Pentium 4 Prescott - sokasodó problémák?

Először arról lehetett hallani, hogy az Intelnek gondjai adódtak a 90 nanométeres gyártástechnológiára való áttéréssel. Ebből következett később, hogy a Prescott hőtermelése jóval meghaladta a tervezettet, egyes források a 103-110 Wattos fogyasztás lehetőségét sem zárták ki. A vállalat kénytelen volt egyre halasztani a Prescott megjelenésének dátumát.

S hogy ez még mind ne legyen elég, a Hardware-Mag.de internetes oldalon újabb - nem túl biztató - információk jelentek meg, amelyek forrása a japán PcWatch weboldal. Ezek szerint az Intelnek ismét komoly gondjai adódtak, mégpedig ezúttal abból, hogy a Prescottnak láthatóan "nem tetszik" a 800 MHz-es FSB. A hiba oka az Intel i865 és i875 chipsetjeiben keresendő.

Ezért valószínűsítik egyre többen, hogy az Intel egy "Prescott Celeront" fog először a piacra dobni, amelynek az FSB-je csak 533 MHz lesz. A megoldás a Grantsdale chipset lehet, amellyel a Prescott már gond nélkül veheti a 800 MHz FSB-s határt, leküzdve az FSB-s akadályt. A 2004-es CeBIT-re valószínűleg választ kapunk majd a kérdéseinkre, addig is töprenghetünk azon, hogy az Intel vajon nem túl könnyelműen mondott-e le a korábban tervezett 667 MHz-es FSB-ről?

(megjegyezzük, hogy szerkesztőségünk némileg szkeptikus a hírrel kapcsolatban, nem látja ugyanis a feltétlen - problémás - összefüggést az FSB és a processzor-architektúra változása között)

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés