- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- Projektor topic
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tovább javít a Raptor Lake CPU-k stabilitásán az Intel
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
A rendszergazda tojik mindenre
... meg azt sem tudom hogy a külsősök akik elvielg karbantartják azok mit szólnának (azok is tojnak a hibákra)
Egy hete magunk javítottuk ki a koax kábelezést hibáit is, mert 4 hónap alatt nem volt ideje átjönni a nagyarcú gazdinak... és kiderült, hogy kezdettől fogva (évek óta) tudtak róla hogy mi okoz bajokat de annyi eszük nem volt, hogy megnézzék és átkattintsák egy repeateren a lezárást állító kapcsolót...(egy laptop ezt használta bnc->utp konverternek és a koaxot a közepén lezárta)
Igen érdekes hálózatunk van.. jól olvastad
100mbit -> wifi 54g -> switch (pár gép utp... a szobák bnc - egy kollégium két épülete közt a wifi 1-2 km távra)
De most esett le, hogy valamit nagyon elcsesztek, ha csak 800kbyte/sec megy át az 54g wifin... (közvetlen swichbe kötött utp-s gépeken is)
amúgy az jelent valamit hogy a firmware frissítő 600 valahány kbyte a wet54g-n a wap54g-re meg talán 1.7 MB az image ... sajna a wet54g v1-hez nincs újabb fw (v2 / v3 meg gondolom nem jó rá)... wap54g nél azt hiszem minden revizio ugyanazzal az fwvel megy.. ot valami kis frissítés van azóta már...
Nah... mindengy... jövőre majd kitúrom a rendszergazdát a helyéről és rendet teszek
(csak tudnám hogy miért egy jogász a rendszergazda és miért nem egy informatikus)
[Szerkesztve] -
Adi
senior tag
Piszkált firmware-rel próbáltátok már őket?
Én sem kompletten a Linksys szidtam. Olvastam róla, hogy a v5-ös WRT54G/S-ekben már ugye VxWorks van, nem lehet saját linuxos firmware-t rakni bele. Csak a régebbiekbe, vagy a WRT54GL-be. A VxWorksnek elég csak 2 MB flash és 8 MB RAM, így a router olcsóbb - az más kérdés, hogy lefagy.
Nekem egy WRT54GSv4 van otthon és OpenWRT White Russian rc5-tel remekül működik. -
orbano
félisten
mondjuk mert a sok buta embernek édes kevés a g-s wifi és szeretne egy normális, fix otthon vezeték nélküli hálózatot: bemegy a boltba, megveszi mindegyik géphez az adaptert és a routert és boldog. a család minden tagja rajta van a hálón és nem kellett sehol sem átütni a falat. boldogan élnek a dologgal 2-3 évig.
vagy:
az utca túloldalán lévő irodába szeretne a mi irodánk egy megfelelő sebességű öszeköttetést, amire már hónapok/évek óta vágyunk. veszünk egy N-es routert és egy access pointot a másik oldalra és megint mindenki boldog, mehet a CS lanon a szomszédokkal. -
Efbialy
tag
Szerintem ez a router egy scifi film szereplöválogatásán lazán indulhatna
Na de komolyan, minek eröltetnek egy olyan szabványt amit még el se fogadtak?
A sok buta ember megveszi aztán meg amikor böviteni akarja a hálozatot csodálkozik hogy nem mükszik.(és ez még nem is a luser hibája) -
azbest
félisten
jahj.. ne is emlegesd... mi itt wap54g + wet54g (rev 1esek asszem) eszközökkel szívunk...
időnént totál belassulnak, ping 2000-re is felszalad...
néha wet54g hardveresen lefagy.. csak konnektorból kihúzósdi segít... (az a gáz hogy egy zárt dobozban van, a menyezetnél... a kivitelezőt lógatnám le bnc kábellel a nyaka körül a tetőre tett lefordított parabola antennájukról...)
Mondjuk ha rendesen működik, akkor 800kbyte-os sebességű kapcsolat van a 2 épület közt... kb 1-2 km-es távolságból....
hmm 54g-hez ez elég gyenge nem?
lehet ezek az értelemesek 10Mbites switchet kötöttek rá.... -
orbano
félisten
eg az érdekelne, hogy ez már átviszi-e a fémhálós üveget
-
Adi
senior tag
Kíváncsi vagyok, hogy ennek a routernek Linux-e az oprendszere, vagy VxWorks. Ez utóbbiról elég sz*r dolgokat olvasni a linksysinfo.org fórumain.
Masszív rádiós forgalomnál döglik, a több napos uptime-okat se szereti és egyéb érdekességek, a WRT54G és a WRT54GS típusoknál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 802.11n szabványtervezetre épül a gyártó új routere és PC Card adaptere.
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- Sony A7III + 28-70mm FE 3.5-5.6 Zoom objektív
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest