- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pá
addikt
Nocsak, mit találtam: Bővebben: link
-
Gregorius
őstag
Hírek a PH! Team figyelmébe. Ha még nem lett volna...
Bővebben: link
Sony, Toshiba give up on unified DVD format-paper
Vagyis nem lesz egyesített DVD szabvány. -
b@ndi
tag
Az a baj, hogy nem az emberek döntik el, hogy melyik szabvány fogja túlélni.
A tömegek is DVD-Audiot vettek volna, ha CD-n nem adják ki a kedvenc együttesüket...
Lásd. PCI-E. A kutyának sem kellett, SLI nélkül szinte semmi teljesítmény növekedés, mégis lenyomták a vásárlók/tömegek torkán. (inkább gyorsították volna a merevlemez elérését, vagy magát a lemezt) -
erdoke
titán
Nagy felbontású kijelzőknél igenis gond lehet a DVD-Video képminőségével, ugyanis annak a maximális felbontása már kisebb mint a leggyengébb plazma vagy LCD. Nem is beszélve a DVD5-ről mint elterjedt és írható méretről, ott már ''mezei'' TV-n se élvezhető sok hosszabb film másolata.
A film közbeni lemez csere se nagy élvezet, amikor egy LOTR EE verziót nézel... -
ciao
senior tag
nem lennék meglepve, ha az emberek magasan lesz@rnák melyik nyer! engem sem érdekel, ugyanúgy fog járni a filmeknél a két formátum, mint az audionál a SACD és DVD-Audio, a kutya sem veszi a tömgnek bőven elég CD a hanghoz, és ugyanez a helyzet a filmmel, én még nem láttem olyan embert akinek ne lett volna elég DVD képminősége, ez csak a filmstúdióknak fontos, hogy ne lehessen másolni (egy ideig) a filmeket, a számítógépes megoldás már más kérdés, de eddíg úgy volt hogy előbb volt hang vagy film tárolás és csak utánna jött számítógépes megoldás. én már annak örülnék ha az optikai adattárolás a floppy sorsára jutna és jönne valami mozgóalkatrész nélküli olcsó, gyors megoldás
-
nap
addikt
A hd-dvd-t egyszerubb osszekeverni a sima dvd-vel, a neve alapjan.
Mire ezek kitalaljak, melyik is legyen, a holografikusok lenyomjak oket. -
Pá
addikt
Világos, de a lényeget tekintve ugyanaz. A DVD ''+ -''-nál is pont ugyanígy szétszakadt a világ, a gyártók meg nagy cégek letették a voksukat az egyik mellett, meg ment a talállgatás, hogy melyik a jobb, olcsóbb, most meg a kutyát sem érdekli, hogy +os vagy -os DVD-t vesz le a boltban a polcról.
Szóval szerintem HA technikailag megoldható a combo meghajtó, akkor mindenképp az lesz a jövő. Így nem kell az egyszerű folgyasztónak választani, ez a legkényelmesebb megoldás, meg amúgy is elfér egymás mellett a kettő. Az egyik olcsóbb és kisebb, a másik drágább cserébe nagyobb, kiegészítik egymást.
Ok, tudom egy csöppet leegyszerűsítettem a dolgot. -
Pá
addikt
Az nem lehet, hogy az lesz mint a + - os dvdknél?
Mármint hogy egy darabig kűzdenek, aztán kijönnek a combó írók, olvasók és onnantól a kutyát sem érdekli, hogy melyik melyik?
Mondjuk én nem értek hozzá, ha jelen esetben technikailag megoldhatatlan a combó író/olvasó, akkor nem szóltam.
Bár úgy is kijöhetnek combo drivok, kb úgy ahogy most vannak videokazi és dvd lejátszók. -
Tithian
őstag
Úgy tudtam, hogy csak fenntartják a lehetőséget arra, hogy majd egyszer beépítik, úgy látszik, lemaradtam
eXodus: Az anyagár a DVD-nél sem komoly szempont a filmnéző számára. Bár a gyáraknak sokat számít (sok kicsi sokra megy alapon), gondolom, nem elriasztóan nagy az árkülönbség a HD-DVD és BD lemezek között. A vevő pedig (akiért elvileg ez az egész létezik) nem kellene, hogy érezze a különbséget. -
Tithian
őstag
Persze ha volt egyáltalán közvélemény-kutatás
Szól valamilyen komoly érv a HD-DVD mellett?
Kevesebb adatot tárol, nem támogatja egyik következő generációs konzol sem, de szebben cseng a neve(illetve pár hónappal hamarabb piacra kerülhet, bár ez nem hinném, hogy komoly szempont, csak szűk réteget érdekel).
-
Sanya
nagyúr
számomra teljesen mindegy ki fog nyerni. mire lemegy az ára, addigra nyer az egyik, és vehetek egy írót magamnak.addigra meg hátha feltöri valaki a védelmet
-
asysoft
aktív tag
Szerintem a BR lesz a nyerő, mivel a PS3 is azt fogja támogatni...
-
TeeJay
félisten
válasz
Thulcandra #6 üzenetére
menynivel jobb lenne ha csak olvasható, írható/olvasható valamint újraírható lemezek lennének valamelyikből.
tököm már teli van ezekkel végre döntsék el melyik legyen oszt kész.
nekem a Blu-ray sokkal jobban tetszett mert szép kerek 50giga megy rá és még így se valami sok szóval mire ezek elérhetőek lesznek pl nekem kisembernek addigra már sz@rt se fognak érni szinte -
Thulcandra
senior tag
Kezd egyre nevetségesebbé fajulni a dolog... Jó tudom, néhány embernek itt milliárdokról van szó, néhánynak milliokról...
Engem csak az érdekel, h biztonságosan tudjam tárolni az adataimat. Filmet nézni meg elég minőségi képet nyújt számomra a DVD.
Szerintem dobják piacra mindkét szabványt. Játékkonzoloknál is megél többfajta nagyon is jól a piacon.
Igaz káosz lesz, meg inkonpatibilitás hegyek, de legalább mindenki azt választ amit akar. -
L3zl13
nagyúr
''a válaszadók igen jelentős része (45 százalékuk) abban az esetben, ha csak egy formátum maradna életben, inkább elfordulna az új technológiától,''
Ezek nem normálisak... -
erdoke
titán
Bődületes bárgyú buziság az egész felmérősdi, úgyse a DVD-használók döntik el, melyik formátumot adják majd nekik drágán és másolhatatlanul.
-
Yutani
nagyúr
Van valami magyar dokumentáció a két formátumról, hogy mi a különbség? Én még nem törtem lándzsát egyik mellett sem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Warner Home Video tanulmánya válasz a Blu-ray győzelmét előrevetítő hasonló felmérésére.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Call of Duty: Black Ops 6
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Crucial MX500 1TB
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest