Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• atus33

tag

válasz Jim Tonic #43 üzenetére

JimTonic, Leslie:

Hoztam egy elméleti (''a CRT sugároz'', gy.k. Cathod ''RAY'' Tube) és egy gyakorlati példát, amely saját tapasztalaton alapul. Ez nem sok, de asszem még így is jobb, mint indoklás nélkül azt hajtogatni, hogy 85 vagy 100 vagy akárhány herz felett a CRT is ugyanolyan jó, kész.

Akinek CRT monitorja van, nézze. Főleg, ha jó minőségű. De azt, hogy a CRT monitor egy bizonyos herz fölött ugyanolyan ergonómikus, mint egy LCD, azt nekem senki sem fogja tudni bemagyarázni, mert nem így tapasztaltam (több CRT és LCD monitor huzamos használata során), és mert számomra világos a különbség a technológiák elméleti háttere alapján is. Egy sugárzó és egy kevésbé sugárzó tárgy bámulása közül az utóbbi az egészségesebb.

Az, hogy minden monitorfajtának van egy közös hátránya -- t.i. hosszú ideig egy adott távolságba fixálásra készteti az előtte dolgozót --, az nem semlegesíti az egyes fajták technológiájából eredő hátrányokat / előnyöket.

Az OLED-et a teljesség kedvéért tettem bele a listába, mint még inkább ergonomikus megoldást.

Új hozzászólás Aktív témák