Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • LordX

  veterán

  Ez nem x86 processzor, úgyhogy otthoni gépet max. úgy, hogy fordítasz rá Linuxot..

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  Van benne pci meg pci-x busz, tehát régebbi fajta videokártyát elvileg lehet bele tenni, de alapvetően nem arra van kitalálva. Ami 590-est saját szememmel láttam, abba összesen 88 darab pci-os kártyát lehetett rakni. Nem elírás, 100 minusz egy tucat.
  Kell hozzá rendes elektromos betáp, ami valószínűleg nincs neked otthon (talán 3x64 amperes a nagyobb kiépítettséghez...) és irgalmatlan mennyiségű hideg levegő.

  Egy ilyen gép úgy néz ki, hogy 2 méter körüli magasságú rack szekrény fullra van pakolva. Van egy fél köbméter tápegység, egy halom doboz az io kártyákhoz, diszkek. Ami maga a gép háza, az is kb. 80 centi, 1 méter magas, rack szélességű (19*2.54 cm), ebbe kell beletuszkolni a processzor és memória paneleket. Az egész úgy zúg a rengeteg ventillátortól, hogy igen sznobnak kell lenned, ha desktopra akarod használni.

  A xenon az egy elem, egy nemesgáz. A xeon és opteron procikon a linux simán megy, fullosan. Ha szerencsésebben választassz alaplapot, akkor még lehet, hogy az xp is megy rajta. Nem procitól függ, inkább alaplapi chipsettől meg ráintegrált perifériáktól. A win* szerver verziói viszont probléma nélkül mennek, olyat már láttam.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

Hozzászólok Aktív témák