- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Furcsán, de elstartolt a GeForce RTX 5050 Laptop GPU
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- OLED TV topic
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
Aktív témák
-
Sikló
tag
Hát ez kész! Ez a moddolás netovábja! Mire jó egy Via Epia, és bármi ami a ház körül található... pl modell autó, ékszeres doboz, kis bőrönd, egy kis legó, kenyérpirító, kiszuperált videók vagy épp játékkonzolok háza, plüs figura, olajos kanna, kenyértartó ... stb! Kinek melyik tetszik? :D
[L]http://www.mini-itx.com/projects.asp[/L] -
QQRIQ
tag
Erdekes ez az egesz VIA processzor-tema... emlekszem, kb. 4 evvel ezelott az IDT (Integrated Device Technology) cegnel dolgoztam SAP tanacsadokent, es annak idejen ok gyartottak a WinChip elnevezesu, akkor meg Super Socket 7-es processzorukat. Az otlet valami hasonlo volt, mint amit most a VIA probal meg: olcso, kisebb teljesitmenyu PC-kbe valo, olcso processzort akartak a piacon ervenyesiteni. Nem igazan jott be a dolog, azert aztan eladtak a Centaur reszleguket (akik a WinChip-et csinaltak) mindenestul a VIA-nak, akik egyuttal megvettek a Cyrix chipeket is - azt hiszem, mar a National Semiconductor-tol.
Aztan a VIA osszeolvaszottta a ket processzortechnologiat, de a mostani VIA processzorok tulnyomoreszt inkabb az IDT WinChip technologiajanak a tovabbfejlesztesei. Annak, hogy megis Cyrix neven dobtak aztan piacra az elso sajat procijaikat, az volt a magyarazata, hogy a Cyrix nev jobban ismert, mint a WinChip :))
Mindenkinek jutott beloluk - emlekszem, valami idiota kollegam a hajat fesulgette a processzor labaival, mikozben elgondolkodva bamulta a kepernyot :))
Egyebkent egesz jol mukodtek - nekem meg mindig van egy MP3-lejatszom, amiben ez a proci ketyeg, es arra teljesen megfelel. Meg meg valahol a szekreny melyen kell hogy legyen 1-2 darab... -
greenface
aktív tag
Szerintem van létjogosultsága a C3-nak. Irodába, ahol a csend és a kis fogyasztás többet jelent, mint a brutál FPU, nem rossz választás. És a VIA sohasem állította, hogy P4-gyilkos a C3, hanem kimondva az irodai felhasználású gépeket célozzák meg.
-
-
Adi
senior tag
Gyerekek, ma láttam élőben egy VIA Edent, hát igen kis csinos! :) Sajnos csak magát a deszkát (működés közben nem), alig nagyobb egy CD-toknál méretre.
Kíváncsi leszek a teljesítményére. :) Még megérjük, hogy ilyenekből csinálnak Beowulf fürtöket! :DDD -
twollah
nagyúr
Mi lenne ha vennénk egy ilyen CPUt, és szétoverclockolnánk?
-
Polesz
addikt
Ez egy nagyon kóser proci, asszem nem kell attól tartani, hogy megőrülök a hangjától :)) Azonban egy ''átlagos'' irodai konfignak a legjobb alap.
Lehet én is beruházok egy ilyen EDEN vagy EPIA-ba :)) -
bdav
őstag
válasz
GeorgeTerror #22 üzenetére
Counter Strike-ozni tudnak vele éppen :)) :))
-
rup1u5
nagyúr
Nagyszerû!
Olcsó, viszont sz@r.
Egy tesztet azér' megnéznék majd róla. -
Atrox
tag
Szerintem a teljesítménye még az 1GHz celkát sem éri el.
-
GeorgeTerror
senior tag
Pontosan erről beszélek.
Nem Te vagy én vagyunk a célközönség.
Ha csinálnál egy céget elviselnéd, hogy az alkalmazottak benn lanpartyzzanak ha épp nincs rajtuk a szemed? Mer én utálnám...
Szal dolgozzon...
Erre itt az olcsó kis fogyasztású, relatíve nagy teljesítményű, majdnem zajtalan eden platform
Ha otthon vagy, de nem vagy játékos alkat occsóbban megúszod a dvdplayert mp3playert internetcélgépet... plusz nincs hangja és nem eszik sokat. Esetleg egy tvtuner, meg egy projektor... és full házimozi akár a tévében...
Tudom elrugaszkodtam...
De azért szerintem van jövője az edennek és ehez hasonló fejlesztéseknek...
uff én beszéltem :) -
-
twollah
nagyúr
válasz
GeorgeTerror #17 üzenetére
Igazad van.
Nekem tokeletesen megfelel ami most van (AMD 1133Mhz).
Remelem egy ideig meguszom a CPU upgradet. -
Igazából ez a VIA EPIA rendszerekbe lesz majd igazán jó. Már kiadott a VIA egy olyan full-integrált alaplapot, ami hasonló az EPIA laphoz, de procit te rax bele (VIA C3, Tualatin, talán Coppermine is), és egy DDR slot van rajta.
-
GeorgeTerror
senior tag
Viszont ha gridet akarsz csinalni belole akkor lehet hogy jobban jarsz x ijen procival, mintha ugyanannyiert tualatin celeront szereznel, mert szerintem teljesitmenybe kb ugyanott lenne, fogyasztas kisebb, olcsobb fenntartasi koltseg...
Irodába titkárnőnek wordözni ekcelezni mailt olvasni bővenjó...
Otthonra netezni dvd-t nézni mp3-at lejáccani bővenjó... Akkor nem is éri meg mi? -
-
twollah
nagyúr
Lehet, hogy olcso az uj VIA CPU a Celeronhoz kepest, de olyan harmat gyenge teljesitmenyu is.
-
karyo
senior tag
szerintem az FPU-ja ennek is nagyon gyenge, akár a többi cyrixnak.nem jósolok nagy jövőt a via processzoroknak.
-
klumbik
tag
az intel 810-es chipkészletben volt már valami véletlenszám generátor, nem?
-
-
tildy
nagyúr
Ez most milyen proci?cyrix klon?
-
petakpa1
őstag
Jobb-e mint egy 1,5-ön futó Tucerka, ez itt a kérdés!
-
Szasza
tag
Nagyon egyserű, a következő chipben már úgy fog titkosítani, hogy annyira visszafejthetetlen lesz a titkosítás, hogy senki sem fogja tudni az adatot olvasni. Ezzel megoldódik a helyprobléma is, hiszen legegyszerűbb az adatokat automatikusan titkosítani, majd törölni ;)
-
-
marso
tag
jo hozza a bx chip vagy nem ez itt a kerdes :D
-
rog
addikt
megnéztem a forrást. ott is szó szerint ez van! :D
''Durch ein bestimmtes Verfahren sollen Festplatten vor Unbefugten geschützt und die Daten nur noch verschlüsselt zwischen den PC verschickt werden. Auf der Festsplatte selbst blieben die Daten jedoch weiterhin ohne Verschlüsselung vorliegen, so Intel.'' -
WN31RD
addikt
''a merevlemezek védettek lesznek a jogosulatlan felhasználók kíváncsiskodásától és az adatokat kódolva lehet majd küldözgetni a számítógépek között. Magán a winchesteren továbbra is kódolatlanok maradnak az adatok''
Ezt azért megmagyarázhatná nekem valaki...
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest