- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Androidos fejegységek
- Akciókamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Dell notebook topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topik
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Látom, elbeszélünk egymás mellett.
Ahogyan a 64 bites utasítások esetében, úgy a dual mag és a HT esetében is nyilván csak akkor ér valamit a technológia, ha szoftveresen is megtámogatják. Ahogyan a kétszálú utasításvégrehajtást támogató szoftverekre is várni kellett (sőt, még mindig nem tobzódunk bennük), úgy a 64 bitet támogató szoftverekre is várni kell. De nyakunkon a Longhorn-éra (na jó, Vista), ami hozhat némi változást végre. Az, ha maradunk 32 biten, mert ez elég, pontosan a gyártóknak lenne jó, hiszen a meglévő technológiákat és fejlesztéseket kihasználva (tehát olcsóbban) képesek új termékeket piacra dobni. Nekik tehát az a jó, ha minél hosszabb egy termék életciklusa. Másik oldalon ott van, hogy jó ütemben kénytelen fejleszteni, különben a konkurencia innovatívabbnak fog tűnni nála - Intel ezt ügyesen úgy oldotta meg, hogy persze, jöjjön csak az AMD a 64 bites rendszerekkel, mi meg összebeszélünk a MS-tal. Fogyasztóknak vajon melyik a jobb? Nyilván egyik sem, de még mindig több értelme van az Intel-féle kivárásnak ebben az esetben, mint annak, hogy lassan egy éve kaphatók 64 bites procik, amiket ugyanarra tudunk csak használni (és ugyanolyan teljesítménnyel), mint a 32 biteseket.
Fejlesztésekre ezzel együtt szükség van, és azt hiszem, ezúttal jó irányba megyünk, csak eltart egy darabig, mire odaérünk.
p -
parandroid
félisten
Ugyanúgy a dual (neszóljszám dualHT) mag sem ér semmit, ha nincs rá szoftveres támogatás. Mihelyst viszont lesz, érdekes helyzet alakul ki. 2-2,5GHz-es procik 2MB (vagy ki tudja, lehet, hogy több, esetleg magonként ennyi) cache-el, és végre használható 64 bites támogatással. Azért én kíváncsi vagyok...
p -
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Az első fecske a kiskerekben. Alakul ez még majd.
Mondtam én az iménti 1kW-os táp után, hogy ez a jövő.
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- E-roller topik
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- BestBuy ruhás topik
- LEGO klub
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest