgásnak az optimalizálására --> + sebességnövekedést jelent ''észből, nem erőből''...
(Azt hiszem, a Seagate vinyók technical manualjában láttam valami hasonlót, de nem találom se a pdf-et, se a honlapon az infót a pontos megnevezésről.) -
joe69
senior tag
ez kell nekunk emberek!!Ez egy fontos gyorsulas, pl installalasok joval gyorsabban fognak menni, ami a mostani 3-4cd-s jatekoknal mar szignifikans...
-
DeX|
tag
nem nem
A SATA I 150mb/s és a SATA II 300mb/s. én csak arra lennék kiváncsi hogy a mostani satás vinyok birni fogják e a sata II-es sebességet mert ha igen hát akkor hajrá fiúk
-
Keitaro
addikt
Jajj, pont az nV
Aki olyan sokáig képtelen volt egy normális natív satát a déli hídjába hegeszteni, csak inaktív halál bugosat...
Ez tényleg 3GB? A SataI '''csak'' 150MB
Mert akkor jó lesz az 1900%-os növekedésnek
ui.: megnézve a forrást az 3 Gigabit nem Gigabyte
Így már közelebb állunk és akkor 150% növekedés
[Szerkesztve] -
Dassler
őstag
De jó, nekem még sima SATA vinyóm sincs. Dehát had fejleszgessék csak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- WD BLACK SN850X NVMe 2TB - Új
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest