- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HP notebook topic
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mz/ts250@300
tag
válasz venember83 #49 üzenetére
Ha megkérhetnélek ezt leforditod nekem magyarra
[Szerkesztve]A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.
-
venember83
nagyúr
válasz #65675776 #10 üzenetére
Overclocking early stepping Northwood cores yielded a startling phenomenon. When VCore was increased past 1.7 V, the processor would slowly become more unstable over time, before dying and becoming totally unusable. This is believed to have been caused by the physical phenomenon known as electromigration, where the internal pathways of the CPU become degraded over time due to excessive electron energy. This was also known as Sudden Northwood Death Syndrome. - szoval nem a melegtol!
NetBurst meg szvsz jo volt, egeszen a Northwoodig, (mondjuk kb csak ez) utana mar nagyon nem... Kar a pentium nevert -
Mz/ts250@300
tag
Pentium 4 hajnalokor egy hardver árlista:[link]
az 1.5ghz-s P4-ért meg 2x64mb rd ramért egy kész vagyont kellett fizetni.
Vannak a mai szemmel nézve nevetségesen magas árak .
[Szerkesztve]A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Mz/ts250@300 #44 üzenetére
Nem szoktam ezt a frázist használni, de... EZ GIGALOL! [link]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
subaruwrc
félisten
válasz Mz/ts250@300 #44 üzenetére
eeez nemjöttbeeee. eléggé mellészámoltak ha azt vesszük h 3800mhz a leggyorsabb pénégy amit még elbír szerencsétlen hűtő. de az is lehet h tudnak valamit és már 15ghz es nehalemekkel hasítanak a tesztlaborokban......
-
afterburner_
őstag
willamette az kezdetben nem nagyon volt valami vaddiszno...emlekszem meregdraga rd ramot kellett beletuszkolni kezdetben rambussal kotott szerzodes miatt, meg a 850-es chipset... az 1.4-esbol is 1.6ghz-et tudtam kihajszolni kesobb az 1.8-asbol sikerult 2 ghz-et (bar ugy emlekszem akkoriban nagyon sokan a lapokon levo orajelgeneratorra panaszkodtak hogy kuka volt), de miutan betortek az 1.6-os 1.8-as nortwood magos szépségek, piszok jol mentek pl a fincsi abit th7-2ben, vagy a kesobbiekben megjelent 975-ös finomsagokban , nyammii... talan a mostani c2d-k amik megfogjak oket tuningban
>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
robyeger
addikt
válasz JagdPanther #42 üzenetére
Netburst megszületésekor ki gondolt még a több magra egy procin belül. Conroe-nál jelenleg az FSB szűk keresztmetszete csak a 4magos prociknál lévő 2db L2 cache tár miatt vetődhet fel, ott is a gyakorlatban csak 1-2 program képes ezt önmaga elérni. (pl: WinRAR,habár ott is a bechmárkot leszámítva a winyó adja a szűk keresztmetszetet) Amúgy nem hiába a következő cél 4magra az 1600Mhz-es FSB, utánna ujabb temetést rendezhetünk magának az FSB-nek is.
[Szerkesztve]Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
JagdPanther
aktív tag
érdekes hogy míg a NetBurst pont a magas órajelre lett tervezve a Core2 pedig főleg nem, mégis az utóbbinál nem ritkaság a kétszer akkora FSB mint a Netburst-nél a maximális(ahol ugye pont az a szűk keresztmetszet)...
-
robyeger
addikt
Sokan a Netburstben csak a melegedő Prescott,Smithfield processzorokat látják, pedig ott van az első Willamete, a quad pump technológiával effektív 4x-es buszsávszélesség növeléssel és a Northwood a Hyper threading(HT)-el, ami szoftveres előhírnöke volt az egyesített cache tárnak a Conroe-nál. Egyszerűen a melegedés tett be ennek az irányzatnak. Nehalem magnál olyan jellemzők fognak vélhetőleg vissza kösszönni, mint a HT és a nagyobb számú csővezeték.
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
ddekany
veterán
válasz Tuco Ramirez #36 üzenetére
''Na mindegy, halottról jót vagy semmit. Nyugodjék békében a Netburst...''
Na ne... Azt hiszem elég nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy Netburst architektúra azért volt olyan olyan amilyen, mert arra optimalizálták, hogy minél nagyobb órajelet lehessen odaírni a termék mellé, és nem arra hogy minél nagyobb számítási teljesítmény nyújtson. Ez pedig egy elítélendő, gusztustalan megközelítés. Szóval, maradjunk abban, hogy jó hogy eltemetik végre, de mellé kéne azt is temetni aki kitalálta... -
Ste
addikt
''melyért cserébe kezdetben 84 dollárt kér majd az Intel a nagyobb tételben vásárló partnereitől.''
vajon csak nekem fura ez szövegértés szempontjából?
mintha több db lenne ennyi -
Tuco Ramirez
őstag
Néhány éve még nagy státusszimbólumnak számított, ha valakinek ''pénégyese'' volt. Pedig nem volt egy jól sikerült sorozat, a hozzáértők jó része inkább Athlon procikat pattintott a gépébe. Na mindegy, halottról jót vagy semmit. Nyugodjék békében a Netburst...
WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
Mz/ts250@300
tag
válasz masterful87 #32 üzenetére
ugy mint a 478 procikat.
Most néztem egy új prescott 3ghz -est 22ef(csak néztem)A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.
-
ddekany
veterán
''de aki kérdezte annak intelt ajánlottam ha a stabilitás volt az elsődleges szempont''
Most arra gondolsz, hogy a AMD proci alá elérhető alaplap chipset-ek nem a legmegbízhatóbbak? Legalább is régebben... Nem tudom, a mostani nVidia chipset-es cuccokkal mennyi a gond az Intel chipsetesekhez képest. (És akkor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy egyre inkább jönnek majd az AMD (volt ATI) chispet-ek.) -
masterful87
senior tag
Limitált példányszámot kiszolgálni, ráadásul 2 típus... tuti hogy befejezik végleg a gyártást, csak előtte ezekből legyártanak egy raktárnyira valót, hogy legyen mit eladni 10*es áron
Én se tapasztaltam soha a P4 életérzést... P3 után átálltam az AMD Athlon-ra. Azóta is ez van, de kialakulóban van most egy Core platform. -
Zull
senior tag
válasz Mz/ts250@300 #29 üzenetére
lehet igazad van (en mas logikan indultam el ) de amugy sztem az az meg csak raktarpucolas, nem fognak tobbet gyartani... nm eri meg sztem nekik...
[Szerkesztve] -
Zull
senior tag
R.I.P. NetBurst
-
shteer
titán
válasz Mz/ts250@300 #25 üzenetére
nem kispuskát akartál írni? (Vagy ahogy Mr J mondta: ''tücsökpöcs'')
szerintem jónak tűnik..
-
Mz/ts250@300
tag
Utánna néztem 2000 november 20 ota vannak velünk ezek a csodafegyverek
A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.
-
Hebry
senior tag
99 végén 2000-ben jött ki a P4.
Az 7 év. Én szerettem őket. Stabilak voltak. Monjuk az első NW-ok, zabálták az áramot, meg nem mentek sehová, azért is nyert ekkora teret az AMD. Akkor ők csinálták a jobb procikat. -
Mz/ts250@300
tag
Nekem is még P4 em van egy nortwi 3.2.
Volt több villmate és prescott is .
Szerintem ha az intel nem a prescotott eröltette volna hanem a nortwit fejlesztette volna (90nm-en ,1ml2-vel,sse 3)akkor sztem az amd nem tudott volna ilyen jól nyomulni.
Persze a piac rá volt álva a, magas mhz-z ra ugyanugy mint az első p4 willmaténél .ez má pé 4 montam annak idején,közbe a haver tualitin p3 1,3sa verte .
Ráadásul a tuák hüvösebbek voltak ,és már 130nm-en nyomták őket , nem is zabáltak anyit csakhát az P3 ezmeg P4A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.
-
orbano
félisten
egyébként kissé ellentmondásos a cikk: a címe azt írja hogy most már tényleg nyúgdíjba megy a netburst, közben meg mégsem, mert kapható marad limitált szériában. na most akkor hogy van ez
A vér nem válik VAZZE!™
-
shteer
titán
annak a térnyerésnek nagyon örültem az árverseny miatt, de én csak arra tudok gondolni, h a játékigényeket általában pl ''pentium 1,5GHz'' mértékban adták meg (ezért lehet h kövezést kapok, mert intel befolyás... blabla )
haveroknak volt AMD, meg voltak vele elégedve, raktam is össze 1-2 bartonos gépet ha kérték, de aki kérdezte annak intelt ajánlottam ha a stabilitás volt az elsődleges szempont.
nekem az első AMD-m a notiban van - szal fordítva működök mint a többségszerintem jónak tűnik..
-
Eagle16
addikt
Nálam még nem ment nyugdíjba, és egy ideig még nem is fog
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Kriza
őstag
Arra gondoltam, hogy a P4 idejében az AMD igen nagy piacot szerzett az Intellel szemben az Athlonokhoz képest gyengébben muzsikáló P4 miatt. Nekem is Athlonom volt, most meg Core proccom van.
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
shteer
titán
nem volt sikertermék??? ezzel nem értek egyet a core2 architektúra előtt pentium mértékegységben mérték a procikat
régi szép idők
1,6/512/400
2,4/512/400
2,66/512/533
3,0/512/800
3,0/512/800 ''EE''
3,2/512/800 ''EE''
D805
egy sem ment tönkre, és tuning-kisiskolának is jók voltakszerintem jónak tűnik..
-
Kriza
őstag
-
macilaci78
nagyúr
Elfeledtük az ATI-t lassan feledhetjük a Pentiumot is. Hány éves is ez a márkanév?
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
keIdor
titán
Hát nem fognak hiányozni... Mindenesetre az E2180 jó proci lesz szvsz!
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
Új hozzászólás Aktív témák
- Íme az új Android Auto!
- Külpolitika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- AMD Ryzen 5 5600X BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- INGYEN FoxPost! Intel Core i9-14900 LGA1700 processzor - 12 hó magyar bolti garival! -
- Intel Core i5-10600KF Processzor