Keresés

Aktív témák

• Juliuska

senior tag

válasz WN31RD #11 üzenetére

Na, pont ERRŐL beszéltem én is csak 1 kicsit sarkosítva. Hisz' már én sem hiszek a mesékben - a piac kül. szegmenseiből nyerhető profit mindenek felett!

De tény az is, hogy 1 hátrányban lévő gyártó ( a piacon) fokozottabban figyeli a vevőköréből érkező visszajelzéseket,s ezáltal a sok* hülyének nézett júzer ezúttal jobban érezheti, hogy a gyártó az ő elképzeléseit is figyelembe veszi...! (ld. Intel legújabb húzása a procihúzás terén... ők is MENNIRE a szívükön viselik, hogy a júzert +védjék attól a mindenre elszánt kapzsi kereskedőtől, háááát nem?! )

• Juliuska

senior tag

válasz Balint #10 üzenetére

Ez mind igaz!! Csakhogy az AMD leginkább az alacsony áraival (most a többi fontos tényezőt mellőzném) nyerte + a juzerek bizalmát!
    Az is igaz, hogy a piaci részesedése nem ugrana + jelentősen e pár hét alatt, DE hogy a potenciális vásárlókör felfigyelne erre a húzására az is biztos!

Gongolj csak bele: adva 1 cég, ami fittyet hány a mondva csinált áremelésekre. TE nem kapnád fel a fejed, hogy hű azannnyááát ez igen!

Tul.képpen így lehetne extra befektetés nélküli (mert az árak nem emelkednének) hatékony PR-tevékenységet folytatni (mert mégis mindenki erről beszélne...

• Juliuska

senior tag

válasz Lunatic #3 üzenetére

EZÉRT nem szabad, hogy valamelyik gyártó monopolhelyzetbe kerüljön. Mert abban a pillában a vevő van a gyártóért és nem fordítva! -Egyoldalú és önkényes árszabályozás!

Én azért ha az AMD helyében lennék, pontosan AZZAL tudnám növelni a piaci részesedésem, ha az eddigi árakat tartanám, vagy épp azokat kisebb mértékben ugyan de csökkenteném!

Mert a juzer NEM hülye, ha látja, hogy van 1 cég, ami ŐÉRTE van, akkor kitart mellette akkoris, ha netán később az a gyártó nehéz helyzetbe kerül... (mint most az AMD)

Aktív témák