Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kayman
senior tag
-
magnum_pi
tag
Úgy beszéltek mintha a 10x-es sebesség a minimum lenne. Lehet azt írni lasabban is. Egyébként meg aki 250-es írot vesz annak szerintem van olyan jó gépe hogy bírja a tempót
-
Jóvanakkor ha gyorsul, én még mindíg nem láttam blu írót a környéken, de jó érzés tudni, hogy már gyorsabb mint volt
-
t72killer
titán
válasz
venember83 #30 üzenetére
Inkább nem bízok. Elég maximalista vokk a lemezeim minőségét illetőleg, nem szeretném, h a könyvtáramat át kéne írni BLU discekre 1-2 éven belül.
Tapasztalatok: masszív géphasználat esetén (de a puffer rendben volt végig) írtam 1 lemezt, OKés volt, mintha picit magasabb lett volna a PI/PO szintje, mint a nyugiban megírtaké. Pufferkinyiffanásos tapasztalatom 1x volt, akkor asszem a lemez is elszállt, de már rég történt.
Azért nem vok szívbajos a nyugiban hagyással, mert az a 8-10 perc, míg 8xossal megír egy lemezt nem sok, addig elvan az ember mással (pl válogatja, mit írjon a következőre)
#31, hamarosan jön a röntgen, ráadásul holografikusanezentúl a meghajtóra kötelező lesz kirakni a sárga elakadásjelzőt (izé, a sugárveszély jelet
)+ha csontja törik valakinek, a lightscribe írók kapásból a lemezen rögzítik a diagnózist
[Szerkesztve] -
t72killer
titán
Ha akarsz, írhatsz lassabban
B igaz, h a gépemnek meg se kottyan pl a 4xes DVD írás, de biztosamibiztos, nem csinálok semmi komolyat írás közben. Elég, ha egy vacak makró 100% terheli a procit 1 pillanatra, és máris kinyiffanthatja a lemezt. Enyhe netezés, 1xerűbb officolás max...
360MBIT/s = 44MByte/sec. kb ennyivel illik olvasnia még egy 5400rpm-es noti HDD-nek is.
a 360MByte/sec komoly lenne, az már a SATA-2 csati harcmezeje, azt is kb 90%osan kihasználná(=100x-os BLU írás
)
Örülök a sebességnövekedésnek, végülis senki se szeret a gép fölött kotlani/xdb kényszerkávészünetet beiktatni (nem egészséges) csak azért, h egy db BLU filmet (reméljük egyre több lesz belőlük, egyre szebb minőségben) kiírjon.
-
-
KrAt
veterán
Nekem már van RW lemezem hozzá
-
hardzsi2
aktív tag
Ha erősen leterheli a HDD-t, az azt jelenti, hogy gyorsan is ír. Ha pedig 5-10 perc alatt megír nekem sok100 GB-ot, akkor hajlandó vagyok arra az 5-10 percre másra nem használni a gépet, hanem türelmesen várni a pörkölés végét. Vagy rakom az írást kisebb sebességre, és akkor dolgozhatok is mellette.
-
hétalvó
addikt
Akkor ez megoldódott jöhetnek a lézerágyúk végre. SW-ozni akarok a parkban este, nekem jó lesz a piros lézer is.
Tiétek lehet a kék!!!
-
erdoke
titán
válasz
venember83 #10 üzenetére
Khmm, bocs, azt hittem, az első nem ment el.
[Szerkesztve] -
citkar
addikt
szerintem vénember nem föltétlen arra gondolt h nem képes megírni a vinyórol folyamatosan olvasva,hanem h egy átlag gépnek azért komoly megterhelés,mást nem nagyon csinálhat mellette
nem mindenki követi fejlődést,mert nincs rá szüksége v csak kevesebbet szán rá
Mindenestre örülök a hírnek,fejlesszék,majd olcsóbb lesz,lehet várni kell rá,de eljön az idő,én inkább azt szeretném h minél megbízahtóbb legyen,remélem nem kell benne csalódnom majd -
venember83
nagyúr
Nope, csak siman cost-effective s raferne 1 jobb hdd, de ez nem ide tartozik. Ha annyira erdekel ott az adataimnal.
Kulonben nehogyma' raid0-ba kelljen kossem a hdd-okat, h az kiszolgalja a keklezert...
Ok, csak en problemazok, jojjon aminek jonnie kell.
mod: vegyetek ugy, h meg sem szolaltam.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
venember83 #10 üzenetére
A jelenlegi 2 tányéros 320 GB-os vinyók (amik 2008 második felére minimum 500 GB-osra híznak) simán tudnak akkora sebességet, ami kiszolgálja a 44 MB/s-os igényt. Sőt, ezt még töredezetten is gond nélkül produkálják.
Lebénítja a gépet? Én két különböző dolgot írok két íróval egyszerre, mégse bénul le a gépem. Elég ócska géped lehet, vagy lámán van megtervezve. Gyors kék lézeres írást ne egy darab 40 GB-os merevlemezzel képzelj már el. -
o0tomy0o
tag
~300 mW? Az én kézi kis szar lézermutatómra 1 mW van írva max outputnak. Ezek szerint ezzel már acélidomok is vághatóak?
-
Kriza
őstag
válasz
venember83 #10 üzenetére
Nem vitatkozásképp, de mondjuk egy új 320-as vinyó ennyivel simán olvas a lemez belsején is. Mondjuk akkor mást nem nagyon csinál, de ezt bírja.
SATA1 vezérlővel a 320-as Barracuda10-em: [link] -
hétalvó
addikt
Ha üzletileg nézzük, a szokásos gépezet beindult. Lassú árcsúszás és lépcsőzetes technológiai csepegtetés.
Aki megeszi megveszi, aki értelmes kivár és jól jár.
Amúgy már vártam ezt a hírt, ennek kellett jönnie.
A merevlemezeket pedig raid0-ban össze lehet fogni és akkor még az a 44mb/sec se sok. 2es raid tömb 120mb/sec. A sata2 pedig jóval túlmútat ezen az értéken.
Hallotuk már hírét a raid0-ás 4db-os raptor tömbnek is.Lehet számolni...
[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
Nem vitatkozaskepp, de jelenleg tenyleg nagyon sok az a 44-45 MB/sec, lenyegeben lebenitana a gepet iras kozben, azt meg senki sem szereti. S nem latok semmi uj technikat amitol jelentos mertekben felgyorsulnanak a vinyok. Szoval 2008 vegen is ugyanezen vinyok lesznek, amik max 50-60MB/seccel masolnak.
[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
Meg szerencse, h vannak jo kis Enermax Galaxyk, mi lenne velunk nelkuluk
Szvsz nem sebesseggel van a baj, hanem egyszeruen azzal, h qrva draga. Lehet barmilyen gyors, ha megfizethetetlen.
Sebessegugyben: majd RAM-rol fog irni s iras elott lesz 1 hosszu Loading...-os kepernyo, iras kozben meg probalja tomkodni a RAM-ot a hdd
[Szerkesztve] -
szerintem mésfél két év és közforgalomban lesz, de lehet annyi se kell neki, és az árai emberire mérséklődnek. Csak tényleg mi fogja tudni biztosítani azt az adatszolgáltató képességet...
-
csiga997
őstag
Már várom az ''úristen, 320mW? mi kell ehhez, Paks?'' kezdetű hozzászólásokat...
-
tgabi333
aktív tag
Ez olyan dolog, hogy van már néhány éve 24x-esen újraírni tudó cdrom is... hozzá meg lemez mint a fehér holló nagynénje.
-
Szab02
aktív tag
A szűk keresztmetszet úgyis a pénztárca lesz
-
^Bundi^
őstag
az munka
már csak a vinyóm nem fogja tudni ilyen gyorsan olvasni a cuccokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest