Hirdetés
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Micro Four Thirds
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi0604
őstag
Te teljesen félreértessz...
Tudom, hogy sok embernek nem tetszik és sok embernek igen, ez így normális.
És tudok olyan emberről aki pont azért vett iPodot, hogy 30gb-on tudja hurcolászni a cuccait és mellette szórakozzon...Vannak ilyenek is, ez van. Ha megnézed jobb mint egy külső vincseszter... És akár hiszed, akár nem, tisztában vagyok azzal, hogy a többi is használható ilyen célra.
Én is annak a híve vagyok, hogy ne lógjon minden zsebembe valami és a jelenlegi mobilom is olyan, amit mp3 hallgatására is használok.De ez is szubjektív...
-
fotel
aktív tag
MP3 lejátszó hangerő gomb nélkül? Vicces - nálam már itt kiesett.
Egyébként ha épkézláb aksi-élettartamokat produkálnának és teljes fém házat a Nano-nak, akkor még esetleg vennék is, mivel a kis mérete nagyon tetszik, viszont most is 10G-t tárolok a saját kütyümön, úgyhogy megszorításokkal járna a dolog.
Egyébként piaci törvényszerűség, hogy nem a legjobb termék nyer, lásd Beta, MiniDisc vs Kazetta és a HDDVD vs BluRay (bár ez nem lefutott). Sok múlik a tálaláson. Egyébként a beszállítóváltásnak van köze ahhoz, hogy az Aplle-től távozott az iPod atyjaként számontartott valaki? -
tomcs
őstag
na ez mar tenyleg vicces
szvsz nincs ember aki azert vett ipodot 1 kisebb akarmilyen mp3 lejatszo helyett mert pont ezt akarja pendrive helyett.. kulonbenis, az osszes mp3 lejatszo hasznalhato igy.
oke, a ''jol megerdemelt bukas'' tenyleg eros volt, aminek van kereslete az jo is hogy piacon van, az ipod meg ilyen. de attol meg nyugodtan lehetnek emberek akiknek nem tetszik, es azok se gyuloletbol meg elfogultsagbol mondjak, hanem mert tenyleg nem tetszik.
en se probaltam, nem is fogom. ez az egesz itunes dolog 100% teljesen az agyamra menne, az meg hogy van hozza nem tamogatott peccs 1 dolog, de az apple-t ismerve elobb-utobb ugyis ramasznak a tuzzel meg a vassal is. egyebkent meg szerintem is a mobilos mp3 lejatszoke a jovo, mobil meg zeneforras ket olyan dolog amiket max akkor vagyok hajlando nelkulozni ha uszni megyek. akkor meg mar inkabb legyen egy targy. -
gorlin
őstag
Én halkan megjegyzem hogy hamarosan rájónnek a telefon gyártok hogy érdemes nyitni a komolyabb hangzás felé(miután nem tudnak már nagyobb pixel számot elérni a telefonba tömködött műanyag lencsével
)
És akkor lesz vége az IPOD-nak.Nekem az a bajom hogy plussz egy eszköz.
Amúgy példaként hozznám fel a beépített GPS vevőt.Mindenki esküdött hogy az igazi a BT-s vevő,aztán szépen megjekent a SIRFIII.És legalább olyan tökéletesen működik még a legolcsóbb ezzel szerelt PDA-is mintha külön 25.000-30.000 külön vettél volna hozzá GPS vevőt.
Én kivárom ,mert nincs olyan messze.Mondom mégegyszer engem zavar a plussz eszkösz a zsebembe.Meg amúgy azért érdekes kiadni 70.000Forintot csak ezért -
ithomas
őstag
Basszus...nekem látatlanban,még mielőtt a hozzászólásodat olvastam volna,ugyanez a véleményem fogalmazódott meg!
Más kérdés hogy én se nokiát se ipodot nem fogok venni...
Bár az egyetlen ipod termék ami még tetszik,az a nano,de azt meg a karcos mivolta miatt nem venném meg soha...(Mert nekem speviel se diktafon se rádió nem hiányzik...) -
dabadab
titán
''lehet hogy hülye hasonlat, de az mp3 lejatszo piacon az ipod olyan mint a mobil piacon a nokia''
Nem, dehogy, a Nokia az TENYLEG jo
Egyebkent a /. kapcsolodo hirenek kommentarjaiban eleg sokan savaztak a PortalPlayer cuccat (sokat fogyaszt, kicsi a teljesitmenye, ugy szar, ahogy van, a PP-s alkalmazottak meg mind hulye barmok). -
kzoltann
aktív tag
lehet hogy hülye hasonlat, de az mp3 lejatszo piacon az ipod olyan mint a mobil piacon a nokia. Hogy piacvezeto pozicioja van, altalaban hasonlo arkategoriaban altalaban lehet jobbat kapni a készülékeiknél, de mégis sok rajongoja van, mégis sokan veszik akik megszoktak a cégtöl a minöséget a korábbi szériakban.
Amugy sztem is jo termék az ipod, nekem is van egy 2. generacios mini-m és nagyon szeretem.
Mondjuk sztem a kisebb ipodoknak (shuffle nano - 512mb-4g) nagy konkurenciat fognak jelenteni az uj zenemobilok. -
robi0604
őstag
Ha minőségben rossz lenne és bonyolult, idegesítő lenne, akkor valszeg már rég leírták volna és negyed ennyien se vennék.
És nagyon sok ember van akit nem érdekel a dizájnja, mégis van és elégedetten használja.
Nem kell félteni szentem senkit. Mindenki azt veszi amit szeretne vagy amiben megbízik.
Hidd el neked nem fog hátrányod lenni ebből, sőt lehet, hogy még előnyt is kovácsolhatsz belőle. Pl. 1-2 olcsóbban kaphatsz meg,stb. -
faster
nagyúr
Az apple talán még nincs monopol helyzetben, de pont mivel nem olyan régi ez az üzletág, a jövőben akár erőből tovább javíthatja a pozícióját, és ez szerintem senkinek sem lenne jó rajtuk kívül.
És azért kellene elítélni az Applet, mert lehet, hogy a jövőben visszaél a helyzetével?
Nincs monopolhelyzetben, jó pozícióban van, mert jó időben jó irányba mozdult. Pont. -
vili13
őstag
Az apple talán még nincs monopol helyzetben, de pont mivel nem olyan régi ez az üzletág, a jövőben akár erőből tovább javíthatja a pozícióját, és ez szerintem senkinek sem lenne jó rajtuk kívül. Másrészt nem vitatom a design szerepét, de szubjektív alapon rossz néven veszem, ha a műszaki szempontok fölé kerekedik...
-
faster
nagyúr
3. A piac kiszolgáltatottsága szvsz attól függ, mekkora szeletet tud hasítani belőle az apple magának. Nem ismerek aktuális eladási statisztikákat, de gyanítom hogy máris túl nagyot.
A piac akkor lenne kiszolgáltatva, ha mások mp3 lejátszói eladhatatlanok lennének. Nincs monopóliumhelyzetben az Apple, erős ugyan a helyzete, de messze nem monopólium. Nem olyan régi ez az üzletág, és eléggé sokszereplős.
A design pedig fontos dolog, ha ez nem így lenne, mindenki kantáros kertésznadrágban járna. El kell fogadnod, sokaknak a design is érték, és ebben az Apple-t nem nagyon tudják megszorongatni, pedig a lehetőség minden nagy gyártónak a kezében van. -
vili13
őstag
Nemcsak belátom, hogy az ipod kultuszt teremtett, de valószínűleg itt sem volnék az egészséges ellenvéleményemmel, ha nem így lenne. (Kultuszt a sátánisták is teremtettek, mégsem szeretjük őket érte...) De azt nem hiszem, hogy minőségben olyan magasan a többi fölé emelkedne, hiszen - mint írtad - vannak más nagyon jó készülékek is. Másrészt egyik ipodot sem találom igazán egyedülálló alkotásnak, szolgáltatások terén szvsz inkább középszerű. Persze, ők csinálták az első 4GB-os flash memóriásat - na bumm, az első 2GB-os meg iAudio volt...
A kipróbálásnak igazán sok értelmét nem látom, mert kb. a következőket állapítanám meg: Nagyon szép, nagyon jól szól, az idegeimre megy az itunes, semmit nem találok a kitöltetlen tag-ek miatt, és sok idő megy el az ogg(vorbis) fájlok konvertálására... -
robi0604
őstag
Na én azt nem értem, hogy te miért küzdessz... Mindegyik cég el tudja adni a cuccát ha akarja és jó...
Sajnos, hogy melyik nagy vállalat milyen beszállítót alkalmaz, azt mi nem tudjuk eldönteni, de más nagy gyártó is csinált hasonló, sőt rosszabb lépéseket is. Ezért nem kell leírni egy céget, főleg nem a termékét.
Az, hogy kinek mi tetszik az meg mint már beszéltük, szubjektív. Ezt tiszteletben kell tartani.
De ne mondjunk olyanról véleményt, amit még nem is láttunk. (ez általános...)
Ennyi!
[Szerkesztve] -
vili13
őstag
1. Ítéletetalkotáshoz szükséges információkat én inkább nem tapizás, hanem minnél több leírás elolvasása alapján gyűjtök. Nem az érdekel mennyire divatos, hanem hogy mit és hogyan tud.
2. Az apple nem a fennmaradásért küzd, hanem az erőfölényével él vissza - szerintem. Pl. a beszállítókkal szemben is, de gondolom a terjesztőkkel sem szégyenlősek.
3. A piac kiszolgáltatottsága szvsz attól függ, mekkora szeletet tud hasítani belőle az apple magának. Nem ismerek aktuális eladási statisztikákat, de gyanítom hogy máris túl nagyot. -
robi0604
őstag
Nem azt mondtam, hogy nem telített a piac a hasonló termékekkel és nem is mondom, hogy rosszabbak, sőt van 1-2 nagyon jó is. De azt te is beláthatod, hogy az iPod kultuszt teremtett, minőségben nagyon jók és a nagyobb kapacitású mp3-ak között az Apple egyedülállót alkotott.
Egész jó tűrőképességük van és ezeknél ez is szempont.
Engem még az idegesített, hogy hallomásból vontál le következtetéseket.
Nem azt mondom, hogy vegyél, de legalább (ha van rá lehetőséged) próbáld ki. -
sidhe
tag
en amit nevetsegesnek tartok (az osszehanyom magam kifejezest azert nem hasznalnam) az az a fanatikus rajongas, az adott ceg minden termeke irant, ami melloz minden racionalitast. ezzel csak azt akartam peldazni, hogy lehet h mas izlessel rendelkezik az adott juzer, vagy csak szanalmasnak tartja az egesz kultuszt. ettol meg lehet ember.
szerk:
#23: latom vili koleganak tokeletesen massal van baja, igy ez nem ra vonatkozik. mondjuk a termekekrol ugy iteletet mondani (ipod lasd feljebb), hogy kozben nem is ismered, az eleg meresz.
a multicegek meg cunya rossz bacsik, akik meg kuzdenek is a fennmaradasert jaro profitert. a galadok!
amugy lehet mas mp3 lejatszokat is venni, bar az ipodtol a leghangosabb a media, megsugom: van meg mas is. Messze nincs neki ugy kiszolgaltatva a piac szerintem, mint ahogy azt sugallod.
[Szerkesztve] -
vili13
őstag
Majdnem így van, csak nem az ipod, hanem az apple érdemelné meg, és nem azért érdemelné meg, mert mások a szempontjaim, hanem azért nem sajnálnám, mert mások a szempontjaim. Szerintem azért érdemelné meg az apple a bukást, mert egy csúnya rossz multicég, amelyik jól rátette a kezét a lejátszó-piac jelentős részére, és végül saját kénye-kedve szerint alakítja azt ahelyett, hogy jobb sorsra érdemes kisebb cégek tisztességes versenyben küzdenének a vásárlók kegyeiért...
-
-SeveN-
aktív tag
Akkor mar ertem. Tehat azert erdemli meg a IPod a bukast, mert neked masok a szempontjaid.
''ipodok jól megérdemelt bukása''
''az emberek egy része fanatikusan rajong az apple termékekért, mások meg hányigert kapnak tőlük''
''Sokmilliárd légy nem tévedhet!''
''Honnan tudod, hogy nem fog ízleni a kutyasz@rral töltött káposzta, ha még sose kostoltad?''
Hulyeseget mondtal, es hulyesegekkel probalod alatamasztani.
En elfogadom, azt hogy neked nem szimpatikus az IPod es az Apple. Ez szubjektiv.
Vagyel masik Mp3 playert, hasznald azt, mondj rola velemenyt, de azert mert neked nem IPodod van, attol meg nincs bukasra itelve, es nem kell lehanyni.
[Szerkesztve] -
vili13
őstag
1. Elég sok hasonló termék (mp3 lejátszó) van a piacon, szvsz az ipod nem a tudása, hanem a divat miatt oly kiemelkedően népszerű.
2. Azt, hogy a szállítóváltás hogy befolyásolja a jövőben az ipodok minőségét és tudását, még nem tudhatjuk...
3. Nem minősíteném az ipodot szutyoknak, kívánom minden tulajnak hogy legyen elégedett, de egyúttal visszautalnék az (1.) pontra.
4. Honnan tudod, hogy nem fog ízleni a kutyasz@rral töltött káposzta, ha még sose kostoltad?
5. Elhiszem, hogy nem a népszerűsítés a célod, de kételkedem az elfogulatlanságodban... -
vili13
őstag
Nem használtam még ipodot, mivel az én szempontjaimnak nem igazán felel meg. (pl. ragaszkodom a rádióhoz, és a szabványos ceruzaelemet is többre tartom a beépített akkuknál, tag-eket kitölteni meg kifejezetten utálok, stb.)
Ennek ellenére a véleményemet leginkább magamnak alakítottam ki az ipodok képességeit más lejátszókkal összehasonlítva. Az, hogy különböző fórumokban mások is jutottak hasonló véleményre, talán csak a véletlen műve... -
robi0604
őstag
Nem azt mondtam, hogy nem tévedhet de mondjál valami hasonló terméket.
És azt se értem, hogy mennyire kapcsolódik a szállítóváltáshoz, hogy milyenek a termékeik...
Valszeg akkor sok millió elégedett ember téved és egy szutyok termék tulajdonosai?
Használtál ilyen terméket huzamosabb ideig? És utána vagy előtte más gyártóét?
Nem akarlak rábeszélni semmire, sőt senkit, de érdemes kipróbálni. És utána mondjál véleményt. Honnan tudod, hogy nem fog ízleni a töltöttkáposzta, ha még sose kostoltad?
Ennek a dolognak semmi köze ahhoz, hogy mivel kereskedek... nem a népszerűsítésért írtam. És sok ember szintén nem támaszkodik olyan véleményekre, amik csak ''olvasottak''. -
-SeveN-
aktív tag
Nem terepjárot veszek, mert masok a szempontjaim. De ettol fuggetlenul, meg nem hanyom ossze magam ha terepjarot latok. A hanyinger nem szempont kerdese.
Ugyhogy ezekutan tartom hozza magamat:''Valszeg aki hanyingert kap az Apple termekektol az vagy meg nem hasznalta oket, vagy pedig nincs ra penze.'' -
robi0604
őstag
Mondj egy olyan hasonló terméket ami tökéletes és hasonló népszerűségnek örvend.
Félre ne értsd, tudom, hogy minden stubjektív, de nem kellene ennyire hurrogni ezeket a termékeket, főleg ha még nem is használtad hosszabb időn keresztül...
A hírek hallatán semmit nem szabdna venni, mert mindennek van valami baja... -
vili13
őstag
Szerintem az apple sem a minőség érdekében agresszív, sokkal inkább a minnél nagyobb nyereség érdekében... És valahogy azt érzem, nem a vásárlók lehetséges szempontjaihoz igyekszik igazodni, hanem ellenkezőleg, alapos marketinggel próbálja a célközönség szempontjait saját érdekeihez hangolni. Megy neki.
-
robi0604
őstag
A legtöbb gyártó bizonyos szinten agresszív...
De nem biztos, hogy a minőség érdekében.
Neked melyik fontos? A lényeg, hogy milyen terméket kap a végfelhasználó és idáig nem nagyon csalódhatott az ember a pénzéért kapott termékben. Természetesen minden gyártónál vannak hibás szériák, de az se mindegy, hogy milyen százalékban... -
vili13
őstag
Hiába, az emberek egy része fanatikusan rajong az apple termékekért, mások meg hányigert kapnak tőlük. (Ahogy az apple-t ismerem, ez így is fog maradni.) Az említett első csoport sajnos túl népes a szerintem jól megérdemelt bukáshoz...
Jól megérdemeltnek meg azért tartanám az apple bukását, mert az egyik legagresszívabb cég büntetlenül (- ezek szerint a beszállítókkal legalább annyira, mint a vásárlók felé). Ráadásul az egyébként jó hardvernek minősíthető ipodokat szoftveresen számomra igen ellenszenves tulajdonságokkal ruházzák fel, ami újabban egy Rockbox firmware ([link]) segítségével orvosolható ugyan, de ez sem az apple-nek jó pont... -
-SeveN-
aktív tag
válasz
tjhooker464 #7 üzenetére
vili13nak szantam
-
johny007
tag
Apple rulez
-
karib
addikt
Azért elég durva, hogy bármi történik az iPod körül, rögtön egy tucat cég életében következik be jelentős változás, lásd még:
- a flash alapú iPod bemutatásakor a mini HDD-k becsült piacát azonnal jelentősen lejjebb igazították
- flash beszállító váltáskor is rögtön masszív visszaesést könyvel el, akitől elfordul az Apple
- most meg a system chip váltás miatt kénytelen szegény beszállító magyarázkodni
Kemény dolog - de legalább az Apple-nek jól megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A váltás egyes iPod-típusok áttervezésére, illetve új modellek megjelenésére utalhat.
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Politika
- EA Sports WRC '23
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Last Epoch
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Crative Gigaworks S750 7.1 szett+ Sb X-fi titanium karival
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Samsung Xcover 4 STRAPA-Okostelefon, Garanciával, Üzletből
- Samsung Galaxy Xcover 4s 3G/32GB , Androidos Strapatelefon, Üzletből
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest