Aktív témák
-
GuMipOkE
senior tag
OFF
Tud valaki idei piaci részesedési arányokat (CPU), Desktop területen? (Intel, AMD, Via,...)
ON -
tocsa
senior tag
Szerintem innen ezt ne itéljük meg mi. Hallottál már olyanról, hogy a rendszer elemei külön-külön okésak, de ha egybe pakolják őket, akkor nem komálják egymást? Én már hallottam, például régen jó kis zaftos inkompatibilitási problémákat ismertem meg. És vajon ilyenkor melyik a rossz cucc? Nem lehet egyértelműen megmondani.
Tfh, hogy a teszt üzemben egy teszt panelben megy az új proci 800 FSB-n. Chipkészletek is bírják. De ha egyberakják nem megy. Bizony, ezek már olyan bonyolult rendszerek, hogy előfordulhatnak olyan interferenciák, egymásra hatások, amit egy hétig tart kimérni/kinyomozni.
Most nem azt mondom, hoyg 100% ez a helyzet. De ezt a lehetőséget se lehet kizárni.
- Az megint csak könnyen elképzelhető, hoyg a proci nem bírja a 800FSB-t.
- 90 nm gyártástechnológia is most mutatkozik be.
- Illetve mostmár elég bizonyosan tudni, hogy fogyasztási problémák vannak. (EZ a gyártástechnológiából fakad, de nem feltétlenül jelenti azt, hoyg az rossz (pl rossz a kihozatal), hanem lehet hogy tök jó a kihozatal, csak ennyit fogyasztanak a procik, és kész)
- És szerintem ott figyel méhg a jó kis Yamhill project is
Ez van. -
hungeek
senior tag
indokolnál, hogy miért fogja szénné verni? te tudsz valamit amit mi nem?
mert én csak azt látom, hogy prescott sehol, intel szív vele orrba szájba, az AMD pedig átvette a leggyorsabb procigyártó címet....
és igen a k9... remélem az már nem csak a felzárkózásra (igen: felzárkózás, feltéve ha az intel nem jön ki a prescottal záros határidőn bellül ami ''hiper-szuper-odabaszokmindenkinek'' proci lesz... és itt most nem a Prescott Celeron-ra gondolok...) lesz elég hanem a fellülkerekedésre is.... -
JulWCZar
senior tag
És azt se feledjük hogy valószínűleg:
Prescott IPC < Northwood IPC
Nem tudom mi lesz a vége, az Intelt nem sajnálom csak azokat akik majd beruháznak egy korai Precottba... -
ManOwaR
tag
hehe mekkora pofáraesés lesz itt megint amikor az intel majd kihozza és szénné veri az Athlon 64-et. LOL nem baj lehet reménykedni, majd talán a K9...
-
OFF
Ezt én mind lerendezem egyes egyedül:
1) Nincs igazatok. :)
2) Nem kelletek. :DDD
3) Mindenki meghal. ;]
PS1: Parody, not to be taken seriously!
PS2: Az offolás mennyivel jobb a flamenél?
ON
Az, hogy sok Springdale / Canterwood alaplap nem fogja bírni a Prescottot, körülbelül féléves hír.
Én azt mondom ( figyelem, teljesen szubjektív vélemény következik! ), hogy legyen csak a Prescottból egy Willamette2. Az AMD-nek most nagyon kell, hogy gazdaságilag összeszedje magát, szedjen csak el egy kis részesedést az Inteltől. Inkább maradjon most az A64 komoly rivális nélkül egy darabig, és legyen emiatt drágább, mint hogy az AMD belerokkanjon egy erős Prescott által rákényszerített árversenybe. Kapjon csak erőre a korai vásárlók pénzén, előbb-utóbb földközelbe érnek az A64 árak is. -
erdoke
titán
Nemcsak az architekturális változások és az FSB között nem látszi a közvetlen összefüggés.
A hír szerint a Canterwood/Springdale párossal van a gond. Szerintem ez inkább felfedi a hír valóságértékét. :( A chipsetek bizonyítottan bírják a 300-as FSB-t is. A processzorral van baj, vagy semmivel.
Egyre gyanúsabb, hogy a felröppenő pletykákat (legalábbis azok egy részét) az Intel maga gerjeszti ''magukat megnevezni nem akaró, de bennfentes források'' révén. -
gabe_
őstag
A watt (teljesítményt) leadja, nem fölveszi a processzor?
-
-
engusz
veterán
Ha még ilyen gond is lenne.... i865PE-be és i875P-be ott a P4EE, ha nagy teljesítményt szeretnénk elérni. (Tekintsünk el a horribilis ártól.)
A Prescott menjen csak új chipkészletű alaplapba! -
sebela
aktív tag
Ma már a második flame topic!!!
-
Benőke
őstag
Hogy szokták mondani?
Nem zörög a haraszt ha nem fújjjja a szél. :))
Valami gond biztos van. :)
Aktív témák
Hirdetés
ph Sokasodnak a negatív előjelek az Intel Prescott processzora körül.
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest