Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rover623
félisten
Én azért a vesémben valahol érzem, hogy a komolyabb lapok közül néhány a neves gyártók istállójából igenis bírni fogja a kétmagos procikat...
Komoly táprendszer megvan, multiproci támogatás megvan, BIOS frissítés oszt' megyen...
Azt mondta mindenki: 800MHz csak 865/875...aztán a komolyabb lapok tudták 845-el is...az Intel később elismerte hivatalosan is: lőn 848...
PAT csak 875-ben...szólt a dogma! Még jó hogy volt aki nem hitte el...ugye hogy ugye a 865-ben is be lehet kapcsolni...
775 láb=915...
Itt vannak a 865/875 chipes 775-ös lapok...
Az Asus lapok közül sok elviseli az 1066-os FSB-t és már most lehetővé teszik az 533MHz-nél gyorsabb DDR2 memcsik használatát...
PCI-e és AGP kombók...
SLI? Csak PCI-e...?
Az AGP 3.0 is megengedte több AGP csati használatát...
Szóval vannak itt kiskapuk, nem reklámozott technológiai tartalékok...a büdös kereskedelemről szól ez az egész,nem a felhasználók igényeiről...primus inter pares
-
b@ndi
tag
Állítólag az új duálmagos Intel Smithfield proci 130w-ot diszcipál.
Bővebben: link
Hurrá, csökken a gázszámla végre -
őstag
-
Docci
senior tag
válasz Intelligencs #33 üzenetére
és
Szerintem minden kérdésedre választ találsz.Erőt s erényt!
-
őstag
Ez az, erre várok. Ahogy annak idején a HT volt az, amit vártam, most a kétmagos proci. Csak az a kérdés hogy az LGA775-ös lapokban menni fognak-e ezek az új procik? Mert most akarok venni egy Asus P5AD2 Premium-ot, de ha nem megy benne, akkor inkább várok.
The Amiga, Born a Champion
-
Docci
senior tag
Lényegében ez már a teljes. Sokat nem fog már változni és ez nem beta változat.
RC1=Relase Candinate 1(kiadásra jelölt változat ver 1)(lehet hogy rosszul írtam angolul )
Én már leszedtem!
[Szerkesztve]Erőt s erényt!
-
Docci
senior tag
válasz Phil Collins #25 üzenetére
Ok
Egyébként ma jelent meg a Win Xp Prof x64 Rc1 letölthető változata.
Ms oldaláról lehet szedni.Erőt s erényt!
-
Benőke
őstag
válasz #64791808 #23 üzenetére
''ma már a programok 99%-a multithread''
Szerintem a fele se az.
Aminek szüksége van erre az már valóban az, illetve ami előlre lépés történt köszönhetően ez első sorban Az Intel féle HT nek. Mert addig nem volt jelemző, hogy 2 proceszoros gépe legyen otthon a többségnek. -
L3zl13
nagyúr
válasz #64791808 #23 üzenetére
Nagyjából egyet értek kivéve:
A 99% szvsz túlzás. A felhasználói progik jó része nincs optimalizálva többszálú futásra. Itt inkább csak annak az előnyét élvezhetjük, hogy míg a háttérbe fut valami gépigényesebb dolog, a gép attól még gyorsan reagál, ha mondjuk netezel, vagy valami hasonlót csinálsz...
A másik pedig ''szar a 64 bit, mert nincs rá semmi'' megjegyzés. Ezt kiegészíteném azzal, hogy ez már csak azért sem igaz, mert az A64-en illetve az Új p4-eken nem lassul a 32 bit. Tehát ha előnyét jelenleg nem is élvezhetjük, hátránya sincs. Tehát miért ne?Aki hülye, haljon meg!
-
Docci
senior tag
A kérdés az,hogy most lesz 2 féle 64 bites intel cpu,vagy nem?
1. P4 LGA775 EMT64/1MB L2 Cache 500-as sorozat Bővebben: link
2. P4 LGA775 EMT64/2MB L2 Cache 600-as sorozatErőt s erényt!
-
törölt tag
Tanult kollégánk megállapítását kicsit hadd tegyem rendbe.
Két magból hogyan profitál a rendszer: egy process thread (egy program egy számítási szála, továbbiakban PT) egy processzormagon képes csak futni, vagy ez, vagy az csinálja a számolást. Tehát az igaz, hogy azon programok, amelyek egy szálon futnak, nem futnak gyorsabban. Eddig az állítás ül. Most kell kiegészíteni azzal, hogy ma már a programok 99%-a multithread, több szálon fut. Mint minden ilyen, ez is gyorsulni fog, attól függően, hogy miylen okosan van több szálra szedve. Pl. egy svchost.exe is 8 szálon fut, winamp 4-en, stb...
A windows nem lesz gyorsabb? Persze hogy nem, a windows semmi olyat nem csinál, ami komolyan zabálná a processzort, és jól is van ez így, oprendszer, ez így van kitalálva. Pl. egy windows xp sebessége alapvetően két dologtól függ: az egyik a memória mérete, a másik pedig a merevlemez sebessége, ami a rendszer alatt van. Hadd mondjak példát: jelen pillanatban 3 gépem van. Az első egy dual xeon, 4 scsi vinyó raid5-ben 2G dual ddr400, ő a leggyorsabb. Egy abit BP6+ 2x cel533, 768M ram, 7 vinyó szoftveres raid5-ben, ő a második, és a leglassabb egy 2,4-es p4 3,2-n, 1G dual ddr400, 74gigás wd raptor. Bocs, hogy hosszú volt.
A 64 bit akkor jó, ha 64 bites környezetben 64 bitre fordított és optimalizált programokat futtatunk. Ez eddig jó, nem lesz gyorsabb attól a fotosop, hogy pl A64 vagy Intel-féle 64 bit van alatta. Viszont vegyük észre, hogy ennek nem ez a lényege! A lényeg az, hogy a szoftver íródik a hardverre és nem a hardvert csináljuk a szoftverhez. Magyarul mondva: nyílván még nincsenek 64 bites programok dögivel, mert még most jelennek meg a 64 bites processzorok. Amíg nincs elterjedt technológia, amire lehet fejleszteni, addig nem fognak rá fejleszteni.
Tehát elég korlátolt érvecske az, hogy ''szar a 64 bit, mert nincs rá semmi''. Figyeljétek meg, ez még két évig lesz így, aztán boom. Nagyobb vonalakban nézve a PC-s világ elkezdett átállni 32 bitről 64 bites architektúrára processzorok terén, és most tartunk az első lépcsőnél.
Tehát összegezvén: most annak, hogy lesz 64 bites két magos intel CPU, annak ránk nézve nagy jelentősége most még nincs. Ez ennek a technológiának a kezdete, ennek majd 4-5 év múlva lesz jelentősége, amikor már a legegyszerűbb program is 64 bitre fordítva, kb 32 process thread-del fog készülni.
Köszönöm a figyelmet.
aki végi elolvasta, annak fizetek egy sört
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
régi OP-régi progikkal az a gond, hogy pl az újabb chipsetű alaplapokhoz nincs is win98-as driver. egy w98 hasítana!
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Peet
senior tag
Olvasva a többiek válaszát a hozzászólásomra, szerintem a Tied áll legközelebb az igazsághoz, ugyanis, tényleg az újabb géppen újabb progikat használok, és az új progik gépégiényét tekintve tényleg ugyanott helyezkedik el a gépem, ahol a régi programoknál a régi gépem.
Azt meg nem veszem gyorsulásnak (lehet hiba) ha több új dolgot tudok megcsinálni rajta. Én a gyorsulást a programuk futásánál várnám el, csak hát tényleg, azokat is cserélgetem.
Lehet egyszer visszarakok egy régi OP-ot régi progikkal, csak hogy lemérjem mit gyorsult a gépem! -
anulu
félisten
azért ebben annyira nem bíznék. havernak kb 1 napig fordult 2600+ Bartonon..
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
djyangce
tag
Szerintem is érezni.
Nekem tavaly tavasszal volt egy Celeron2000->P42,8(533 sajnos nem HT) váltás.
A memória rögtön 333-on futott 266 helyett.
A változás pedig több, mint érezhető. Egy linux kernel pl. 3x gyorsabban fordult le. De maga a rendszer is sokkal gyorsabb. Ha majd lesz időm, kipróbálom a Gentoo-t, mert abban minden forráskódbol fordul. Az lesz aztán csak gyors...''Soha ne becsüld le egy olyan furgon sávszélességét, amely kazettákkal telepakolva száguld az autópályán!''
-
anulu
félisten
hát nemtom. én a 2100MHz-re felturbózott Athlon XP-ról a 2800+ (1800MHz) A64-re történő váltást is megéreztem.
-
nagyúr
az xp persze hogy nem lesz gyorsabb, annak a futásához elegendő a jelenlegi hardverkészlet is. de egy erősen számolásigényes alkalmazásnak (CAD, dvd-> divx, meg a majdan megjelenő játékprogramok) azért jót fog tenni ez a dolog, ha nem ész nélkül csinálják persze.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
csatlakozom Szekéhez, a probléma az Ön készülékében van. próbálj meg bekódolni egy a dvd-t divxbe egy tbirddel, meg a mostani 64es mansztáddal. ja hogy az utóbbi 3* megcsinálta, mire a tbird a feléhez ért? hja kérem... persze a passziánsznak bőven elegendő egy 386os is...
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
L3zl13
nagyúr
Általában, ha azt az alakatrészt fejleszted, ami elsősorban szűk keresztmetszet az általad használt alkalmazásokban, akkor elég jelentős gyorsulást lehet látni.
De ha mondjuk VGA limitáltak a játékaid, és beteszel egy 3x gyorsabb procit, akkor viszont tényleg nem fogsz látni semmit.
Másik meg, hogy a progik újabb verziói is rendre nagyobb gépigényűek, és mikor egy újabb verziót felteszel az újabb gépre azt látod, hogy pont ugyanolyan gyors mint a korábbi verzió a korábbi gépen...Aki hülye, haljon meg!
-
nagyúr
Azért nem hiszem, hogy csak 10-15%-os lenne a teljesítménynövekedés. Persze ez programfüggő is, legalábbis abból kiindulva, hogy a két 2,4-es xeon néhol 3x gyorsabb photoshopban, mint a 3,06-os northwood. Szóval amelyik program kihasználja a több magot, ott igenis lesz jelentős gyorsulás. Persze ez a játékosokat kevésbé érinti...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Peet
senior tag
Én is kíváncsi vagyok ezekre a 2 magos procikra, amiknek, szerintem hamarosan lesz folytatása is 4, 6, 8 magos procik személyében.
A kérdés persze az, hogyha több mag akkor több láb?
Nos szerintem igen, de akkor hova préselik még be azokat az új lábakat?
A hűtés az megint csak kérdéses, ami viszont a teljesítményt illeti szinte megjósolható, hogy egy 2 magos proci 10-15%-al ha többet teljesít majd mint egy 1 magos, ami szerintem nudli.
Én általában dupla órajelűre cserélem processzoraimat, de így is ritkán veszem észre a különbséget.
K6-2 300MHz - K6-2 450MHz: ez persze nem volt dupla órajel, de gyorsulás se volt észrevehető szinte
K6-2 450MHz - Thunderbird 1100MHz: itt azért volt különbség , főleg a divx videoknál és játékoknál, a többi alkalmazás viszont hajszálnyit gyorsult csak.
Thunderbird 1100MHz - A64 3000+: egyenlőre semmi különbséget, gyorsulást nem látok, talán a játékok és a tömörítés javult egy kicsit
Szóval szerintem nem kell elájulni azért ezektől az újításoktól. Szerintem a dupla órajel még mindig többet ér mint ezek a kialakításbeli változtatások, és új utasításkészletek. -
Zoz
őstag
''A két magnak akkor van értelme, ha sok program fut sokat párhuzamosan''
A legtöbb ember elég sok programot futatt párhuzamosan állandóan pl maga a windows, aztán vírusírtó, tűzfal, ICQ(és társai), letöltő progi, stb,stb igaz hogy ezek nem túl megterhelőek, de mégis időnként 1-1 pillanatra jól lefoglalják a procit, és akkor megakad a zene vagy a film,stb ami rohadt idegesítő...
Anno amikor Intel elkövette azt a ''hibát'', hogy a PPGA Celeronok is mentek duálban, akkor sokan lecsaptak az olcsó 2 procis rendszer lehetőségére, én is beszereztem egy BP6-t két procival. Azt tapasztaltam, hogy a teljesen átlagos windows felhasználás is sokkal gördülékenyebb volt, mentes az ilyen bosszantó akadásoktól.
Volt HT-s P4 konfigom is, de az hiába látszott 2 procinak, gyakorlatban nem éreztem különbséget. Most kiváncsian várom ezeket a 2 magos procikat... -
djyangce
tag
Mint mindenhova, azért ide is beírom.
A 64bitnek akkor van értelme, ha a forráskód optimalizálva van 64bitre és a fordítás is 64bitre történik. A sima x86 (mondjuk jó esteben 686) kódra fordított programok futtatása 64bites procikon vicc jellegű.
A két magnak akkor van értelme, ha sok program fut sokat práhuzamosan, vagy ha az az egy program úgy van elkészítve, hogy sok benne a párhizamosítható folyamat. Ergo az oprendszer nem igazán lesz gyorsabb, az office sem a böngészők sem a játékok sem. Kizárólag így előkészített tudományos programok, dualmagra fordított grafikus igényes alkalmazások (azok is csak jó VGA kártyával) profitálnak belőle.
Na meg mondjuk a szerverek, ahol két folyamat kommunikál. Mondjuk egy apache/php <-> adatbázisszerver.''Soha ne becsüld le egy olyan furgon sávszélességét, amely kazettákkal telepakolva száguld az autópályán!''
-
anulu
félisten
hurrá, ezek szerint az a kevés szerencsés, aki hozzájut ezekhez kiköttetheti a távfűtést/cirkót/kályhát/stb
túlságosan hajszolja az Intel a 2magos CPU-t. nem lesz jó vége szvsz. rohannak előre."Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Benőke
őstag
Azért kiváncsi lennék hogy a 3,8Ghz -es kétmagos verziót hogy tevezik hűteni.
-
Dassler
őstag
Hát ez az, győzzük kivárni. Ha már olvasok valami iylen hírt, mindjárt tűkön ülök, és minden nap 20x lesem az aktuális oldalakat, hátha van valami új fejlemény...kell ilyeket írkálni. Amúgy nem vagyok türelmetlen
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
Thom!
veterán
2006-ra talán mi is profitálunk ebből az istentudja processzorhajszából..
2 magos cuccra nagyon kíváncsi vagyok, túlságosan is, de 64 bitet is szívesen kipróbálnám élőben mit tud.
Csak győzzük kivárni. -
veterán
szerintem várjuk meg a dual magos procik tesztjét, s majd utánna meglátjuk, hogy mit alkotott mind az AMD mind az intel
-
djyangce
tag
Ha jól értelmezem a dolgot, akkor ez a táblázat pontot tesz a múltkori kétmagos CPU diskurzusra.
Merthogy eszerint továbbra is tervezik gyártani az egymagos CPU-kat. Nekem egyelőre az a tippem, hogy az egymagos veszi át a Celeron helyét és a kétmagos a Pentiumét. Más piaci (értsd: célközönség) szegmetálódást ugyanis egyelőre nehezn tudok elképzelni. Vagy valaki van, aki fel tudja nekem osztani a célközönséget Celeron-1magPentium-2magPentium bontásban?''Soha ne becsüld le egy olyan furgon sávszélességét, amely kazettákkal telepakolva száguld az autópályán!''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest