- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- „Ezt a sorozatot emberek készítették!”
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
dshk
aktív tag
válasz
Hun'reeth
üzenetére
''Az egésszel csupán arra céloztam, hogy soha nem fogod a 19 dB -es hűtőt 19 dB-nek mérni.''
Ez a probléma. :) Ne felejtsd el, hogy a gyártónak is mérnie kellett valahogy...
Azért szerintem ők valóban mérik is. Addig ügyeskednek ugyanis míg egy jó alacsony értéket mutat a műszer... Ha egy módszerrel és skálával nem megy, akkor próbálkoznak másikkal. dB ez is dB az is, a vevő úgyis csak azt nézi, hogy kis szám legyen...
Más iparágban működik ez, szépen odaírják, hogy mit mértek, milyen szabvány szerint és mennyi lett az érték. -
Hun'reeth
őstag
válasz
Hun'reeth
üzenetére
No még egyszer :D
Tehát amit a gyártók megadnak az : hangteljesítmény szint dB.
Amit TE hallasz ill. A-szűrővel szokták mérni az pedig az adott helyen !!! a zajforrások által keltett hangnyomásszint. Ezt az előbb elrontottam ;]
Az egyes zajforrások hangja logaritmikusan adódik össze tehát ha pl. két 26 dB-es zajforrásod van az eredő zaj nem 52 dB lesz hanem 26,xx valamennyi. Ha megengeded most nem számolnám ki. ;]
Az egésszel csupán arra céloztam, hogy soha nem fogod a 19 dB -es hűtőt 19 dB-nek mérni. -
LordX
veterán
válasz
Hun'reeth
üzenetére
Hát, tévedsz, kétszeresen is. A dBA pontosan azt méri, hogy mennyire zavaró a zaj... Egyébként súlyozott hangnyomás-szint mérés (nagyon alacsony és nagyon magas frekvenciák pl jobban vannak súlyozva, mert azok zavaróbbak)
Egyébként a kettő valóban nem ugyanaz, az egyik a másik négyzete :)
Aktív témák
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Linux Mint
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- LEGO klub
- Telekom mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Battlefield 6
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi 10T Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest