- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Milyen széket vegyek?
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: ITX-es Cooler Master minitorony, minimalista dizájnnal
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Micro Four Thirds
- Blu-ray lejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
Hali!
[link]referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Zull
senior tag
válasz Foglalt név #38 üzenetére
H erted? Csak annyi volt odairva hogy ''intel 4.4ghz-es cpu'' meg gondolkodtam is hogy bemek a pulthoz es leoltom oket, de aztan elment a kedvem a hozzanemerto emberekkel valo vitatkozashoz Multkoris oda ment egy no hogy mittudez a fenykepezogep, es a srac meg felolvasta ami a dobozon van
-
korcsi
veterán
válasz Andre1234 #45 üzenetére
Véleményem szerint ez a szinkron hajtásos dolog csak a régi athlon xp-nél volt fontos, mivel itt a memória működési frekvenciáját a cpu órajeléből leosztva hozzák létre.
Készítettem egy amd procikhoz való memória órajel számító táblát [link]
Beirod az fsb-t meg az effektiv órajelet és kiszámolja az összes szorzóhoz (5-16) tartozó sebességet.
Az effektív órajelet pontossan kell megadni, pl.: nem ''533'' hanem ''=1600/3''
Beleraktam a feles szorzókat is, az új brisbane már úgy is megy.referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Andre1234
aktív tag
már nagyon várom a tesztet hogy mit tud majd.
csak tudod amikor kijött a 939 számora tök világos volt hogy az integrált mem vezérlő volt igazán technikai előre lépés a csíkszélesség melett meg.
Utasítás készletben meg szinte u.a.
Az am2 és a 939 között a ddr2 meg időzítés miatt nem volt túl nagy előrelépés.
még sztem forrnia kell annak ellenére hogy a ddr2 már mikor kijött.
pl az én 3700 SD ment 300ht-n csak kellene szinkronba mellé 600-ram és akkor ott lenne a csúcs.
de a kóró is ddr2-őt használ és mikor meghúzzák akkor meg odalép.
az világos hogy a hőmérséklet az ellenség és erre a 65nm előre lépés de van-e még vmi hátulütője a k8nak a kóróval szemben.
Mindig is amd-s voltam és leszek is csak ez most olyan hogy Rossi fan vagy és a Hayden lett a vb.
Ez viszont a merketingesek hibája mert mindig bepaliznak hogy ezt vegyél és azt vegyél.
És mindig megfogadom és sose úgy lesz.Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...
-
-
Andre1234
aktív tag
Hát szerintem ha a AM2-es lapkakészlet HT-jét heletne följebb húzni mint a kórót akkor az is szárnyalna.
Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...
-
Zull
senior tag
Mivel egyedul az amd-nek lesz a legujabb procija (nyelvtanbol tom hogy leg-es kepzot csakis egy darab dolog kaphat ) 1 indulobol pedig nem nehez elsonek lenni
Bazzameg, szeretek kotozkodni, csak ez oan magyartalan mondat volt na!
''Csomó cég pedig ár alapján dönt.''
Figy, cegek altalaban ket dolgot neznek:
-Vagy legyen elbaszottuluberbrutaluldedurva teljesitmenye egy procinak (lasd szerverek es renderfarmok, miegyeb) ahol az ar NEM szamit.
-Vagy legyen valami eszmeletlenul olcso, teljesitmenye nem szamit, csak fusson rajta a wörd meg a szekszel, a sok titkarnonek legyen mi elott gubbadni, arra meg jo a cerka... Sot, sajnos elegge sok helyen celeronon kivul mast nem is ismernek
Ehhez kapcsolodik egy jo story-m, auchan-ba multkor lattam egy configot 4.4Ghz-es intellel :ASDASD csak erdekelne hogy csinaltak
[Szerkesztve] -
addikt
Go Go Go Amd
Ha az Intel is csökkent árat,akkor is a legújabb procik közül az Amd-nek lesz a legolcsóbb procija.Csomó cég pedig ár alapján dönt.
Végre megint lesz árverseny(amin persze mi nyerünk) -
EQMontoya
veterán
válasz afterburner_ #18 üzenetére
Az feltünt valakinek, hogy a core2duo e6300 többet eszik eist-el, mint anélkül? Ez nem tünik túl valósnak
Same rules apply!
-
Gtxtt
tag
Kár,hogy s939-re nem lesz ilyen proci.
''Nem az a szabadság,hogy megteheted amit akarsz,hanem az,hogy nem kell megtenned amit nem akarsz.''
-
Csapi007
veterán
Hajrá AMD, hajrá.
"Csak úgy mondom"
-
Foglalt név
addikt
Tesztet látott már valaki?
-
törölt tag
Ellensúlyozandó a 2x512KB L2 cache okozta teljesítményveszteséget. Ha megnézed, láthatod, hogy a felsorolt típusok eddig 2x1MB L2-vel készültek.
Az AMD pedig továbbra sem különbözteti meg árban az azonos kategóriába sorolt és azonos jelzésű processzorait. Szóval ha drágább lesz a 65nm-es, azért a kereskedőket kell szídni, náluk keletkezik az eltérés.
[Szerkesztve] -
Zull
senior tag
Figy, pistike bemegy a boltba, megnezi, ez is 2.4ghz, meg az is, egyik 8k-val olcsobb mint a masik... vajon meiket veszi? Persze hogy az olcsobbat (morbidabb eset hogy az egyik 65nm masik 90nm, megnezi, ''ha a 90 nagyobb mint a 65, akkor biztos az a jobb ) Marketing az egesz... A fentmaradt 90-es procikat is el kell passzolni valahogy...
A hsz-ben levo szereplok kitalaltak, barminemu egyezes a valosaggal csak a veletlen muve! -
Ősember
őstag
jonak igérkezik, valoszinü azonos orajelen nem hoz gyorsulást, de tuningban szinte biztos hogy jobban teljesit elödjénél a 65nm alakul
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
bnss
veterán
Üdv!
Ha jól látom, most egy 4200+-os CPU dobozos kivitelben (90nm-es) ~45-46k. Ennél - remélem - nem lesz sokkal (<8-10k) drágább a Brisbane magos CPU-k. Azt hozzáteszem, h 4000+-ost néztem ki magamnak, mivel az bőven elég!
Hajrá AMD! Le az árakkal!"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Ste
addikt
végre-végre
kíváncsi leszek a tuningra -
Mackósajt
senior tag
válasz afterburner_ #18 üzenetére
A linkelt tesztben nem az új processzorok vannak, hanem a jó ideje kapható 90 nm-en készült, de 65 W TDP-s ''energy efficient'' processzorok. Ezek válogatott darabok az előző szériából, és drágábban adják őket, mint a 89 W-os testvéreiket. (Amelyekkel egyebekben teljesen megegyeznek.)
-
-
whitehand
senior tag
pár napon belül minden am2 alaplaphoz jön a biosfrisstés a feles szorzo miatt
-
orbano
félisten
válasz macilaci78 #8 üzenetére
C2D E6400 => 51-55K (PH!-s piacos fórum)
A PH! fórumon árult termékek sem a magas ÁFA és vámtartalmukról híresekA vér nem válik VAZZE!™
-
Savage5
senior tag
Jaja, én is azt néztem, hogy az a 43-44k-s ár piszok jól hangzik, viszont ha figyelembe vesszük, hogy ''a táblázatban a dobozos kiszerelésre, illetve ezerdarabos közvetlen rendelésre vonatkozó listaárakat tüntettük fel, melyek nem tartalmazzák a helyi adókat, akkor mire ideér, lesz ebből is 50k körüli ár (vagy jóval több). Egy E6300-ast meg hozzádvágnak ha jól látom kb. 43-46k-ért, az új X2-esek tuningjáról meg eddig nem sok infó, majd kiderül, várjuk a teszteket . Szerintem mindkettőnél lesz árcsökkenés. Mindenesetre úgy néz ki, kezdődik újra a verseny .
[Szerkesztve]...
-
veterán
a gyárakban ezek az átállások hogy néznek ki? még jobban befinomítják a gyártó gépeket? vagy új géepekt helyeznek üzembe? a régivel mi lesz? lecsapnék egyre procit gyártani
ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °
-
-
Stalker-2572
veterán
Tuning tesztet szeretnénk
All Black...
-
Szlovi
senior tag
C2D E6400 => 51-55K (PH!-s piacos fórum)
X2 4000+ => 44K (260HUF / EUR árfolyamon)
Jó árral indít az AMD! Nemsokára újabb Inteles árcsökkenés várható? -
Szipi
aktív tag
Teszt is lessz vmikor mostanában?
-
Yutani
nagyúr
Érdekes, hogy nem 2000-2200-2400 MHz-esek a procik, hanem 100 MHz-cel feljebb rakták őket.
#tarcsad
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600X BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez-eladva epicpwnz