- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- HTPC (házimozi PC) topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
dshk
aktív tag
válasz
Hun'reeth #20 üzenetére
''Az egésszel csupán arra céloztam, hogy soha nem fogod a 19 dB -es hűtőt 19 dB-nek mérni.''
Ez a probléma. :) Ne felejtsd el, hogy a gyártónak is mérnie kellett valahogy...
Azért szerintem ők valóban mérik is. Addig ügyeskednek ugyanis míg egy jó alacsony értéket mutat a műszer... Ha egy módszerrel és skálával nem megy, akkor próbálkoznak másikkal. dB ez is dB az is, a vevő úgyis csak azt nézi, hogy kis szám legyen...
Más iparágban működik ez, szépen odaírják, hogy mit mértek, milyen szabvány szerint és mennyi lett az érték. -
Hun'reeth
őstag
válasz
Hun'reeth #19 üzenetére
No még egyszer :D
Tehát amit a gyártók megadnak az : hangteljesítmény szint dB.
Amit TE hallasz ill. A-szűrővel szokták mérni az pedig az adott helyen !!! a zajforrások által keltett hangnyomásszint. Ezt az előbb elrontottam ;]
Az egyes zajforrások hangja logaritmikusan adódik össze tehát ha pl. két 26 dB-es zajforrásod van az eredő zaj nem 52 dB lesz hanem 26,xx valamennyi. Ha megengeded most nem számolnám ki. ;]
Az egésszel csupán arra céloztam, hogy soha nem fogod a 19 dB -es hűtőt 19 dB-nek mérni. -
LordX
veterán
válasz
Hun'reeth #14 üzenetére
Hát, tévedsz, kétszeresen is. A dBA pontosan azt méri, hogy mennyire zavaró a zaj... Egyébként súlyozott hangnyomás-szint mérés (nagyon alacsony és nagyon magas frekvenciák pl jobban vannak súlyozva, mert azok zavaróbbak)
Egyébként a kettő valóban nem ugyanaz, az egyik a másik négyzete :)
Aktív témák
Hirdetés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- AliExpress tapasztalatok
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Formula-1
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- E-roller topik
- Drón topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- sziku69: Szólánc.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest