Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Aktív témák
-
zrubi
senior tag
Mondjuk eddig is az volt a véleményem az LG CD olvasókról hogy kukába valóak, ezek után ezt már kőbe is vésték...
Hozzáteszem LG CD író, és DVD/CDRW kombókkal ilyen gond nincs, azok az áruknak megfelelően jól működnek.
És kéremszépen, egy cikkben legyünk már pontosak. Ez nem disztribúció függő dolog! Ez, ahogy már korábban is írta valaki, egy kernel patch...zrubi.hu
-
tocsa
senior tag
A parancs, az, amire a neve is utal: ird ki a cache-ben levo adatokat. Es nem az, hogy ganyold szet a sajat firmware-ed. Az egy CMD_SUICIDE vagy hasonlo command lenne. Csak annyi, hogy egyik windowsos driver se kuldi ki tevesen CD-ROM-nak is, hanem csak CD-RW-knek, DVD-RW-knek.
De ha szeretned irok egy progit, ami kikuldi ezt a parancsot. Egy ilyen kod jo alapja lehet egy Windowsos fereg bunteto-kod-janak. Mondjuk legyen a fereg neve LG-killer.Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
-
tocsa
senior tag
Persze, az egy bug, hogy kikuldi CD-ROM-nak is.
Egyebkent lehet, hogy egyszerubb firmware-t updatelni a CD-ROM-ban, minthogy lehozni/kitomoriteni a kernel source-t, megpecselni a 23 fele peccsel, amivel szoktad + a bugfixel, leforditanod, installalnod. Nalam ez tobb mint 1 nap a patch conflictok miatt.Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
-
turho
addikt
Az LG egyertelmuen hulye, mert a szabvany altal jol leirt FLUSH_CACHE parancsot vmi total masra hasznaltak, ha igy menne tonkre a CD-m, akkor egyertelmuen valuk akarnam elintezni a dolgot.
Jó, de ha máshol nem jön ki a hiba akkor mi van? Mi ez a parancs egyáltalán, hogy egyik win és egyik program alatt sem okoz hibát.Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
tocsa
senior tag
Olvassad mar el a #5-ben a peldat, amit irtam! Most nem akarom meg egyszer leirni. Szerinted anyuci a hulye, hogy leviteti a szemetet a gyerekkel, vagy a gyermek, aki ennek hatasara kutba ugrik?
Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
-
faster
nagyúr
A pktcdvd ott hibázik, hogy kiküldi ezt a parancsot minden ATAPI eszköznek. Az LG meg ott, hogy ATAPI szabvány parancskódot használ valami más funkcióra. Ez a kettő hiba most szerencsétlenül ''egymásra talált''.
Szerintem mindkettő hibázott és szvsz a pktcdvd-ben egyszerűbb ezt orvosolni.
Ui: Asszem a FLUSH-CACHE parancsot nem minden író értelmezi, de ezt le lehet kérdezni. -
fanatic
aktív tag
Én LG párti vagyok, és remélem az is maradhatok!!! :(
Mi az? -Kicsi,zöld és háromszög alakú??? -Kicsi zöld háromszög :D
-
dabadab
titán
''Elgondolkodtató. Most ki a hülye?''
Olyan tul sokat nem kell gondolkodni, mivel ismert a konkret szituacio, illetve az is, hogy ilyenkor a szabvany szerint minek kellene tortennie.
Az LG egyertelmuen hulye, mert a szabvany altal jol leirt FLUSH_CACHE parancsot vmi total masra hasznaltak, ha igy menne tonkre a CD-m, akkor egyertelmuen valuk akarnam elintezni a dolgot.
Aztan persze a patch sem teljesen okes, mi a francnak kuldozget egy olvasonak olyan parancsot, aminek csak egy iro eseteben van erteleme?DRM is theft
-
turho
addikt
Elgondolkodtató. Most ki a hülye? Egy gyártó cd-romja problémás, ergo sokak szerint az LG a hülye. Ha 4 gyártó cd-je szarakszik, sokak szerint a Linux a hülye.
De az is elgondolkodtató, ha máshol nem jön elő.
És mi a könnyebb: Linux-patch vagy LG firmware-frissítés? :)Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
arty
veterán
nem lenne egyszerübb beirni, h ''bocs, igazatok van, tévedtem'' ? ;)
furcsa egy gondolkodásod van... :) Előző hasonlatot továbbogozva, ha azt mondom neked, hogy ugorj a kutba, te megteszed, akkor engem lecsuknak? ;) izé.. szted le kellene engem csukni? ;)"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Gyökér Úr
csendes tag
Linux vs LG flém még úgyse volt, úgyhogy HAJRÁ!
;];];]Agressz Szilárd voltam.....
-
Goose-T
veterán
''A tobbi drive helyesen figyelmen kivul hagyja ezeket. Az LG meg totalis hulyeseget csinal''
A többi oprendszer nem csinál ilyet. A Mandrake meg totális hülyeséget csinál.Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
tocsa
senior tag
Egyebkent a FLUSH-CACHE command elkuldeseert a Linux alatti UDF formatumu iras/olvasasert felelos pktcdvd csomag felelos, mely nem csak iroknak kuldi ki ezt. Sok gondom volt a pktcdvd-vel, meg erosen fejlesztik, ezert nem is tudom, hogy a sima kernelben benne van-e. A Mandrake azert erintett, mert a Mandrake kernelt megpecseltek a pktcdvd-vel. Ebbol kovetkezoen nem csak a Mandrake eseteben jelentkezik a hiba, hanem minden olyan konfigban, ahol ilyen pktcdvd-s kernelt hasznalnak.
Mellesleg Jens Axboe, a maintainere a pktcdvd-nek megjegyezte, hogy egyszer mar voltak hasonlo problemak. A Compaq/Dell/... gepekben aztan ismet megjelent, mert mint kiderult: refurbished/remarketed CD-ROM-okkal szalitottak oket!!!
Azt sajnalom, hogy a Linux hirnevet probaljak egyesek ezzel rontani. Az ATAPI CD_ROM szabvanyban nyilvan le van fektetve, hogyha nem ertelmezheto commandot kap a drive, akkor hadja figyelmen kivul, adjon hibauzenetet. Ennek ertelmeben az hogy tonkreteszi magat, nem szabvany szerinti mukodes. Ergo az erintett firmware-u LG drive-ok tenyleg nem ATAPI kompatibilisek. Ez van.Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
-
tocsa
senior tag
Mietr a Mandrake-nek lenne ciki? Itt kap egy olyan FLUSH_CACHE command-ot a meghajto, amit CD/DVD iroknak szoktak kuldeni. A tobbi drive helyesen figyelmen kivul hagyja ezeket. Az LG meg totalis hulyeseget csinal.
Mondok egy hasonlatot. Tegyuk fel, hogy te sose szoktal szemetet kivinni. Edesanyad megker, hogy vidd ki a szemetet, erre te beleugrassz a kutba.Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
-
DopeBob
addikt
nekem nem kellett hozzá mandrake linux, tönkrement magától :) először eszméletlen hangos lett, aztnán egyszercsak elhallgatott... örökre! :O
MZ/X
-
engusz
veterán
-
engusz
veterán
Ez ciki... :U
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest