- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
Tif
tag
Na ennyire nem erdekel senkit?
[L]http://www.westerndigital.com/products/WD360GD.asp[/L] -
McJames
senior tag
Két darab 10000-res Quantum SCSI HDD suhog a gépemben (meg van 7200-es is). Egy Atlas IV-es, meg egy V-ös. Na, a IV-es lassan haldoklik, azaz kicsit visít - tényleg csak kicsit, majdnem hallásküszöb felett van a hang -, de amúgy dolgozik rendesen. Semmi plusz hűtést nem igényelnek.
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Dinamikus folyadékcsapágazás + gyári vízhűtés:))))
-
Den
veterán
válasz
almásrétes #28 üzenetére
Ha megnézel egy vinyót abban a fejen kívül egy ''mechanika'' van, a lemezmeghajtó motor. Ez egy aggyal egybe van építve, ezt a vinyó gyártók így egyben veszik, gyakorlatilag a lemezt szerelik rá és kész.
De te se ebbe akadj bele, feljebb is írtam hogy ez a _lényegi_különbség, nyilván a többi alkatrészt is optimalizálni kell, de a dolog nem jelent radikális technológiai újítást.
csek disz :)
[L]http://www.minebea.co.jp/english/product/rotary/hdd_spin_f.html[/L] -
Den
veterán
Azaz megy le az ára. a 8 megás még mindig kuriózum (és +3 év gar van rá ) ahogy elterjed olcsóbb lesz, annyira mint most a 2 megás, mert az lesz a standard. Ugyanígy a a 10k-s vinyók, először drágább lesz, aztán egyre olcsóbb, közben 5400-esekkel leállnak, és ugyanaz a felállás lesz mint most a 5400-es olcsó/lassú, és 7200-e Drágább/gyors vinyóknál.
-
LordX
veterán
-
engusz
veterán
Ill 72000 rpm-nel gyorsabb, akkor biztos ;]
-
engusz
veterán
Megvarok 1-2 tesztet es, ha gyorsabb joval mint egy 72000 rpm-es winyo, akkor nekem lesz egy ilyenem :D Es kulonben is, akkor nem fog uncsizni a serial ata csati az alaplapomon :P
-
klumbik
tag
Hány gigás tányérokat fog használni? A 10k-s scsi cuccokban ált 9-36 gigásak.
-
Den
veterán
Nyilván a dolog nem csak annyi, hogy egy 7200-as vinyóba nagyobb ford.számú motort teszek, optimalizálni kell a többi alkatrészt is. De a lényeg hogy semmi technológiai fejlesztést nem igényel, nem bonyolítja az előállítást, felépítést, ezért az árkülönbség leginkább az újdonság miatt lesz, és idővel ezek is olyan olcsók lesznek mint most a 7200-asok. Igen lehetne gyorsabb is, és lesz is gyorsabb, csak előbb lefölözik ennek a lépésnek a nyereségét, most sokan lecserélik a régi vinyókat, aztán majd 2 év múlva 15000 rpm, újabb csere. Ki van ez találva :P
A fejnek nem kell fürgébbnek lenni, persze ez sem ártana de ez az elérési sebességet növeli elsősorban, a ford szám meg leginkább írási/olvasási sebesség növekedést eredményez.
Egyébként a vinyók belső adatátviteli sebessége m is több száz mega, szal az elég lesz a 10k-soknak is. -
Hun'reeth
őstag
Vajon hány szelet pirítóst lehet megsütni rajta? :))
-
WN31RD
addikt
Én leginkább arra lennék kíváncsi, hogy mennyire fognak melegedni? Nélkülözhetetlen lesz a külön venti ezekhez a vinyókhóz? Vagy elég lesz nekik egy jól szellőző ház?
-
JulWCZar
senior tag
Fizikatanarom (Kobzos, elegge hirhedt urge) nem hiszi el hogy van olyan mechanikus cumo ami 10000 rpmmel porog.
-
leontm
tag
''leginkább egy erősebb motor van benne''
Ha igazad lenne és valóban csak ennyin múlna akkor ennél sokkal gyorsabbak is lehetnének, csak: a fejnek is fürgébbnek kell lennie, pontosabbnak, az átviteli csatornáknak is, a lemeznek strapabíróbbnak kell lennie (bár nem szerverekbe szánják) stbstb... A gyorsabb motor következménye és nem feltétele...sztem de lehet hogy félreértettelek:/ -
elmo
aktív tag
válasz
CsendPenge #9 üzenetére
Valószínűleg a mai kábelekkel semennyit se.
-
CsendPenge
őstag
Úgy látszik, ez a soron következő. Az tuti, hogy jól hangzik minden paraméter. (kíváncsi vagyok, hogy a valóságban a sATA 150, és a 10000rpm mennyit ver rá az ATA 133, és 7200rpm-re.)
-
Den
veterán
Visítani nem fognak, mert az az alkatrész ami régen visított (golyós csapágy), kikerült belőle, az fdb motor pedig nem kelt ilyen zajt. Az élettatram kérdés, de az ma sem a ford szám miatt alacsony, hanem mert az (szerintem) irreálisan alacsony árak miatt hulladék alkatrészeket használnak egyes gyártók.
-
marcee
addikt
A ''limitált garancia'' mit jelent?
Addig van rá garancia amíg el nem romlik?! :)) -
LordX
veterán
Ahogy a WD 8 mega cacheses vinyók árait láttam, minimum 2x annyi lesz, mint egy azonos méretű 7200-as...
Mondjuk teljesítményben ott lesz, az biztos...
Aktív témák
Hirdetés
ph A világ első ilyen fordulatszámú, asztali gépekbe szánt vincseszterei február 11-én érkeznek.
- sziku69: Szólánc.
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Fotók, videók mobillal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest