- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
xmatrix
csendes tag
nagyon érdekelne, hogy most melyik smasung monitorról is van szó ebben az új topicban? (nem láttam egyik hozzászólásban sem tipus jelzést)
szerk..
talán a 971P-ről van szó?
[Szerkesztve] -
ZCoyote
őstag
Jéé, a fehér moncsi láb-frontrésze pont úgy néz ki mint a gagyi 1000 Ft-os szobai álló ventillátorom lába.
Nem szép.Romani ite domum.
-
dchard
veterán
Pláne, hogy a 970P-nek sem olyan tökéletes a képe, mint amennyire áradoznak róla (16,7 nem egyenlő 16,2), de ennél ezerszer borzasztóbb az összecsukó mechanika, és ugyan ez van a 971P-ben is.
Csak sajnálni tudok mindenkit, aki ilyenre költ el ennyi pénzt (én is megbántam a 970P-t).
Arius: én megtartanám azt a monitort, a pénzt meg valami másra költeném.
DchardA kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Arius
aktív tag
Megvan az ára, nagykerben 95K +ÁFA. A 970p-nél 4500-al drágább csak. Nah szereznem kell egyet kipróbálásra
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache ;)
-
Arius
aktív tag
Egyik nagykerben azt mondták, hogy augusztus második hetétől elérhető lesz... ár még nincs, kiváncsi leszek...
-
ddekany
veterán
Hát igen... 970P-m volt pl. egy darabig, ami kb a legdrágább 19''-os Samsung TFT. És az a mocsok MagicTune 3.x (az van a gombok helyett)... Egyrészt dög lassú volt az én gépemen. Kb. 5 másodperc volt AMD XP 1600 + 512M-val amíg előjött az ablak amin állíthatok, és akkor már be volt töltődve a memóriába, mert amúgy ennek többszörse, és ha megölnek sem értem, hogy mi a fenét tud csinálni annyi ideig egy ilyen hót egyszerű program. Apám ősi Pentium 133-án hamarabb bejön a MS Word 97 mint ahogy ez elindult ez én gépement. Másrészt csak egyetlen egy saját beállítást engedett + volt mellette néhány fix gyári, és ezeket nem lehetett ám billentyűzettel előhívni, hanem abban a lassan előjövő ablakban kellett böködni. Ilyen hülyék már csak direkt lehetnek. És, akkor még csomó embernek vannak a MagicTune-vel stabilitási gondjai, meg videókártya kompatibilitás gondjai.
Na de nem érdekelne annyita egész, csak ez egy talány... mert még az sincs, hogy van még drágáb típus ahol már vannak gombok, vagy bill. kombinációk, stb. Szóval mégis mi járhat a fejükben??? -
Tyberius
aktív tag
Valóban szép, igénydizájnos a cucc, csak éppen ezzel a gomb nélküliséggel nem vagyok kibékülve. Vajon ez a szoftver tud olyat, hogy a billentyűzetemen lévő sosemhasznált csodagombok (vissza, előre, frissítés, kereső stb...) segítségével tudjak fényerőt/kontrasztot állítani, vagy legalább a profilokat váltogatni? Mert ez az egyetlen dolog, amiért megbocsátanám neki a beállítógombok hiányát. Sose fogtam fel, mi baj volt a régi fényerő/kontraszt állító potikkal, miért nem lehet a mai moncsikra rátenni...
-
Arius
aktív tag
Nah már csak az a kérdés hogy mikor és hol lehet kapni. Na meg hogy mennyivel lesz drágább a 970P-nél... ha nemsokkal / semmivel, akkor ütős lesz.
-
próbakocka
senior tag
''ráadásul nem asszimetrikus, hanem normális''
érdekes megközelítés, ez kizárólag megszokás kérdése, és vélhetően barokk hatás, hogy a hétköznapi tárgyak, majd az elektronikai berendezések nagy része tengelyesen szimmentrikus, (vagy elvétve középpontosan szimmentrikus) kialakítással készülnek.
Szerintem mindkét megoldás legalább egyenértékű, sőt.../// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
dchard
veterán
Először is ez nem újszerű, hanem a 970P-n alkalmazott tartószerkezetnek nem nevezhető (mert nem tart) valaminek az oldalra csúsztatott verziója. Bár a bújtatott csatlakozó kábel ezerszer praktikusabb, és esztétikusabb megoldás, mint a 970P-n alkamazott ''nyúlfark'', ettől még fennáll a kérdés: a hasonló konstrukciós kialakítás miatt enneka monitornak is összecsuklik (rövid) idővel a tartószerkezete? Még mindig a békebeli rugós állólámpa mechanikát használják?
Elképesztő, hogy a Samsung a saját hibájából is képtelen okulni...
DchardA kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
atosz
őstag
Mi a felbontasa a monitorak? Vagy csak figyelmetlen vagyok es levan irva valahova?
-
ddekany
veterán
Attól mert a kontraszt másfélszeresére nőtt, még lehet ugyan az a panel (de nem állítom hogy az)... Ugyanis a TFT-ket (is) sokszor úgy fejlesztik, hogy okos marketinges emberek új számítási módokat találnak ki a paraméterek kiszámítására. (Pl. az LG-nek sikerült 1:2000-et ráírnia a legújabb TN-es monitorára... dynamikus fényerő állítás ugyebár. OK, legalább valami változás technikaileg is történt, nem úgy mint amikor a TN panelek látószöge javúlt...) Na de, egyenlőre reménykedjünk, hogy ez tényleg másfélszer kontrasztosabb... Ja, és hogy ezúttal nem marketing 16,7M színes (= 16,2M), hanem ténylegesen annyi.
Érdekes egyébként a Samsung azon üzleti stratégiája, hogy növeli a vevők adrenalin szintjét ezzel a gomb nélküliséggel... Vajon hány modelt kell még a vevőknek végig anyáznia, hogy visszategyék őket? Vagy ez náluk valami vallási dolog? Szóval ez nekem magas... -
macilaci78
nagyúr
Vagy forgatható állvánnyal bír a PC-asztal...
Amúgy ha jól látom, ezt sem lehet koppig a falra tolni, mert itt is hátul jön ki a kábel. Viszont ha jól csináljuk, akkor az asztallapon elhelyezett kábelelvezetőre helyezhetjük a talpat, a lyukon meg befér az egér/bill. Vagyányul nézne ki.
És számomra izgalmakat rejt az asszimmetrikus talp: talán elfér a moncsi alatt egy CD-tok anélkül, hogy lecsúszna a talpról, tollak, jegyzetek, írott dokumentumok... Részemről pirospont.
(Egyik ismerős vett egy VW Borát vagy 4 éve. Megszívettuk, hogy nézze meg szemből: a sofőr oldali tükör vagy 40%-kal nagyobb az anyós felőlinél. Szerencsétlen majd idegbajt kapott, aztán elmagyaráztuk neki, miért is. Egyszóval lehet az asszimmetrikus dizájn is szép. )Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Lacix29
őstag
Ez rosszabb a 193P/970P dizájnjánál, mivel itt nincs oldalirányú elforgatási lehetőség.
-
Integra
titán
csak ajánlani tudom a monitort, nekem a 770p BÜNTET
és jó ez a fajta tartó mechanika is, egyáltalán nem lazul meg
és gyönyörűűűűűű a monitor...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Hun'reeth
őstag
Hát voltak bajok a 970P talpával (lásd: ph-s topic) szerintem jószerivel csak azt tervezték újra meg eldugták a kábelt. A panel ugyanaz lehet.
Részemről nem bántam meg, hogy ........ -t vettem.''Öregember nem gyorsvonat!''
-
simonzé
addikt
Már miért kéne váltogatni. Egy képernyőre a két különböző képet, 'azt jónapot!
Elsőre szokatlan lesz, de egy idő (és néhány szemműtét) után már jól boldogulsz.
Csak az nem lesz egyértelmű, hogy az asztalon melyik ikont melyik gép jeleníti meg. De ez már egy másik történet.I don't fit in. I fit out.
-
cousin333
addikt
Szerintem a Samsung 173P/193P formatervét nem érte utol egy monitor sem.
Hátulról is gyönyörű. Pláne feketében.
Ez a monitor (mármint ami a cikkben van) meglehetősen jó paraméterekkel jön. Az elrejthető kábel jó ötlet, engem zavar a hátul kivezethető kábel, mert nem tudom kellőképpen nekinyomni a falnak. Ugyanakkor a design kicsit furcsa (asszimetria), és (legalábbis egy elegáns 173P-hez képest) gagyi benyomást kelt.
Mindenesetre jó alternatíva lehet(ne) a mostanimmal szemben. Bár biztos nem lesz olcsó. Meg aztán egy 214T-t jobban elfogadnék a rosszabb kontraszt ellenére is (a nagyobb felbontás és méret miatt).
kovsol: Tudod használni a te monitorodhoz is, csak a megfelelő verziót töltsd le.
[Szerkesztve]"We spared no expense"
-
Szanya
tag
Na, erre cserélném le a 173P- met. De nincs rá újabb 135 000 Ft- om. De ha becserélnék valahol...
''Szanya csak egy van.''
-
Alex91
félisten
Lehet valtani, nyomod folyamatosan a bekapcsolo gombot, es ha pittyen egyet, akkor atvalt . Nekem a 173P-n igy mukodik. Radugva a ket gep, es igy valthatom a ketto kozott a monitort. KVM switchnel azert olcsobb egy plusz eger es bill. (Es mondjuk az egyik gep nagyon ritkan kell.)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
D-SUB VGA csati nincs is mar benne?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
erdoke
titán
Vajon mennyire durván működik ezen az OverDrive?
Egyelőre az AUO paneles 19-es Belinea verhetetlennek tűnik ár/teljesítmény viszonyt tekintve.A legjobb aláírás a héten
-
Tib_
csendes tag
Ez az uj talp megis mennyire strapabiro? nem ugy nez ki mintha tul sok allitgatast kibirna... Nameg a 970P panelje van benne? mivel az is 6ms ha jol emlekszem
.
-
L3zl13
nagyúr
válasz janpotocki #10 üzenetére
Kár, hogy az USB-t nem tudták ugyanazon a kábelen megoldani...
Aki hülye, haljon meg!
-
janpotocki
senior tag
egy kép a videokábel bevezetéséről (a csatlakozóaljzat bedugáskor kifordítható):
-
simonzé
addikt
Nagyon szép monitor. Sokszor láttam, hogy hivatalokban, bankokban, boltokban a TFT monitorokat beüzemelik, és hiába szépek ezek szemből, ha a vevő a hátoldalon lévő kábeldzsungelt látja. De ez a monitor nagyon izléses, pont ilyen helyre való, az iroda dísze lesz belőle akárhonnan nézzük.
A specifikációja pedig nagyon szimpatikus.
[Szerkesztve]I don't fit in. I fit out.
-
Angelo69
senior tag
Huh.
Megvan az utod?!"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."
-
kovsol
titán
nekem ami nem tetszik:
''Egyéb kezelőszerveket hiába keresünk, a kijelző paraméterei a MagicTune szoftveren keresztül szabályozhatók.''
mod: jah az én monitoromra is rávan írva hogy MagicTune vajon akkor azt is lehet ilyen progival állítgatni ? bocs a láma kérdésért
[Szerkesztve]May the Force be with you!
-
orbano
félisten
PVA - 1500:1 és 6ms? Lemaradtam egy technológia lépésről? Racecam hol vagy? Világosíts fel kérlek!
Egyébként jópofa megoldás. tetszik a dvi kábel bevezetése, rohadt frappáns, gratula érte a Samsungnak!
[Szerkesztve]A vér nem válik VAZZE!™
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest