- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Aktív témák
-
ftc
nagyúr
Kiváncsi leszek hogy meddig lesz a piacon.Ez most hova is tartozik?Felső kategória alsó szegmensébe?
-
Pukii
senior tag
Edigi legnagyobb x700xt gpu sebesége 525 Mhz ,de látam ojan tesztet ahol csak 499 ig birták....
-
Thom!
veterán
[L]http://firingsquad.com/hardware/ati_radeon_x700_xt/page28.asp[/L]
OC X700XT -
ebx
aktív tag
válasz
-=V3rthil=- #85 üzenetére
Az AGP változatokkal úgy gondolom, hogy mindkét cég már megtervezte azt is, úgyhogy ha az egyik megjelenik egy AGP-s verzióval, 2-3 napon belül a rivális is bejelenti....
-
Thom!
veterán
It seems the Radeon X700XT being clocked at 475MHz is very near to the maximum frequency for stability with this revision of the RV410 VPU.[
H]OCP majd az új revíziók. :) -
t-shirt
veterán
válasz
-=V3rthil=- #85 üzenetére
a mostani se nagyon akar napvilágot látni agp-n
-
-=V3rthil=-
őstag
Azért ezeknek a kártyáknak már elég nagy a teljesítményük. Kb a 9800Pro/XT szintjén lehetnek az X700-ak, és azoknak is kellett + tápcsati, mégse morgott érte senki. Ez van, már nem elég csak az AGP. De nem is lesz már sokáig, a köv generáció szvsz már nem lát napvilágot AGP felülettel...
-
ptiboy
senior tag
sose hittem h. egyszer ilyet irok de ugy fest nvidi most jobb :O
egyébként ha jól megnézitek az x700 nyákját, abban a csücsiban ahol a tápot szokás dugni, egy kis hely van kialakítva, szal AGP változathoz szerintem már táp kell, ami elég elkeserítő egy középkategóriától. -
Wolverine
félisten
Én még csak most veszek majd mobil Bartont, a VGA-m meg Alvin egykori csodája - nekem nagy előrelépés lenne még egy 6600 is...
De teljesen igazad van, mihelyt lesznek PCI Expresszel szerelt A64-es mobók, kevesebben fognak visítani az AGP-ért. Most viszont még fájó pont az ilyen csatolójú kártyák hiánya... -
viharhozo
addikt
Megint elmeleti sikon folyik a vita. Majd meglassuk, mi sul ki az egeszbol. Engem tovabbra is zavar, h az Ati kartyai gyakorlatban letezok, es a bemutatas utan megvasarolhatok, mig az nvidia keptelen gyartani oket. A 6800as szeria legalabbis meg mindig feher hollo.
-
Frosty
aktív tag
Én azt hiszem 9800 Pro-val a HL2 meg a STALKER tökéletesen fog menni (Doom 3 is ment átlag 50 FPS-el timedemoban). Akkor meg minek váltani kérem? XFX 6800 GT-vel is végigvittem, csak ott be voltak kapcsolva a szűrők és Ultrára volt rakva (2 Gb RAM tényleg kell hozzá :DDD), de annyival nem volt szebb...ráadásul vmiért 6X AA-nál sem volt tökéletes a simitás távolabbi dolgokon. Ezt ugye megtartják annak aki majd megveszi a 6800 utódját (16X AA-t fog tudni és 512 Mb RAM lesz rajta).
Én személy szerint 2 évig tuti nem fogok új cuccokat venni, ugyanis a fenti két gamén kívül más nem érdekel, a következő ami mozgatja a fantáziámat az Unreal Engine 3-al menő játékok, de azok egy 6800 Ultrával is csak minimumon fognak futni (max 4 emberke a képen, max 1000 objektum 5000 helyett....). Inkább gyűjtögetek :) -
rudi
nagyúr
Azért lett a két chip hajszálra egyforma, mert az ATI kártya ugyan kisebb bázisról indult (R420 165 millió vs NV40 222 milló tranzisztor) de a közepes chipben az ATI meghagyta az összes vertex egységet és az NV csak a felét.
Szerintem az ATI kicsit másképp számolja a tranzisztorokat mint az NV - ezt már sok helyen fejtegették. Az ATI csak a ténylegesen számoló kapukat adja meg, míg az NV a ''kiszolgáló'' részeket is. Talán pont ez az oka annak, hogy az ATI 120 millió tranzisztoros és az NV 145 milliósa hajszálra egyforma méretű lett!
Ez még érdekesebbé teszti a versenyt, mert a két chip méretben teljesen egyforma és az ATI mégsem hozta az NV által prezentált 500 MHz-es CPU sebességet. Tuning eredményeket sehol nem láttunk, de azt ''személyes'' tapasztalatból tudjuk, hogy a GF6600GT megy majdnem 600 MHz-t és még az ULTRA jelzés szabadon van náluk (persze ATI-nál meg a Platium Edition).
Ha meghallgattatnak az imák, akkor az ATI nem is erőlteti az X700-as sorozatot AGP-ben hanem alaposan csökkenti a 9800 Pro/XT árát. A közepes (most már) szegmensben az Nvidia az akinek sürgősen kell egy jó kártya, mert az FX5900XT nem elég jó shaderben. -
faster
nagyúr
válasz
Wolverine #71 üzenetére
Ha egy-két hónap múlva megjelennek a PCI-e A64 lapok, akkor engem annyira nem zavar az AGP verzió hiánya. Egyébként egy 9800Pro-ról nem fogok ilyenre, vagy 6800-ra bővíteni, max. egy X800XT-re érdemes vagy egy 6800Ultrára (illetve ilyen teljesítményű hardverre), hogy tényleg látszon is valami, ne csak a pontszámok növekedjenek.
-
BOOSTER
aktív tag
Én egy majdani vidkari vétel előtt állok...(a majdani az néhány hónapot jelent)
Egyenlőre kíváncsan várom mi lesz ebből...Gef6600GT egyenlőre elég szimpinek tűnik ha lesz AGP-s változat nameg az ár mennyi lesz és akkor mennyi lesz még az Ati X800pro mert nekem még az is szimpi csak még túl drága...
Ha az X800pro nem lesz sokkal drágább akkor ez ha igen akkor Gef6600GT lesz...
Ez még a jövő zenéje...Az X700 ról még nem sokat gondolkoztam... -
Loretto
veterán
-
t-shirt
veterán
felháborító, hogy az agp mennyire hanyagolva van a gyártók részéről
-
polika
senior tag
amúgy én a64-et azért szivesen vennék, vmi kis lepukkant 2500+-osat ha lenne 90nm-esbe, csak legyen kis fogyasztású, legyen benne ez az NX technológia meg tudjon 64 biten is majd ha úgyadódik hogy aztán 3-4 évig megint ne kelljen procit meg alaplapot venni, de sajnos ezek meg vannak őrülve, mos már nem lehet 1ghzes procikat kapni csak 3000+ meg hasonlók szóval lehet előbb utóbb az ember meggondolja hogy hopp ott egy C7-es eden ami passzív hűtéssel 2-3W-ot fogyasztva tök kis frankó ahoz hogy a mindennapi irodamunkád megcsináld, meg tudjál otthon dvd-t nézi úgy hogy nem bömböl a ventillátor
-
polika
senior tag
én is épp egy 9550-essel szemezgetek a PHs cikket elolvasva de amennyire szerncsés vagyok tuti belehúzok egy szarba ami nem húzható jól és nem lehet belőle rendes 9600pro jellegü karit csinálni :(
mindsetre most még a sima 7200-esem is tökéletes vissza vágósat meg nem reális turnamentet játszani, meg kozakszozni LAN-on -
max-pain
senior tag
az RV410 mintegy 120 millió tranzisztorral is elboldogul, szemben az NV43 146 millió tranzisztorával. Ez pedig hatással van a lapka méretére és fogyasztására, meg persze a gyártási költségekre is.
[L]http://techreport.com/reviews/2004q3/radeon-x700xt/index.x?pg=2[/L]
Die size comparison
One of the most important factors in the overall success of these chips will be how much they cost to manufacture. Estimates of things like transistor counts tend to vary, but chip die size is the real question, especially since both the RV410 and NV43 will be manufactured by TSMC on its 110-nanometer chip fabrication process. ATI and NVIDIA don't like to divulge the die sizes of their chips, but it's fairly easy to determine once you have the cards in hand. At the right is a photograph of the NV43 and RV410, taken side by side. As you can see, the two chips appear to be just about the same size.
By my measurements, the RV410 is 13 mm wide and 12 mm tall, or 156 millimeters squared. The NV43 measures out to 12 mm wide and 13 mm tall—or darn near exactly the same size. That means that, despite their architectural differences, both chips should cost about the same to manufacture.
You may recall that the NV40 (also known as the GeForce 6800) is a little bit larger than the R420 (or Radeon X800). Apparently, NVIDIA has saved some die space on NV43.
[L]http://techreport.com/reviews/2004q3/radeon-x700xt/index.x?pg=26[/L]
Power consumption
The X700 XT consumes a little more power than the GeForce 6600 GT when running at full tilt.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
szurmakotium #44 üzenetére
Mivel a verseny egyre komolyabbnak tűnik, talán sürgőssé válik valamelyik gyártónak egy AGP-s változat kiadása.:P
-
rudi
nagyúr
válasz
szurmakotium #44 üzenetére
No itten teccik lenni a kutya úr elásva! Kedves júzer van ám jó kis olcsóért beszerezhető jó teljesítményű VGA de ahhoz VEGYÉL új rendszert!!! Ebbe a politikába segít be az is, hogy meggyőzzük a népet, hogy az AthlonXP 2800+ és a 3 GHz-es P4 már nem elég gyor és A64-re meg P4 LGA775-re kell váltani.
-
polika
senior tag
unnéz ki én lemaradtam a geforce3 szériánál, hiába ez az ami még vmennyire megfizethető és haveroknál láttam, meg a gef4400mx-eket, nos azoknak a 2d-s képe eléggé undorító, de akkor gratula az nvidiának hogy az amúgy szarul sikerült fx szériánál a 2ds képet már kijavították
-
szurmakotium
tag
Hogy mi ebbe a gáz ??
Az a gáz hogy felsőkategórás kártyákból van AGP-s is, a középkategóriára, ami
meg elérhető lenne a nagy többségnek, megpróbálják rá erőltetni a nyomorult PCI-Expresszüket ...
A felső kategóriát nem áll szándékomba megfizetni, de ezekre a középkategóráis
kártyákra (x700, gt6600) se érdemes váltanom amíg nincs AGP-s változat ...
Gondolom sokan, (velem együtt) nem rohannak alaplapot venni, hogy legyen egy
ilyen 128bites kártyájuk ... mert annak az együttes ára meg már kiteszi a felső
kategóriást is ... Abból meg óriási pofáraesés lenne, ha véletlenül nem csinálnák a
gyártók AGP-s változatot ...
[Szerkesztve] -
Pukii
senior tag
A 6600gt kevesebet fogyaszt mint az X700XT :DD
-
rudi
nagyúr
No anandék megint ''villantottak'' a Tech Reportos mérésekhez képest úgy néz ki, valami más kártyát teszteltek [L]http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2214&p=8[/L]
-
polika
senior tag
3 játékot teszteltek le, pont csak azt a 3-at amiben a gt a jobb..nagyon fasza teszt, olvasd el a tom's hardveres cikket is ők annak ellenére hogy nvida fan-ok legalább korrekt módon kb 20 féle tesztet lenyomtak különböző beállításokkal nem csak 3 játékot, szóval lehet megbíztol a tehreportban de sajnos most ez egy nagyon gyenge cikk az amire hivatkozol, amúgy nem a GT-t fikázom tuti jó kártya, de az 700XT is pont olan jó, sőt kép minőségre mindig is jobb volt vmi miatt az ATI, gondolok itt 2d-s alkalmazások, videó nézés stb
-
Legolas
senior tag
Meg is mutatkozik. Olvasd el rendesen a tesztet. Leírják, hogy a 6600 GT általában egy hajszálnyival gyorsabb, de pl. a Far Cry kültéri pályáin, ahol kell a sok vertex egység ott elhúz egy kicsit az X700.
Amúgy ebben a párharcban a 6600 GT jobb választásnak tűnik külföldön, DE HA MEGFIGYELITEK MAGYARORSZÁGON AZ NVIDIA HASONLÓ KATEGÓRIÁS KÁRTYÁJA MINDIG DRÁGÁBB, MINT AZ ATI-É ( ez főleg a csúcskategóriára igaz, de a középkategóriára is). Szóval Ft-ban lehet, hogy akár 5-10 rugóval olcsóbb lesz az X700.
Viszont a cikk kiemel még 1 fontos dolgot, hogy aakinek van PCI expesszes lapja, annak ugye a 6600 GT-nél könnyen bővíthet SLI-re később, míg az X700-nál erre nincs lehetőség! -
rudi
nagyúr
Nem, mert a mai játékok inkább a pixel alapra nyomulnak, az volt a vélemény, hogy minek vertex szinten kínlódni, ha pixel szinten van elég feldolgozóerő. Szerintem is egyelőre fölöslege a 6 vertex egység, mert ahhoz mérten komplex geometria még nem nagyon van.
Persze az is elképzelhető, hogy az NV UltraShadowIII (láthatatlan geometriai részeket kizáró eljárás) kompenzálása miatt maradt 6 egység. -
rudi
nagyúr
Szerintema két kártya NAGYON közel van egymáshoz és a marketing fogja eldönteni mi lesz tovább. Ennek asszem örülni kell, verseny van, az árak talán kedvezően alakulnak. Mindenesetre egy AGP-s rendszerrel rendelkező felhasználónak szerintem ma még a 9800 pro a leghatékonyabb alternatíva. Nem sokkal lassabb de már kapható!
-
-
polika
senior tag
hát, ha azt nézem hogy a tom's hadveren ami vmi miatt állandóan nvdiának nyalizik kb 30 tesztben ugyanolyan pontokat ért el vagy többet mint a 6600gt és csak 2-3 tesztben kevesebbet ami az ellenfélnél is persze megvan hogy 2-3 játékban meg az a szarabb akkor szerintem az eléggé meggyőző..mert ha mondjuk ugyanezt a reviewt nem ATI ellenes oldalon olvasom akkor akkor nekem is ott vannaka fentartásaim
-
t-shirt
veterán
érdekes hogy a +3 vertex egység nem hoz elsőbbséget, de majd itt a ph-jól letesztelik aztán meglátjuk
-
t-shirt
veterán
válasz
-=V3rthil=- #7 üzenetére
eddig is jobban fogytak a pro és nonpro kártyák mint az xt-k, de ezek után hogy még a ram is kevesebb rajta és egy árban van minek venné bárki is
-
-=V3rthil=-
őstag
Mintha korábban is olvastam volna, hogy csak a pro-t lehet majd 256mb-tal kapni. És így szerintem lehet, hogy az jobban meg fogja érni! Mert ugye csak órajelekben tének el, tehát tuninggal 256mb-os XT-t lehet kreálni, és még pénzed is marad:)!
Nem szóltam, most látom, hogy ugyanannyi az áruk...:t
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
szurmakotium #3 üzenetére
Egyáltalán nem. Az lesz a gáz, ha gyengébben teljesít a hasonló árú nVidia ellenében.:P
-
szurmakotium
tag
128 bit, PCI-E ...
hát ez gáz -
Loretto
veterán
ezt is megértük.azért xt-re kiváncsi lennék milyen lehet gddr3-al.
viszont 6 vs van benne.6600gt-be csak 3 nem?
[Szerkesztve] -
robekri
addikt
128bit elég karcsÚÚÚ!
És az XT az csak 128 megás! ÁÁH marad a jó kis 9800pro sokáig!
Üdv.:Robe
Aktív témák
Hirdetés
ph Az új középkategóriás 3D-gyorsítók az NVIDIA GeForce 6600-asok ellenfelei.
- Politika
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Subaru topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest