- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
Hm, én vettem már át jópár kazettát (utoljára egy teljes 4 órás kazit), köztük nagyon régieket is (hangalámondásos Terminátor 1
), és soha nem volt gondom. Mondjuk én VirtualDub-ot használok, és nem tunert, hanem VIVO-s kártyát... egyedül ott van gond, ahol szünet van két felvétel között (utána van nagy csúszás), de akkor is egy pár másodperc után már újra szinkronban van a kép és a hang.
-
Male
nagyúr
640x480? Mit csinálsz így a váltottsoros adással? Vagy elötte a deinterlace-t is megcsinálja, csak mert ha nem, akkor eléggé elcseszi a képet...
Hogyhogy nem szinkronban jön a kép és a hang VHS-nél? Mármint szerinted a videobol nem szinkronban jön ki? Az elég érdekes...
Amúgy egy állandó csúszást két kattintás visszatenni a Virtualdubbal. -
Male
nagyúr
Hm, érdekes, pedig ez nagyon sok embernél gondot okoz, erősebb procival is. Mondjuk ők nem is DV-be vesznek fel... (honnan van DV codeced? Ingyeneset eddig én csak decodert találtam). Mivel veszel fel, milyen MP3 codecet használsz (netán SB Live/Audigy + Fraunhofer codec, amit felrak? Csak mert az nem (tisztán) szoftveres...), milyen felbontásban, mekkorára tömörít a DV codeced, stb. Bocs a sok kérdésért, de ''némileg'' felkeltette az érdeklődésemet a dolog...
Mondjuk ezzel épp azt bizonyítod, hogy igenis megcsinálható a VHS digizés hangcsúszás nélkül is egy Tunerrel... -
-
Male
nagyúr
Van amit egy normál PC sem csinál meg rendesen. Pl szoftveres kártyánál (mint amilyen ez a Gigabyte is) ha MP3-ba akarja valaki felvenni a hangot, akkor szinte garantált a kudarc... pedig aztán az MP3 tömörítés nem nagy dolog a mai gépeknek.
#22: aki TV tunert vesz, az általában néz gépen TV-t, sőt elsősorban arra veszi márpedig ezt egy asztali DVD felvevővel nehéz kivitelezni... plusz árban is van némi különbség (ez valószínüleg egy olcsóbb fajta tuner lesz 20k alatt talán). Persze egy profi(bb) cuccal sokkal jobban lehet digizni, de ennyi erővel mindenki vegyen otthonra egy komplett studiot, hogy azt az évi két kazit bedigizze...
Én pl teniszmeccseket digizek egy szimpla VIVO-s kártyával, évi 70-100GB a termés (XVID-ben természetesen), eltart egy darabig, amíg áttömörítem (+ zajszűrő, kis szín korrekció néha, stb), de legalább úgy szerkesztgetem ahogy akarom (reklámok, stb kivágása), plusz a tömörítés elmegy a háttérben, simán lehet közben mindenre használni a gépet. Ja, és a legjobb az egészben, ha éjjel van bizonytalan időpontban egy meccs, akkor simán felveszem az egész éjszakát, és másnap kivágom belőle a meccset... azért ezt egy asztali DVD felvevővel megnézném hogy csinálja valaki végig. (na jó, olyannal, amiben vinyó is van, azzal megy) -
Male
nagyúr
Aki meg olyat vesz, ami hardveresen tömörít, az meg úgyis tudja, hogy a szoftvereseknél hogy kellene digizni
Talán egy cikk elférni itt a PH!-n ezzel kapcsolatban... már ha valaki érez magában ehhez elég erőt(ez nem célzás ám, hogy megírhatnád, á dehogy...
)
erdoke: ugye azt nem gondolod komolyan, hogy egy analog+digitális olcsó TV tuner és egy asztali DVD felvevő egy kategória... -
Male
nagyúr
Akkor ne csodálkozz, ha csúszik... akinek nem bírja a gépe, használjon olyan codecet, ami passzol a gépéhez... még jó hogy nem az a bajod, hogy kisebb a felbontása, mint a studio cuccoknak... ez nem profiknak van, de aki keveset digizik VHS-ről, azt meg lehet vele oldani, max utána áttömöríti XviD/DivX/MPEG2 közül amibe akarja. Szóval ezt nem kéne kijelenteni, hogy VHS-hez nem jó, mert majd csúszik a hang...
-
Male
nagyúr
-
Male
nagyúr
''Csúszni fog a hang mint állat''
Nem gondolod, hogy ez kicsit erős kijelentés egy még nem is kapható termékről? Mégis honnan tudod ezt ilyen biztosan?
Amúgy majdnem ugyan ilyen az ASUS MyCinema P7131 Dual... pl ha ahhoz is adja az ASUS az ASV2 codecjét, azzal simén lehet VHS-t digizni még egy gyengébb géppel is (ASUS VIVO-s kártyával szoktam 704x576-ba felvenni ASV2 codec-kel egy 700 P3-al, és 50% körül mozog a prociterhelés...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest