Új hozzászólás Aktív témák
-
LordX
veterán
Lehet beletenni 2 db 3D1-et, de azon a kárytán nincs SLI csati..
Az SLI az kettő processzort köt össze, a 3D1 annyi, hogy a két kártyán és az átkötő hidat rápakolták egy nyákra.
Mod: viszont ha nincs 16 vonal, akkor a 3D1-en csak az egyik GPU működik! Az a kártya úgy van megcsinálva, hogy az elős 8 vonal az egyikhez, a másik 8 vonal a másikhoz fut. Tehát SLI üzemmódba kapcsolva nem fog menni a 3D1 2. GPU-ja. -
Tal2
tag
Most akkor bele lehetne tenni 2 db gigabyte 3d1-et, azaz 4 gpu dolgozhatna párban, ha nem az nvidia sli megoldását alkalmazza?
Mert ebben az esetben elképzelhetőnek tartom. Vagy cáfoljatok meg! -
rudi
nagyúr
válasz
Zordkaszás #27 üzenetére
Akkor vegyél nForce3-at. Az A64-ekben a sebesség úgysem az alaplaptól függ, ugyanis a memóriavezérlő a processzorban van.
-
rudi
nagyúr
válasz
Alkarcsont #26 üzenetére
Nem látunk még tisztán a kétkártyás kérdésben. Elvileg semmi köze a chipsetnek ahhoz hogy hány VGA van a gépben: látja a 16 PCI-Express lanet, ami a grafikus részhez van kötve és a driverek mondják meg, hogy mit merre toljon a lapkakészlet. Talán van valami ID, esetleg BIOS eltérés az SLI-s és a sima nForce4 között, de ezt az alaplapgyártók 100% hogy ki tudják kerülni. Nekem az a tippem, hogy ez a kimondottan SLI nForce4 chipkészlet rövidesen el fog űnni.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Zordkaszás #27 üzenetére
Ezzel mondjuk én is így vagyok, de NF4-nél soha nem volt szó AGP-ről tudtommal.
-
Alkarcsont
senior tag
Két kérdés!
1. kb mennyibe fájhatnak ezek?
2. az SLI képes fajtába is trükköztek a PCIe-el vagy abba csak SLI-s cuccot lehet belerakni? (ez azért lenne érdekes kérdés, mert nemsokára az ATI is kijön olyan VGA-val amit párba lehet rakni, de nem SLI-t fog használni - szerintem a legolcsóbb változatban akkor menniük kéne esetleg a drágábban is?) -
t-shirt
veterán
lehet hogy csak 1X-es lesz tényleg nem tudom
én csak innen vettem Bővebben: link
azért valamit csak fognak csinálni 4X -re is, gondolom nem véletlenűl került rá az alaplapra ez a csati -
D.Orion
veterán
Egy apró észrevétel a lappokkal kapcsolatban. Nincs rajtuk AGP port, asszem ez magáért beszél a jővőt illetően...
[Szerkesztve] -
A zöld csatik jobban tetszettek, ez a sárga fekete nem a legtetszöbb. Viszont okos az elrendezés, tetszetős lap. Egész korrektűl néz ki a híd hűtője. Az audio rendszer vajon tényleg olyan jó vagy csak a név hangzik jól?
Vajh' mire lesz ebből kézzel fogható cucc??? -
L3zl13
nagyúr
Az Audigy 4-re igérgették, aztán mégse lett. Előbb utóbb valószinű, de egyenlőre még nincs dömping ilyen csatolófelületű bővítőkártyák terén.
Megjegyzem ennek egyik fő oka, hogy minden amiben előnyt jelentene a PCI-E sávszélessége már általában integrálva van a lapra. (GB Ethernet, ATA/SATA/RAID vezérlő...)
[Szerkesztve] -
ciao
senior tag
ha megtalálom az 5 különbséget a PH! elküldi nekem az egyiket?
-
-
Agyasima
őstag
nagyonOFF keresztkérdés:
lehet ma Mo-n kapni PCI-e x1, vagy x4 foglalatokba való kütyüket? Milyenek azok?
[Szerkesztve] -
LordX
veterán
Jah, még valami: a Karajan térhatású hangrendszer az csak annyi, hogy fogták a Realtek 850-es kódeket és a jack ajzatokat, és rápakolták egy külön kis nyákra. Semmi extra, max annyi, hogy kisebb lesz a zaj, mert meszebb van a DAC a többi elektronikus alkatrészektől. Végre valaki rájött erre
-
csudri
őstag
-
Pukii
senior tag
4 kulonbsegkent kell szamolni a hianyzo sata csatikat?
[Szerkesztve] -
asturel
őstag
mire jo az a molex csati a lapon? teccenek a kis bordacskak a lapon
en sose ertettem miert lan party editionok ezek.. -
törölt tag
Király!
Ha lenne rá pénzem, + tudnék venni PCI E xpress kártyát, akkor ilyen lapom lenne és nem csak ECS! -
LordX
veterán
Helyes. Végre észszerűen akarják használni a PCIe vonalakat. Bár még van hova fejlődni, a 16 vonal feleslegesen sok egy videokártyának...
Engusz: Az Ultrán valóban rajta van az SLI-jumpersor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged