Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ponti_ak
addikt
válasz
Cathfaern #67 üzenetére
A félreértés gyökere szvsz ott van, hogy egységnyi levegőről beszélünk-e (legyen az 1, vagy akár 1000 db atom), vagy pedig arról, hogy mennyivel nő meg az adott térfogatú (sűrített) levegő tömege, ha x db atomot adunk még hozzá .
Eredetileg azt nem értettem, hogyan lesz 30 kg-os a pendrive (Snoww írta a #20 post-ban, poénnak...), ezért kérdeztem vissza, hogy miért lenne 30 kg-os...
Van némi fogalmam a gázok összenyomásáról, meg talán a cseppfolyósításról is, nem ez volt a gond. A nagyságrendekkel nem értettem egyet. (szvsz max 1-1 microgramm-ot hízna a cucc, akármilyen méret illetve sűrítés mellett is... nemhogy kilókat..)
Remélem így már érthető. Nem akartam túlragozni, csak úgy érzem, hogy 1 kicsit elbeszéltünk egymás mellett..
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
Hogy őszinte legyek nem teljesen értelek mire gondolsz. Lévén ha veszek egy adott anyagot (vegyünk gázt az egyszerűség kedvéért), hozzáadok egy atomot, akkor az nehezebb lesz nem?
Tudom 1 atom önmagában elég nehezen kezelhető dolog (bár Chuck Norrisnak biztos menne
), de elméleti síkon ez nem számít.
-
Ultram3jor
senior tag
Ennek semmi értelme...
-
ArNick
tag
Ez a lufi poénnak jó, de én ezt jobban értékelem:
Lexar pendrive, elektronikus papír kijelzővel
Nincs szüksége folyamatos tápellátásra, csak a megjelenített információ változtatásához...
vagy
A-DATA SD kártyák kapacitás kijelzővel -
Snoww
csendes tag
Gyerekek szerintem ennyi okos megoldás láttán csináljuk meg mi magunk az egésszet és lesz ami lesz belőle
-
macilaci78
nagyúr
Akkor csavarjunk rajta! A kompresszornál a tartály megy össze?
És ha már itt tartunk? Ebben a pendrájvnál vajon a külső mérettel arányban a belső nyomás vajon hogy alakul a külső nyomáshoz viszonyítva? És ha már itt tartunk! Vegyünk egy félig tengerszinten félig feltöltött pendrájvot, akkor az a Himaláján mennyivel nagyobb foglalt területet jelez? Mert szép és jó, hogy a szelep nem engedi ki a levegőt, de szvsz az elasztikus anyag nem tartja meg a formáját/méretét. És ha megjátszuk ezt a poént: a Himaláján a szelep vajh enged ki levegőt? Vagy elérhető azt, hogy az 1GB tárkapacitásből 1,3GB foglalt? -
Cathfaern
nagyúr
válasz
macilaci78 #56 üzenetére
Nah várj
Valami attól lesz nehezebb, hogy több atom van benne ugye? Most vegyünk egy adott térgofatú levegőt. Kezdjük el összenyomni, egészen addig amíg elég kicsinek nem találjuk. Sikerült is. Viszont hogyan került bele több atom hogy nehezebb lett?
(elárulom: sehogy. Attól, hogy valaminek csökkented a térfogatát, nem lesz nehezebb)
-
Rickenstein
senior tag
Csajok használhatnák melltartó kitöméshez:
- Fúú, de jó a melled béjbi!
- Ugye? 1GB csöcsönként.. -
macilaci78
nagyúr
A gázok összenyomhatók...
Tudod, ha kellő képpen összenyomod a levegőt, folyékony lesz, és sokkalta nehezebb.
Amúgy szerintem jó ötlet, vannak olyan rendszerek, pl notik, ahol az USB port mellett bőven van hely, mert eyedül árválkodik. De a kijelzésre én is mást használnék: ott voltak a régi Duracell, meg Energizes elemek, amik megmondták a két végüket megnyomva, hogy mennyire vannak tele kakaóval. Ezzel is csak annyi a baj, hogy kell hozzá saját energiaforrás, de valami olyan megoldással előrukkolni, ami áram alatt működve a pillanatnyi állapotot mutatva és nem tűnik el a mérce lecsatlakoztatáskor, mint a higanyos lázmérőnél. Az se bitre pontos, de kellően szemléletes, ötletes, lol, nem növeli a méretet. -
nap
addikt
Inkabb a szinet kellene valtoztatnia...
-
Chieftec
őstag
Bazeg ennyi marhaságot leírni..
szétröhögtem az agyam rajtatok komlyan..
[Szerkesztve] -
Fanyuvo
tag
Nem LCD kell erre, mert az sokat fogyaszt. Hanem OLED. Amugy baromsagnak tartom ezt a felfujodo izet.
-
Male
nagyúr
Nem inkább csíkokat kell rá rajzolni? (x MB-onként
) Ameddig elmerül, abból látszik, hogy mennyi adat van rajta
(csak mert ha több levegőt nyomsz bele, attól még nem szorít ki több vizet... már ha nem nyomod le az egészet a víz alá)
Nekem egyébként tetszik... nem mintha lenne értelme, de akkor is jobb, mint a villogó bigyók...
[Szerkesztve] -
Nedudgi
aktív tag
Sok volt a vodka...
-
sanyixXx
senior tag
muhahahaha
ilyen marhát...de az ötlet nem rossz
egyes emberekbe is ágyazhatnának ilyet...akinek kis feje van, azon látni, hogy hülye és nem kezdek el diskurálni vele -
Cathfaern
nagyúr
Komolyan, egyre kevésbé értem a PH!-s fórumozókat
Miért kell mindenben azt nézni, hogy mennyire funkcionális? Teljesen egyértelmű, hogy ennek nem az a szerepe hogy bájtra pontosan leolvasd róla mennyi adat van rajta. Sőt továbbmegyek, még csak nem is az, hogy lásd mennyi adat van rajta. Egyszerűen egy jópofa ötlet, amit el lehet adni, az adott user aki megveszi meg kicsit egyéni lehet vele.
Ez pont olyan, mint mondjuk neoncsövet rakni a házba. Nincs semmi szerepe, csak jól néz ki, meg nem olyan lesz a házad mint a nagy átlagé. -
_Volkovy_
nagyúr
ez hogy megy bele a gép hátulján lévő usb-be?
feldagad, és nem lehet belenyomni.. -
Petya25
őstag
Hogy ez a cucc mennyire gyökér megoldás...
Ezzel úgyse lehet tudni, hogy pontosan mikor van tele.
Ha már mindenáron látni kellene, hogy mennyi benne a foglalás, akkor valami olyan piktogram kellene rá, mint mobilban az akku vagy a térerő kijelzés. -
XanD3R
senior tag
Kár , hogy a technika még nincs olyan szinten hogy memóriasejtek tárolják az adatokat,
akkor sztem lenne értelme ennek a pendrive-nak és ahogy másolnád az adatokat rá úgy osztódnának a sejtek és egyre több adatot tudnál rátenni
aztán dagadhatna is a pendrive egy bizonyos mértékig és akkor már jó sok cucc ráférne -
Scream007
őstag
lolll
eszetlen barmok
De amugy vicces, egy ilyet elviszel valahova kész tuti te leszel toppon.
Hölgyeknek egyből dual channel kiviteleésben szilikon helyett ''na akkor hoztam a nagy cuccot'' szöveggel -
TeeJay
félisten
annyira nem is lenne hülyeség ha lehetne szabályozni mikor fújja fel és mikor nem.
pl ha nem használod legyen simán ha meg extrém sportolsz akkor fújja fel levegővel és a belső meg mozogjon a levegővel terített térben így tuti védelem lenne még akkor is ha ráugrasz vagy valami. vagy a búvároknál. vízalatt ha fotózol akkor ha elhagyod a felszínre úszik
ez olyan mint a kis 1colos vinyó amit zselébe ágyaznak hogy elnyelje a rezgéseket.
na itt meg a levegő meg pár gumirugó segítene védeni a cuccot.
bár egy flash memóriának árt hogyha leesik?
pl ha a pendrive kiesik a 10.ről lesz baja?
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
PH!-n beindült az emberek fantáziája
-
atosz
őstag
Ekkora baromsagot mar reg hallottam!
De legalabb kreativ a csavo... de most vmi hasznosabbal is eloallhatott volna. -
orbano
félisten
Ha véletlenül rálépek, vagy bárhogyan összenyomom és kimegy belőle a levegő, akkor elvesznek az adatok is?
-
bandrew
tag
szvsz kell rá nagyon felfújódó tft panel is, amin meglehet tekinteni a rajta lévő adatokat is. vagy külön felfújódó wörd néző, excel néző stb. az lenne csak a királyságos.
Nagy az isten álatkertje, vagy a kerités alacsony, és már bárki ki tud jönni -
sbazsi
veterán
és ha buli alkalmával ''felfújom'' néhány sör után, akkor sörös képek jelennek meg rajta?
-
Krix
őstag
Ha kidurran és leereszt akkor az azt jelenti, hogy elvesztek az adatok?
-
bobsurf
őstag
akkor hogy abszolút elektronika mentes megoldás legyen, lehetne rárakni egy kis szorobánt. (Persze olyat ami nem csúszkál el véletlenül)
-
Snoww
csendes tag
Azé az nem lenen semmi átmenni haverhoz.
'' Te ez mi?'' Á csak a legújabb filmjeim oké hoztam 1 táskát meg a kucsomat rajkuk rá ok fél óra múlva a 30adik filmnél tartasz te ez az az Uj Game?jah az akkor nyomjuk rá.
Én mire hazamennél lenne vagy 30kilós a táskád
[Szerkesztve] -
Snoww
csendes tag
sorry, csak véletlen 2őt nyomtam be
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
kovsol
titán
értelem nulla
de így is lesz aki megveszi ... -
SLYM
veterán
hsz 8-9. vazze. rokonlelkek vagytok
-
SLYM
veterán
hát ez kurva nagy poén
csak az a gond, hogy tök felesleges.
-
Flashy
veterán
csak a szokásos: egy idétlen ötlet bejárja a világot 2 nap alatt, kis ingyen reklám a cégnek és ennyi. nyilván nem lesz belőle semmi...
-
dokar
addikt
Egy sima 2 digites 7 szegmenses kijelző is megtenné, amely 00-99 között mutatná a hordozó eszköz felhasznált tároló kapacitását. Így a helyigény és az anyagár is elhanyagolható méretű lenne egy eféle megoldás alkalmazása során.
-
Foxi
senior tag
És amikor szökni kezd a levegő akkor a gyanús hangokra csak ennyit mond:
Elnézést a pendrivom volt. Megfeküdte a gyomrát a sok megabyte -
(Kolombusz)
veterán
Lol. A pendrive lényege, hogy minél több adatot tároljunk a lehető legkisebb helyen. Erre meg itt egy ahogy egyre több adat van rajta, annál inkább nyomja a zsebedet példány. Jó hogy nem új memóriachipeket állit elő, hogy sose fogyjon el a helyed, cserébe tele legyen a táskád.
Esetleg egy mini lcd kijelző jobb lenne. -
wildrain
addikt
Én pont azt szeretem a pendrive-omban, hogy olyan kicsi. Ezt nem tudnám belerakni a pénztárcámba, ha tele lenne. Persze, egyszerű a válasz: ne vegyek ilyet... de akkor mégis kinek jó ez, a trendiségbuzikon kívül???
-
erdoke
titán
A cégnél biztos lehet vele feszíteni a hölgyek előtt.
Csakhogy mögötte csalódott csajok csordája csicsereg... -
tomesto
aktív tag
Csak ki ne pukkanjon
Ekkora állatságot!!! -
Balinov
titán
húha,én valami Antonov méretű pendrájvra asszociáltam...
-
killahdrums
senior tag
őslol
-
ftc
nagyúr
Ez aztán a csúcs
Beteszel 2db egymás alá s elkezdel adatot másolni rá mint az őrült mert sietel azt egyszer csak azt veszed észre hogy voala a 2 kulcs elnyomta egymást....
Amugy a fejlesztő tehetne bele még ledeket hogy kijelezze milyen adatok vannak a kulcson...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- HDD és SSD garancia csere, akár azonnal is
- Adatmentés hibás adathordozóról HDD, SSD, RAID, NAS, MAC stb www.sos-adatmentes.hu
- Micron, kifogástalan, szinte új állapotú 480gb SSD! Már csak pár darab maradt!
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- HP Proliant 3.5" merevlemez KERET - HDD Caddy - ProLiant DL ML G5 G6 G7
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők