Aktív témák
-
bazs
aktív tag
Engem nem az zavar a sötétben, hogy nem látom a billeny?zetet, hanem, hogy túl nagy a kontraszt a sötét háttér és világos monitor között, egy kis id? múlva szinte kifolyik a szemem. Amúgy érdekes ötlet, de én nem adnék ilyenre pénzt
-
DonLeo
senior tag
OFF
Nézd szerintem vegyél egy magyar billenytűzetet. :D
Egyébként kíváncsi lennék, hogy tanultál-e gépírást. Kb mennyi a leütésed? Ne kérdezd, hogy mennyi idő alatt, mert ha nem tudod, hogy 10 perc-ben mérik, akkor mind1. 2000 alatt nem vagy vmi nagy ász.
Egyébként miért lenne az angol kiosztás az alaphelyzet, ha magyarul gépelek magyarországon, magyar billenytűvel. Mondjuk azt nem tudom hogy a vak-10 ujjas gépírást meg a gépírót angolok (amerikaiak stb.) találták volna fel, de szerintem mindenkinek az az alaphelyzet amilyen nyelven ír. Képzelj el egy ciril kiosztású billenytűzetet...
ON -
Surranó
aktív tag
OFF
''vak gépírás alaphelyezete'' alatt én az alap-alaphelyzetet értettem. Vagyis nem a módosított alaphelyzetet (az már akkor ugye vitatott, h mennyire alap), amit a magyar írógépeken/billentyűzeteken találsz. Maradjunk annyiban, h mindkettőnknek igaza van, és akkor még nagylelkű voltam :)
ON -
DonLeo
senior tag
Hát én sem úgy gondoltam, hogy a hüvelykujjad addig a fiókba rakod, amíg nem kell szóközt ütni. :DD
Egyébként, ha magyar nyelvű billentyűn tanulsz (magyarországon árusított írógépen) akkor az nem ; hanem é!!!
Egyébként így is tanítják: ASDF JKLÉ
Ez az első amit a fejedbe vernek.
Bár... ha te külföldön tanultál gépírni... akkor igazad van... -
telcom
tag
Praktikus csak hosszú távon kiesik a szemed. Bár biztos az US ARMY már húsz éve rendelkezik ilyennel.
-
AtisH
csendes tag
-
rdi
veterán
Én pedig javaslom a világító monitort a szabványügyi hivatalnak. Le. Védésre.
-
AtisH
csendes tag
Szerintem nagyobb hasznot húzhatott volna ez a cég, ha eladja az ötletét valamelyik nagyobb billentyűzet gyártónak. Azoknál már működik rendesen a marketing meg a vevőhülyítés...
A rádiós témához + annyit, hogy nálam hatalmas kupi szokott lenni az asztalomon és keresésnél jól jön egy könnyen odébbrakható eszköz. Arról nem is szólva, amikor valami ''lefogta'' az egér farkát... Egyébként nekem is Logitech rádiós cuccom van több mint 4 éve és teljesen korrekt még ma is. Igaz, az egér alja már rendesen elkopott (a csúszást elősegítő anyagnak már nyoma sincs), de még mindig kifogástalalnul műxik. Elem helyett + aksit használok (pl. régi mobil akkuból van egy marék) és 1 töltéssel 1-2 hónapot lazán megy. -
diocsaba
csendes tag
Itt szeretném megjegyezni, hogy a világító billentyűzetet 2000-ben Magyarországon már levédték! (Korrekt marketing kutatás is zajlott, ami a szerkentyű hihetetlenül nagy piaci potenciálját is igazolta.) Ehhez képest a megvalósítás elakadt, mert nem volt olyan magyar vállalkozó, aki - dacára a piackutatás eredményének - fantáziát látott volna benne. A feltaláló ezt követően külföldön próbálkozott, ahol az ötletet azonnal le is vették: ma ezt gyártják...
A patent magyar tulajdonosa továbbra is rendelkezik a hazai jogokkal, de még mindig nincs senki, aki felvállalná a hazai értékesítést....
(Egyébként, ha van valaki, aki mégis lát benne fantáziát, az privátban jelentkezhetne, mert a patent tulajdonosa éppen én vagyok.) -
Sikló
tag
Én nem tudom miért kell mindenkinek 5-6 méterről használni a gépet! Legalább is aki a vezeték nélküli bill. -re esküszik, az mind azzal takarózik, hogy, mert el lehet vinni! De ki akarja elvinni! A film vagy tv nézésen kívül mi értelme, egyáltalán használható-e rendesen a gép távolról? Én mondjuk minden gép előtt töltött 10 órából jó, ha 1-et töltök film nézéssel. És akkor sem érzek semmi késztetést, hogy a billenytyűkön matassak! Mellesleg akinek van jobb hangkártyája (AU 10) vagy tv tunerja, akkor rendelkezik távitányítóval, amivel tudja a hangot állítani. Másra nem igen van szükség szerintem. Mellesleg a vezeték nélküli dolgokból az elem mindig akkor fogy ki, amikor épp nincs otthon tartalék és már minden bezárt, és épp valami fontosat akarsz csinálni! Egy oka van annak hogy mégis ilyen elterjedt, az hogy fogyasztói társadalomban élünk!!! :)
-
JulWCZar
senior tag
Megha R-GO nomikus lenne es Szikora Robi altal szinkronizalt hangszintetizatorral lenne egybeepitve, azt mondanam megeri az arat...
-
DonLeo
senior tag
-
Surranó
aktív tag
Szerintem a billentyűzetgyártás ott érte el a csúcsot, hogy az F és J betűre, valamint a numpad 5-re tettek egy dudort. A többi már csak bónusz.
Ezen kívül max a lokálmenü gomb hiányzik néha (főleg akkor, ha a szoftver nem támogatja... de normális szoftverben anélkül is mindent meg lehet csinálni döglött egérrel, és akkor már nem is kell).
A távolságról... a panelben örülök, h a 17 colos CRT előtt még elfér a billentyűzet, az Fx-ekért már így is be kell nyúlni alá :) egyébként támogatnám a kanócmentest, ha mondjuk atomcella lenne benne, ami 400 évig bírja töltés nélkül, mint a Nimitz... na persze kicsit olcsóbban :) -
ReFleXx
addikt
Szerintem álljunk neki modolni és csináljunk magunknak egy ilyet!
:DD -
leontm
tag
hát nemtom, nekem a monitorom világít annyira hogy eléggé jól kivehetőek a billentyük....bár lehet én azért nem mutatok hiányt egy ilyenre mert anno megtanultam vakon gépelni....://....:)
-
rdi
veterán
Ha nem akadékoskodni akarnék, akkor nem mondanám, hogy egy régi lehasznált levilágító asztalon kiterített összegöngyölhető billentyűzet ugyanezt a filinget nyomja :DDD
-
Dr.Burn
őstag
Hülyeségnek nem hülyeség. Bár én már megszoktam melyik gombot hol találom. Mert álltalában este ha ircelek akor sötét van és meg kellet szoknom. :D Igy nincs szükségem ilyenre. De 20rongy tébyleg sok érte. És nem is valami szép. :(
-
DonLeo
senior tag
Jó mondjuk a Logitech Internet Navigator nem drótnélküli, de 5 év garancia van rá.
-
DonLeo
senior tag
Kár, hogy én vakon tudok gépelni :))
Na jó azért némelyik karaktert meg kell néznem.
De erre jó (és olcsóbb is jóval) az íróasztali lámpa.
Amúgy nekem is Logitech billentyűzetem van (kb 10-12 e bruttó), Internet navigator a neve. Szerintem nagyon király. Kényelmes meg minden, ki kell próbálni és érzi az ember a különbséget, főleg aki sokat gépel. Ja és van rajta egy valag programozható gomb, meg scroll meg amit akar az ember.
;] -
Yutani
nagyúr
Szerintem ritka csúnya és igénytelen külseje van ennek a vacaknak.
Miért nem találják már ki a mobilokhoz hasonló (pl. Nokia 3210) világító billentyűzetet? Ne világítson az egész, csak a szimbólum a billentyű tetején, mint a mobiloknál. Sokkal szebb lenne. -
iguana
őstag
hát 20k-ért elég ocsmány... :)
-
Tiggr
tag
Hát ezt nem hiszem el! Nem tudom, tán valaki emlékszik, hogy kb. egy hónapja egy csilli-villi gépház kapcsán írtam, hogy mi lenne, ha világítós lenne a billentyűzet, legalább haszna is lenne sötétben! Erre tessék! Hogy miért nem vagyok én jókor, jó helyen, hogy aztán meggazdagodjak!? :))
-
Den
veterán
oké mint mondtam semmi bajom a 20k-s rádiós billentyűkkel, csak annyit mondtam hogy ha az megér 20k-t akkor ez is. Én ha valaha arra vetemednék hogy 20+ ezret adjak egy billentyűzetért akkor az nagyobb valószínűséggel lenne világítós mint rádiós.
Persze lehetne a kettő kombinációja is :) . Pláne hogy állítólag ez a világítás nem igényel plusz energiát. -
LordX
veterán
Azért is jó, ha nincs drót (mert nekem is olyan van, és) mert nem akadályoz...
A tesóm billentyűzetéből 1x majd kitéptem a drót, annyira megszoktam, a hiányát :))
1ébként a Logitech-féle drótnélküliben nem a drótnélküliség, hanem a Logitechség a 20e Ft (1ébként inkább 30). Nem véletlenül adnak rájuk (jó helyen) 5 év garit... -
Az ideális (nekem) az lenne, ha csak a betűk világítanának. Az bőven elég is, meg nem is lenne zavaró.
-
Genialis
aktív tag
Ez egy jó poén, de amíg nem tudnak egy emberbarátabb billentyűkiosztást applikálni, marad a fehér háttér a monitoron ami pont elég fényt szolgáltat...
-
Vertic
aktív tag
Ha már ilyen drága, akkor megcsinálhatták volna igényesebben is. Teszem azt normális billentyűelosztás, meg átlátszatlan gombok (csak a feliratok világítanának), mert ez elég csúnya szerintem. Miért nem lehetett legalább nyomokban a normális kialakítást követni?
-
Sipi
addikt
Jó, szép dolog, ha világít, de ha sötétben bámulod a monitort, ronggyá megy a szemed. Valami fény kell még a szobába, akkor meg már úgyis látod a billentyűket...
Egyébként nem is érdemes túl sokat kiadni rádiós cuccokért. A 7k egész jó ár. Az A4Tech csinál egész jó cuccokat, nagyon óccsóért.
Sipi -
Den
veterán
nem csináltam statisztikát, de nem valószínű hogy az eladott rádiós billentyűzetek 20%-ánál többet használnak rendszeresen távol a géptől.
Ezzel együtt nem azt mondom hogy hülyeség a vezeték nélküli billentyűzet, nekem is van egy igaz hogy csak 7k-ba került, csak azt hogy ennek a világítósnak több hasznát verszi az ember, azaz ha nem sok 20k egy rádiósért akkor ezért sem az. -
Egon
nagyúr
Ez a cucc nekem is tetszik, de hát húszegynéhány rongyért...:((
-
twollah
nagyúr
Igen, igen, igen :).
Bar a 99 dolcsit kicsit sokallom.
Ha kaphato lesz kicsinyke hazanban erosen gondolkozni fogok a megvetelen. -
Goodman
tag
na ezt twollah-nak talaltak ki :P
-
habarcs
csendes tag
WOW!
:)
Aktív témák
Hirdetés
ph Az Auravision új termékének köszönhetően nem jelenthet akadályt az esti billentyűkoptatás sem.
- Sony A7III + 28-70mm FE 3.5-5.6 Zoom objektív
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X videókártya
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest