Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Látom, elbeszélünk egymás mellett.
Ahogyan a 64 bites utasítások esetében, úgy a dual mag és a HT esetében is nyilván csak akkor ér valamit a technológia, ha szoftveresen is megtámogatják. Ahogyan a kétszálú utasításvégrehajtást támogató szoftverekre is várni kellett (sőt, még mindig nem tobzódunk bennük), úgy a 64 bitet támogató szoftverekre is várni kell. De nyakunkon a Longhorn-éra (na jó, Vista), ami hozhat némi változást végre. Az, ha maradunk 32 biten, mert ez elég, pontosan a gyártóknak lenne jó, hiszen a meglévő technológiákat és fejlesztéseket kihasználva (tehát olcsóbban) képesek új termékeket piacra dobni. Nekik tehát az a jó, ha minél hosszabb egy termék életciklusa. Másik oldalon ott van, hogy jó ütemben kénytelen fejleszteni, különben a konkurencia innovatívabbnak fog tűnni nála - Intel ezt ügyesen úgy oldotta meg, hogy persze, jöjjön csak az AMD a 64 bites rendszerekkel, mi meg összebeszélünk a MS-tal. Fogyasztóknak vajon melyik a jobb? Nyilván egyik sem, de még mindig több értelme van az Intel-féle kivárásnak ebben az esetben, mint annak, hogy lassan egy éve kaphatók 64 bites procik, amiket ugyanarra tudunk csak használni (és ugyanolyan teljesítménnyel), mint a 32 biteseket.
Fejlesztésekre ezzel együtt szükség van, és azt hiszem, ezúttal jó irányba megyünk, csak eltart egy darabig, mire odaérünk.
p -
parandroid
félisten
Ugyanúgy a dual (neszóljszám dualHT) mag sem ér semmit, ha nincs rá szoftveres támogatás. Mihelyst viszont lesz, érdekes helyzet alakul ki. 2-2,5GHz-es procik 2MB (vagy ki tudja, lehet, hogy több, esetleg magonként ennyi) cache-el, és végre használható 64 bites támogatással. Azért én kíváncsi vagyok...
p -
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Az első fecske a kiskerekben. Alakul ez még majd.
Mondtam én az iménti 1kW-os táp után, hogy ez a jövő.
p
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- Samsung LCD és LED TV-k
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen egeret válasszak?
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Peugeot, Citroën topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest