- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALI_G
veterán
Ez most a ''kinek nagyobb'' háború
holnap vajon ki mondja azt, hogy az övé a legnagyobb?!
És vajon van is értelme ezeknek, vagy csak a hardcore tuningosoknak? -
westlake
félisten
válasz
Foglalt név #38 üzenetére
ertekelhetem, de nem teszem, mert nem tuningeredmeny.. a tuningeredmeny lenyege nem az, hogy valami rohadt magas erteket adjon, hanem az, hogy egy real world tesztben kijojjon a tobblet (amit a tuning adott) most vitatkozhatunk azon, hogy mi, hol, mennyire jon ki, de olyan baromgasokat legyszi ne mondj, hogy a 11k savszelessegnek nincs ertelme..erdekes modon winrar-ban kijon.. es az nem egy szintetikus szar.. akinek szuksege van a nagy memsavszelessegre, az nem desktoppal szorakozik? igen? hat akkor mivel? esetleg ha nem tudnad, akkor elarulom, hogy a server plattform lenyege a nagy memoriamennyiseg, az hibajavitas (ecc), nem pedig a memsavszelesseg.. de nem baj.. jol odamondtad
-
AmPeX
aktív tag
EMBEREK!!!
A corsair cl4 be tudja mindezt, ez nem tünik fel senkinek? elmehet az ocz a kamu ramjaival oda ahol a kurta fakú malac túr... -
REDeath
őstag
Az a szánalmas hogy az egész DDR2 az ilyen ''muszály míg nicns más mert a sima DDR régi'' szagú. minden teszt azt mutatja hogy nem gyorsabb, mármint a gép tőle stb... a nagyob késleltetésekről nem is beszélve...
Ezzl csak ki kell húzni a DDR3 ig, az azt mondom tényleg gyorsabb lesz mint a DDR. -
dbius
veterán
Erre a ramra is csak ennyit tudok mondani: LOL.... a hírverésen kívül hogy mi értelme van....
bár nem egy-két ember fogja megvenni mindezek ellenére...
-
törölt tag
A DDR3 pedig 2000MHz felett jár....
Igaz az GDDR, de a megahertzháborúban mindegy
Inkább erőltetnék a ddr3 ramokat mint ezeket. Ugyanaz a szitu, mint anno a DDR idején.
Akkor az 550MHz volt az atyaúristen.
Ez inkább olyan Tíra-RAM....
[Szerkesztve] -
AtG
aktív tag
Ehhez a hírhez csak annyit lehet fűzni, hogy nevetséges. Jöjjön ki mondjuk 1200MHz-vel, akkor azt mondom, tényleg rávert a konkurensre, de hogy 11, meg 9 MHz-cel veri egyik a másikat.
-
Foglalt név
addikt
Értékelheted tuningeredményként a dolgot(ami szerintem Neked menni fog) és akkor nem kell kötözködni a sávszélességgel, mert az kb. olyan, mintha egy futót leszólsz, mert Te többet nyomsz fekve... Vagy mondhatod, hogy felhasználhatóság szempontjából nézzük az eredményt, akkor viszont megint ugyanott vagyunk, mert a Te 11k-d kb. ugyanúgy a világ 99.99%-ának értelmetlen(akinek pedig szüksége van rá az nem desktoppal szórakozik)
-
ploteus
aktív tag
AZért az én EDO-m dualba még mindig odaver...
-
westlake
félisten
ezzel is tisztaban vagyok... de en most azt ecseteltem, hogy mennyire nincs ertelme felszorozni a ramokat.. te meg azt mondod, hogy egy bizonyos szint folott nincs ertelme szenvedni a savszellel.. tudom, de a ket dolog nem passzol.. te is beszelsz valamirol, meg en is
a lenyeg az, hogy ez a felszorzos, magas mhz egy parasztvakitas (es sajnos vannak olyanok, akik ennek orulnek)
-
g@bo
nagyúr
''1120 MHz-es órajelet, 2,4 voltos..''
+30% fesz. -
edipqe
senior tag
szerencsétlen barmok nem tudják mivel csináljanak pénzt ez kicsit szánalmasabb is mint a multkor a C= gép amiben semmi C= nincsen....csak baromira drága
vagy az a fekete fatalityis házikóh...
szánalmas! -
erdoke
titán
Pont azt magyarázom, hogy a sávszélesség se lényeg egy határ fölött. Fölösleges lényegesen nagyobb sávszélesség, mint ami a core és az L2 között van, ott már inkább a késleltetésre érdemes gyúrni. A tesztek is ezt támasztják alá, 1000 MHz CL5 és 700 MHz CL3 között alig van különbség az egész rendszer teljesítményét nézve. [link]
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
FehérHolló #18 üzenetére
el vagy tevedve... nem a ''te'' memoriad lesz olcsob, hanem ez uj memoria dragabb.. joval..
-
westlake
félisten
tisztaban vagyok vele.. nezegess mar teszteket, hogy mennyire van ertelme ''felszorozni'' a memoriakat
en teszeltem.. ez a memoria felszorzas egy atveres..
az embereknek mar ra kene jonni, hogy a mhz-ek buvolete nem minden!
a savszelesseg a lenyeg, nem az, hogy hany mhz-en megy.. -
REDeath
őstag
Ez csak ilyen high-end fitogtatás, nem az a cél hogy veygék hanem hogy akinek a gyorsabb meg jobb a legdurvább memója annak biztos jó a többi meg stb és ezért inkább OCZ-t vesznek mint Corsairt. Ez viszont csak a hülyékre igaz akikből elég sok van sajna, mert a normális ember tesztekből és ár alapján választ memóriát!!! Az meg tényleg igaz hogy leteszteltek már ddr2800as ramot 1000-essel szemben és semmi külömbség nincs szinte...
de ez inkább presztízsharc mintsem vásárlóréteg megcélzás! -
bagyulajuve
addikt
holnap majd jön a gskill v puskin azt majd megint + 5 MHz, ezeket úgyse nagyon fogják venni szevasz
-
BiP
nagyúr
A Corsair viszont kicsit jobb idozitesekkel vitte az 1111-et, az nem szamit sehol? Igaz, felkilos hutovel
-
LittleG
tag
Elég nagy zsákutcában lehetnek a memória gyártók/fejlesztők. Kíváncsi vagyok mikor kezdi el valamelyik proci gyártó támogatni az fb-dimm modulokat. Inkább mint ezek az időzítések.
-
Gaben01
őstag
Ahogy azt már mások is írták,minden hétre (napra
) jut egy új király,csak az a kérdés minek?És főleg ennyiért...
-
erdoke
titán
Nem kell 560 MHz-et mennie a lapnak ahhoz, hogy 1120 MHz-en járasd a memóriát. Inteles DDR2 MCH-k aszinkron felül is tudnak hajtani, pl. némelyik 266 MHz-es FSB mellett 800 MHz RAM-ot.
Mielőtt elkezdenél győzködni, hogy ennek semmi értelme. Tudom, de a memóriatesztekből az is látszik, hogy a CL4 800-as RAM-okon felül szinte semminek nincs lényeges jelentősége, akár AM2-ről, akár Core2-ről beszélünk. Sőt, CL3 667-es RAM-hoz képest is alig van előnye a CL5 1100 MHz-nek. -
FehérHolló
veterán
Kijön még néhány ''rekorder'', aztán az árak annyira elkezdenek esni, hogy érdemes lesz venni belőlük. Mert ugyebár, ha a másik 9MHz-el többet tud, és ugyanannyiba kerül, mint az enyém, akkor csökkenteni kell ''kicsit'' az árát, hogy az enyémet vegyék meg. Utána pedig: a másiké igaz, hogy kicsit lassabb, mint az enyém, de sokkal kevesebbe kerül, ezért az övét többen veszik, inkább lecsökkentem én is az árát.
-
feka007
veterán
szerintem megahertzenként lesz egy ezressel drágább
-
atuci
őstag
király, kezdődik itt is, hogy: Az én apukám akkor is sokkal erősebb!
Biztosan megveszik ezt is, de a tuningos userek 99,99 %-a valszeg beéri a sima 800-as memóriákkal, és azokat tuningolja barkács hűtéssel (pl. a memcsik felett kivágod az oldallapot és beteszel egy 80-as ventit, ami hideg levegőt fúj a memóriákra. Szerintem jobb teljesítményű lesz, mint a Corsair 40-es visító ventijei)
-
Foglalt név
addikt
Miért hír az, ha az egyhelyben toporgás közben valaki megbillen az egyik oldalra?
-
erdoke
titán
Mennyivel olcsóbb venni néhány tucat Value 800-as modult, aztán párba tesztelni őket 1120 MHz-re, a maradékot meg veszteséggel továbbadni... Biztos vagy benne, hogy sokkal olcsóbban jössz ki? Plusz még szenvedtél is vele jópár napot.
Akinek minimum 1120 MHz kell valamilyen rejtélyes okból, annak ez egy kényelmesés biztonságos megoldás. A másik kényelmetlen, és alig van gari. -
westlake
félisten
megint megemlitem, hogy aki kifizet +200$-t az 1000mhz-es memoriakert, a 800mhz-esekkel szemben, az meg is erdemli, hogy kiszedtek a penztarcajabol a lovet
semelyik ''gyatro'' nem csinal mast, mint betesztelnek nehany ezer memoriat es a jokat eladjak ilyen hangzatos tipusnevekkel.. nem kell azt hinni, hogy ezek hu de jo ic-kel vannak szerelve.. mert nincsenek -
LSL1337
őstag
holnap meg a geil dobja be a ddr2-9100-as ramjait 1130Mhz-el
geil 2x1GB platinum ultra exclusive DFI pr0 599
5-5-5-15 -
BobChemistry
őstag
kellett ez mint mókusnak az erdőtűz...
na persze biztos lesznek olyanok akik megveszik
arra azért kíváncsi lennék, hogy 800MHz-en 2,4V mellett milyen időzítéssel menne? -
paleinho
senior tag
válasz
Motion_Blur #2 üzenetére
kb 25 usd-vel
ennyibe kerül a Corsair aktív memóhűtése -
Borisz76
nagyúr
Ilyen is kell a világnak....
-
KrAt
veterán
Állatok
-
erdoke
titán
Ebben az a kreténség, hogy lefényképeztek egy korábbi modult, odaírták a fejlesztés alatt álló memóriájuk speckóit, aztán majd ráérnek dolgozni a sorozatgyártáson. Nevezhetjük paper launch-nak is, bár nem kétlem, hogy lesz ilyen modul. A lényeg, hogy 9 MHz-cel gyorsabb mint a Corsair csúcsmodellje. Inkább 90e-rel olcsóbb lenne.
-
Esmein
nagyúr
Debilek
Egyébként világrekord 1340 mhz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Már meg is érkezett az OCZ válasza a Corsair napokban bejelentett Dominator moduljára. 9 MHz-cel nőtt a rekord.
- EAFC 25
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- E-roller topik
- Politika
- Haditechnika, harcászat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest