Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz DeusHun #13 üzenetére

A legtöbb féle program szerinted min fut? A szervereken vagy az asztali gépeken?
    A szerveralkalmazásokon szerintem már jóideje figyelnek a többmagos optimalizációra... asztali gépekben az utóbbi időben kezdett terjed a két mag... s lassan eljön a 4 mag korszaka is...

Amolyan mi votl előbb a tyúk vagy a tojás probléma lehet... mi legyen előbb több mag vagy program ami kihasználja? (amíg nincs több mag szerintem nem fektetnek plussz munkát a több magos optimalizációba)

• azbest

félisten

válasz DeusHun #1 üzenetére

Mint ahogy sokhelyen máshol is le van írva, mivel egy épp semmit sem csináló gépen is több tucat program fut a háttérben, ha nincsenek is optimalizálva a programok, akkor is sokkal dinamikusabb a gép használata... nem lassítják egymást a programok úgy mintha egy magon kellene osztozniuk.

Legyen csak sok mag... ha ezzel a kevesebb magú változatok ára fokozatosan lecsökken (manapság egymagos prociból elég komolyakat lehet venni nagyon olcsón). Ahova elég kevés mag, oda olcsó gépet venni... ahova több is elkel oda többmagosat...
    Minél jobban elterjednek annál több programot optimalizálnak többmagosra.

Vicces dolog ez: annó a winyónál is így volt mikor első gépemet vettem... mindenki mondta hogy minek akkora... úgysem lehet kihasználni... pár hónapra rá már a leghangosabban tiltakozók gépében is akkora volt. A programok egyre nagyobbak és egyre több erőforrást várnak... ez van... (ez a programok optimalizálatlansága miatt is van sajnos)

A gépek ramja elég gyors, a proci is komoly... ideje hogy elterjedjen a merevlemezek terén is valami komolyabb és több szálon olvasható változat... az ssd jó esélyes teljesítménynövelésre... a mai gépeken már nagyon érezni hogy a merevlemez a szűk keresztemtszet... iszonyatosan vissza tudja fogni a kezelőfelület működését, hogy a sok csicsás dizájnelem töltésekor a winyóra kell várni..

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák